Speltips Washington Capitals - Ottawa Senators

Bild från Bildbyrån

Jumbon ska vara chanslösa mot Washington borta

Vi vänder oss till världens bästa hockeyliga, NHL, och till Eastern Conference. I denna match gästas tabellfemman Washington av Ottawa, som är jumbo och ligger sist i tabellen. I nuläget skiljer det hela 28 poäng mellan lagen. Hemmalaget Washington ska i år försöka försvara Stanley Cup pokalen med an Ottawa in princip har gett upp säsongen. Detta lutar åt en hemmaseger och jag tror Washington vinner denna match relativt enkelt.

Washington

De regerande mästarna Washington kommer till denna match med god form, 3 vinster på sina 4 senaste matcher och på hemmaplan har man tagit poäng i 6 av sina 7 senaste matcher. Washington har precis som förra säsongen ett slagkraftigt lag som mycket väl kan gå hela vägen till final även i år. Man har framförallt en farligt offensiv och ett fruktat powerplay där Bäckström/Kuznetsov styr och där Ovechkin, Carlson och TJ Oshie är tilltänka avslutare. Nyligen plockade man även in Carl Hagelin som kommer bidra med energi i Washingtons fjärdekedja. Washington har vunnit de 5 senaste matcherna mot Ottawa och man bör även vinna denna.

Ottawa

Ottawa går tungt i år och man är det laget som tagit minst poäng av alla i NHL. Man släppte sin kapten och stjärnspelare, Erik Karlsson, innan säsongen och redan då visste man att Ottawa inte skulle bli nått slutspelslag i år. Man kan säga att man redan nu gett upp denna säsong då man under transfer fönstret släppte både Matt Duchene och Mark Stone. Dessa två spelare har gjort flest poäng i Ottawa under säsongen och det säger det mesta. Ottawa var redan innan NHL:s kanske sämsta lag och utan sina två bästa offensiva spelare så tror jag man får det tufft mot Washington på bortaplan.

Speltips

Washington har ett starkt lag och man satsar på Stanley Cup även i år. Ottawa o andra sidan har redan nu gett upp säsongen och man släppte nyligen sina två bästa offensiva spelare. Washington har vunnit båda mötena lagen emellan i år och jag tror även man vinner denna match. Mitt speltips i matchen blir därför Washington -1.5 till oddset 1.93 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson