Bild från Bildbyrån

Botten mot toppen i Norska Eliteserien

Viking stormar fram i år och ligger tvåa i tabellen efter serieledarna Bodö/Glimt. Hemma står de med fem raka vinster och har bara förlorat en match på SR-Bank Arena i Stavanger och det var när Molde kom på besök.

SpelTorsten om Viking - Vålerenga

Viking ska absolut vara favoriter här och tycker det är riktigt bra odds på den denna lördag. Här kan jag faktiskt tycka de ska stå lägre även om motståndarna Vålerenga är bättre än vad tabellen visar. 28 mål har de hunnit med på hemmaplan denna säsongen på 10 matcher, flest i hela ligan och räknar med nytt målkalas när gästerna från den kungliga huvudstaden kommer på besök.

Vålerenga har inte levt upp till förväntningarna i år och har bytt tränare och är i liknande situation som AIK här i Sverige. De ligger just nu på kvalplats en poäng upp till säker mark. Bortaspelet har dock varit helt okey men blir numret för små i denna drabbning.

Köp en andel till matcherna här

SPELTIPS

Jag väljer här att spela ett asian handikapp -1 på Viking vilket betyder att vinner de bara med ett mål får vi pengarna tillbaka och vinner de med minst två blir det vinst. Det är klasskillnad på lagen och med tanke på Vikings form hemma och motivationen på topp att tvåla dit Oslolaget så är spelet givet. Zlatko Tripic har verkligen fått en nystart denna säsong och står på 10 mål för Viking och är alltid ett hot framåt. Annars har vi Lars Salvesen som kan göra mål. 27-åring kom från Bodö där han fick lite speltid och har dunkat in sju baljor denna säsongen. Det är två rutinerade forwards som är stor del av Vikings framfart. Även Ståle Solbakkens son, Markus har blommat ut i år och fått en landslagsplats av pappa och blir intressant att följa denna säsong,

Lägg spelet hos Coolbet