Speltips Wade vs Dobey

Bild från Bildbyrån

Wade är tillbaka i form

Vi fortsätter med spel på årets Grand Slam of Darts som är en intressant turnering där vi har ett gruppspel med fyra kastare där två går vidare från gruppen. Medans halva startfältet spelar klart sin tredje gruppspelsmatch under tisdagskvällen så har vi några klara för åttondelsfinal och det är i mötet mellan James Wade och Chris Dobey jag hittat ett fint spel.

SpelTorsten om Wade vs Dobey

James Wade Det var nära att Wade skulle åka ur Top16 för första gången på 20 år för några veckor sedan men säkrade en finalplats i EM och han behåller sin topseedning till VM som startar om några veckor. Trots nyss fyllda 40 år är han en veteran som man aldrig kan räkna bort och med sin säkerhet att avsluta leg på dubblar och bullseye är han alltid ett hot. Wade säkrade avancemang genom att slå regerande mästaren i turnering ocG även regerande världsmästaren Michael Smith övertygande med 5-1 under måndagskvällen.

Chris Dobey slog igenom ordentligt i år när han vann The Masters i början av året och säkrade en plats i dartens Premier League som gick under våren. Han kastade riktigt bra med de flesta matcher över 100 i pilsnitt men lyckades ändå inte vinna så många matcher han borde gjort med det snittet men det är helt klart att karriären går åt rätt håll och att han fått sitt stora genombrott. Något jag väntat några år på då han är en av mina personliga favoriter och är riktigt kylig på de höga avsluten och en riktigt stark 180 kastare.

SPELTIPS

Återigen kliver jag på ett handikapp spel på 180s och det är till fördel Chris Dobey.

Konstigt nog är inte Wade någon större 180 kastare även om han ofta kastar rakt och på trippel 20 så slutar de mest åt 140s. Han brukar öppna med en eller två 180s sen brukar det stanna av.

Ser vi till 180 statistiken den gångna säsongen ligger Dobey sexa och är en riktigt stark 180 kastare medans Wade finner vi på undre halvan med mer än 80st kastare före sig.

Jag håller insatsen till medel då de inbördes ändå kastat rätt jämnt med 180s och Dobey har inte kastar så många som han borde i det sista. Fördelen är att detta format är längre än vad de brukar kasta och kör till tio legs något som gynnar Dobey då han föredrar detta format.

Lägg spelet hos LeoVegas

EUROPATIPSET TORSDAG MED SPELTORSTEN

💰 JACKPOT 4 MILJONER💰
SpelTorsten

SpelTorsten