Speltips Växjö - Linköping

Bild från Bildbyrån

Växjö vinner under ordinarie speltid

SHL:s grundserie går vidare på torsdag. Vi bjuds på sju högintressanta matcher. Sammandrabbningen mellan serieledande Växjö och Linköping är en av de mest intressanta på förhand.

Växjö

Svenska mästarna har - i jämförelse med vissa andra konkurrenter - inte direkt värvat "flashigt" rent helhetsmässigt och många har inte ens betraktat Växjö som ett topp fyra-lag i SHL. Starten har i det perspektivet varit imponerande bra. Smålänningarna toppar närmare bestämt grundserien efter att ha visat prov på en mäktig offensiv den senaste tiden.

Linköping

Östgötarna har fått en tuff serieinledning med endast fem poäng på sex matcher. Det beror framför allt på den halvdana offensiven. Faktum är att LHC har seriens sämsta målsnitt. Noteras bör emellertid att LHC trots allt har vunnit två av de tre senaste bataljerna, däribland mot namnkunniga Rögle. Linköping är dessutom ett lag med mycket individuell skicklighet, som besitter en gedigen potential i allmänhet.

Speltips

Växjö - med stjärnduon Robert Rosén och Richard Gynge (både är topp två i poängligan) i spetsen - har ett jätteläge under torsdagen. Lakers är dels seriens vassaste hemmalag och obesegrade under ordinarie speltid i Vida Arena.

Växjö har ett gigantiskt offensivt övertag

Lakers har dessutom i första hand ett gigantiskt offensivt övertag. Det märks inte minst i powerplaysammanhang, där Växjö har utnyttjat 36.84 procent av de numerära överlägena, att jämföra med LHC:s mediokra 15.79.

Sam Hallams gäng har dessutom ett övertag både sett till spets och bredd över hela linjen.

Det skulle förvåna om Växjö tappar poäng i den här sammandrabbningen. Oddset - som för närvarande ligger på 1.65 - känns grymt spelvärt utifrån nuvarande omständigheter.