Speltips Vitesse - Feyenoord

Bild från Bildbyrån

Sevärd match att vänta på Gelredome

Jag avslutar veckan med att följa mötet på Gelredome och detta blir troligtvis ett sevärt sådant då det är toppen av tabellen mot botten av den samma och då sätter jag ihop ett spelbygge som bygger på mål, hörnor - och att favoriten håller!

Tankar inför avspark

Vitesse är inför avspark i denna hemmamatch klara underdogs. Hemmalaget har spelat in tolv poäng i ligan hittills under säsongen och det med 17 omgångar avklarade. 

Målskillnaden är just nu 12-37, det innebär -35 mål på 17 matcher och det är absolut ingen smickrande siffra. 

Som tabelläget ser ut för Vitesse just nu är de ett lag för nedflyttning till nästa säsong. Upp till "säker mark" är det redan nu ett glapp på fem poäng och när de nu tar emot ett topplag på hemmagräs är det inte mycket som talar för att avståndet krymper precis. 

Feyenoord slåss i toppen av tabellen. Just nu är de tabelltvåa och upp till serieledande PSV skiljer det hela tolv pinnar. Ner till tredjeplatsen är det dock bara två poäng, men då har gästerna för dagen också den här hängmatchen till godo så sköter de sig gör de ett litet ryck igen.

Gästerna kommer från en 2-2-match mot Nijmegen på hemmagräs och i den matchen hade hemmalaget ett kraftigt spelövertag. Det var till exempel 25-2 i målchanser, 9-0 i hörnor och 5-2 i skott på mål, men Nijmegen var ruggigt effektiva och det ledde också till en skrällpoäng.

Speltips inför Vitesse - Feyenoord
Johan Videll

Johan Videll

Det som komma skall på Gelredome denna söndag är en match med tre värdefulla poäng på spel och det gäller alltså både hemma- och bortalag, men i olika ändar av tabellen.

Feyenoord är utan tvekan det bättre laget och med tanke på krysset hemma senast är det förmodligen ett duktigt segersuget bortalag vi får se här idag och det bör innebära en hel del mål då.

Har Feyenoord en bra dag, då tror jag de löser över 2,5 mål i matchen för egen maskin. Vitesse är dock också i starkt poängbehov, så de kommer göra vad de kan, men det återstår att se vad det räcker till i slutändan...

SPELBYGGE: X2 + över 2,5 mål + över 7,5 hörnor @ 1.73.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Vitesse - Feyenoord