Speltips Västervik - Björklöven

Bild från Bildbyrån

Botten mot toppen i Hockeyallsvenskan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och mötet mellan Västervik och Björklöven. Det är botten mot toppen av tabellen som möts, och et kan väl bara sluta på ett sätt. Hemmalaget Västervik ligger alltså sist i serien, med endast 14 poäng på de inledande 15 matcherna. Gästande Björklöven däremot leder serien och har samlat ihop 32 poäng på lika många matcher.

Västervik

Västervik har tillhört botten av Hockeyallsvenskan i några säsonger i rad nu, och snart kan det vara dags att tacka för sig. I senaste matchen blev det förlust mot Kalmar borta med 4-3 efter förlängning, och man kommer till denna match med tre raka förluster. Bland annat 9-1 torsk mot AIK borta. Västervik har i mina ögon inget vidare bra lag eller spel. Nu väntar ett av seriens bästa lag och då tror jag på ny förlust för smålänningarna.

Björklöven

Björklöven har börjat säsongen bra och leder som sagt serien efter 15 spelade omgångar. I senaste matchen blev det vinst med 3-4 efter straffar mot Nybro borta, och man kommer till denna match med endast en förlust på sina åtta senaste matcher. Bland annat vinst mot Brynäs borta med 0-2. Björklöven har ett mycket bra lag och här finns både erfarenhet, fart och spets. Detta är en match man bör vinna.

Speltips

Björklöven är bättre än Västervik på samtliga positioner, och man har tagit mer än dubbelt så många poäng som Västervik på lika många matcher. Björklövens form är fin och jag tror man bara vinner denna match. Mitt speltips i matchen blir därför Björklöven -1.5 till oddset 1.80 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson