Speltips Västervik - HV71

Bild från Bildbyrån

Västervik - HV71

Västervik är illa ute i kvartsfinalserien mot serievinnarna HV71. Jönköpingsgänget har fyra (!) "matchbollar" i kampen om att säkra semfinalplatsen. VIK är dock ett lurigt lag med en hög grundkapacitet som på intet sätt ska räknas bort. Allt kan hända under onsdagen.

Västervik

Emil Georgssons lagbygge gjorde en bra åttondelsfinalserie mot AIK i HockeyAllsvenskan-slutspelet, men har haft det väldigt tungt i kvartsfinalsammanhang så här långt. Idel förluster redan under ordinarie speltid och bedrövliga 4-23 (!) i målskillnad säger en hel del. Man ska dock ha klart för sig att Västervik i princip inte har något att förlora mot hårdsatsande HV71 och att de allra flesta helt enkelt förväntar sig att Fredrik Forsberg & Co ska ta sig vidare. VIK har gjort det bra som överhuvudtaget har tagit sig till kvartsfinal med tanke på de bristfälliga ekonomiska resurserna.

HV71

Seriesegrarna är rena rama maskinen. Inte minst offensivt. HV71 har fyra kedjor som kan skapa målchanser regelbundet i match efter match och sätta tryck i offensiven. Det finns dessutom massvis med backar som har vassa egenskaper framåt. Detta kryddat med att HV71 har en hel del karaktär, en gedigen inställning och dessutom massvis av defensiva färdigheter. Ett lag som besitter alla grundkvaliteter för att lyckas ta den åtråvärda SHL-platsen.

Speltips

Visst - HV71 vann komfortabelt nu senast, men segersiffrorna var faktiskt i överkant i paritet till det spelmässiga. Så överlägsna var helt enkelt inte SHL-favoriterna. Mycket talar för en betydligt jämnare batalj i allmänhet under onsdagen.

Man ska dessutom beakta att Västervik har betvingat HV71 inte bara en gång, utan två gånger den här säsongen. Dessutom under ordinarie speltid. Lägg därtill att VIK har tagit poäng i en av förlustmatcherna i grundseriesammanhang.

HV71 har ett gigantiskt offensivt övertag

Oavsett - grundserien är grundserien. Nu har "allvaret" dragit igång för HV71, som måste vara mer på tå i allmänhet och inte kan slappna av på något sätt.

Ett scenario där HV71 inte vinner under ordinarie speltid vore oväntat. Framför allt med tanke på lagets massiva offensiva övertag. Däribland i powerplay, där Tommy Samuelssons gäng har utnyttjat 44,44 (!) procent av de numerära överlägena. Det är i en klass för sig i HockeyAllsvenskan-slutspelet hittills. Inget annat lag är överhuvudtaget i närheten av den nivån.

Oddset (1.63 i skrivande stund) på att HV71 vinner under ordinarie speltid och att det blir minst fyra fullträffar i sammandrabbningen känns i allra högsta grad spelvärt.