• Hem
  • JV
  • Västerviks IK - Djurgårdens IF
Speltips Västerviks IK - Djurgårdens IF

Bild från Bildbyrån

Toppkedjan producerar igen

Djurgården åker till Västervik för omgång två i HockeyAllsvenskan. Med tanke på stockholmarnas prestation i hemmapremiären mot Björklöven så är de på väg att bli storfavoriter här och jag köper det! Djurgården kan gå en trevlig säsong till mötes och min teori inför vad som komma skall Plivit Arena denna onsdagskväll är att toppkedjan i bortalaget fortsätter leverera poäng!

Djurgårdens resultat i premiären: 

  • Djurgården - Björklöven 5-3

Västerviks resultat i premiären: 

  • Västervik - Kalmar 1-3
"Fördel bortalaget som går en intressant säsong till mötes"

Det är onsdagskväll och det innebär vid den här tiden på året att det är speldag i HockeyAllsvenskan. Omgång två smygstartade redan under tisdagen, men fortsätter nu med sex nya matcher och den jag fokuserar lite extra på spelas i Västervik där Djurgården kommer på besök. 

Min idé är den samma som spelbolagens. Här är det fördel Djurgården! Stockholmarna imponerade i premiären och det på hemmais mot Björklöven där de tog säsongens första trepoängare genom en 5-3-seger. 

Västervik hade i samma premiärkväll besök av nykomlingen Kalmar och det slutade i förlust med 3-1. Nu gör detta VIK en andra raka hemmamatch, men här är det en betydligt tuffare uppgift som väntar då Djurgården helt klart kan gå en intressant säsong till mötes.

Den här säsongen har de inte samma press på sig som de hade i fjol och då nådde de sju matcher i finalen av HockeyAllsvenskan mot Modo Hockey, där de föll i den sista matchen, vilket gav Modo ett SHL-kontrakt. 

Nu är Djurgården tillsammans med flera lag, men främst kanske Brynäs och Björklöven, de tre lag som tippas göra upp om årets SHL-kontrakt och så som DIF såg ut mot "Löven" i premiären kan det bära långt om de får hålla sin trupp i spelbart skick.

Speltips Västerviks IK - Djurgårdens IF

Djurgården åker som sagt hit som favoriter och jag tror de kan ha en bra chans på en andra raka trepoängare. Jag gillar vad jag såg från DIF i premiären mot Björklöven och är spelintresset på samma nivå även i den här bortamatchen, då kan det bli åka av för här råder det helt klart en viss klasskillnad på lagen.

En spelare i Djurgården som såg riktigt pigg ut senast var John Norman. Han är en rutinerad lirare som i fjol hade det tufft, men till den här säsongen är han nyopererad i sina ögon och det verkar ha gjort honom till en bättre spelare igen.

Här får vi oddset 1.84 på att Norman gör en poäng för Djurgården i denna bortamatch och det oddset ser jag värde i, så lycka till om ni delar samma uppfattning! 

Oddsjämförelse Västerviks IK - Djurgårdens IF