Speltips Wales - Turkiet

Bild från Bildbyrån

Ryggarkeen om Wales - Turkiet

Wales har siktet inställt på att kvalificera sig

Wales står inför en avgörande match i EM kvalet mot redan kvalificerade Turkiet. Man behöver plocka tre poäng för att få en chans till automatisk kvalificering. För närvarande ligger Wales trea i gruppen och ligger bara två poäng bakom andraplacerade Kroatien. Alltså, är en vinst över Turkiet den enda vägen. Wales öde är dock inte helt i deras egna händer på deras egna fötter, då man måste förlita sig på att Kroatien ska tappa poäng mot Armenien.

Trots en oavgjord match i Armenien är Wales optimistiska och man siktar på att dra nytta av sin starka hemmaform. En tre matcher lång obesegrad svit, inklusive segrar mot Lettland och Kroatien, stärker deras självförtroende. Man spelar skaplig fotboll just nu och är definitivt inte ett lag som man enkelt avverkar.

Dessutom så har Wales vunnit samtliga sina matcher hemma mot Turkiet.

Truppen:

Wales kan hålla sig till samma startelva som mot Armenien, med en möjlig återkomst av Tottenham-spelaren Brennan Johnson som ser ut att vara på väg tillbaka från skada. Kaptenen Ben Davies och Tom Lockyer förväntas spela, medan Chris Mepham är avstängd.


Wales möjliga startelva:
Ward; Lockyer, Rodon, Davies; Roberts, J. James, Ampadu, Williams; Johnson, Wilson; Moore

Turkiets dominans i Grupp D

Turkiet, redan bekräftade som gruppvinnare, närmar sig sin sista match i EM 2024-kvalet mot Wales med gott självförtroende. Man har haft ett imponerande kval där man samlat ihop 16 poäng på sju matcher. Trots diverse förändringar i truppen och kaptens Hakan Calhanoglus frånvaro så har man kontinuerligt levererat på plan. Nu är det Vincenzo Montella som rattar laget och han har gjort det riktigt bra. Mötet mot Wales är en möjlighet att bibehålla sin dominans i Grupp D.

Man vann senast mot självaste Tyskland vilket visar på den fina formen.

Truppen:

Turkiet kan stöka om lite i elvan genom att introducera Salih Ozcan, Kerem Akturkoglu och Baris Alper Yilmaz från start.. Kenan Yildiz, som imponerade i föregående match, kan fortsätta på vänsterkanten.

Hakan Calhanoglu är skadad så Emre Akbaba kan få starta för Turkiet.

Turkiet möjliga startelva: Altay; Celik, Bardakci, Kabak, Kadioglu; Akbaba, Ozcan, Yuksek; Akturkoglu, Yilmaz, YildizAnalys & Speltips

Turkiet och Wales drabbar samman i en på förhand spännande match. Medan Turkiet har säkrat sin plats i EM 2024 så strävar Wales efter en vinst för att hålla sina EM-drömmar vid liv. Matchen är på så vis viktig för båda respektive lags prestation i EM. Dessutom så set båda lagen offensivt mycket bra ut. Därför tror jag att vi får se en intensiv match där båda lagen går för vinst. Då lär det öppnas upp, och jag förväntar mig därför mål från bägge håll. 

Båda lagen gör mål spelas till 1.76 hos Pinnacle. 5u.