Speltips Vimmerby - Borås

Bild från Bildbyrån

Hemmastarka Vimmerby vinner

Vi vänder oss till Hockeyettan Södra och mötet mellan Vimmerby och Borås. Hemmalaget Vimmerby ligger på en 4:e plats i tabellen, med 20 poäng på 10 spelade matcher. Just nu på en ganska säker Allettan plats. Gästande Borås ligger på en 8:e plats, med 9 poäng på lika många matcher. Borås är i nuläget 4 poäng från en Allettan plats. Vimmerby är svårslagna på hemmaplan och 3 poäng gör att man är ännu ett steg närmare den åtråvärda topp 5 placeringen.

Vimmerby

Vimmerby är ett bra Hockeyettan lag och som det ser ut nu lär man ta sig till Allettan. I senaste matchen blev det dock förlust mot Kristianstad borta med 3-1, men innan det hade fyra raka segrar och poäng i sina åtta senaste matcher. På hemmaplan har man bland annat slagit serieledarna Karlskrona och topplaget Troja/Ljungby med 5-0. Nu väntar Borås och då tror jag på nu vinst för Vimmerby.

Borås

Borås ligger i botten av tabellen och det blir svårt att nå en topp 5 placering. I senaste matchen blev det förlust mot Karlskrona hemma med 0-2, och man kommer till denna match med tre raka förluster. Nu väntar tuff bortamatch mot Vimmerby och då tror jag tyvärr för Borås del att det blir ny förlust.

Speltips

Jag håller Vimmerby som ett bättre lag och man ligger också 11 poäng före i tabellen efter 10 spelade matcher. Vimmerby är starka på hemmaplan och på 5 spelade hemmamatcher har man tagit 12 poäng och har en målskillnad på 22-9. Borås tillhör botten av tabellen och kommer till denna match med tre raka förluster. Mitt speltips i matchen blir därför att Vimmerby vinner till oddset 1.70 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson