Speltips Watford - Burnley

Bild från Bildbyrån

Burnley i medvind tar ny seger

För första gången på väldigt länge lever samtliga strider in i det sista i Premier League. Kampen om titeln står mellan Liverpool och City, om topp 4 slåss främst Tottenham och Arsenal och i botten är flera lag indragna i en ångestfylld kamp. Ett lag som ser ut att redan ha förlorat den tar på lördagseftermiddagen emot det mest formstarka laget i bottenstriden när Watford möter Burnley.

Watford plockade in Roy Hodgson för att få ordning på det här spretiga laget inför slutspurten men har inte alls lyckats. Det man gjorde bra i inledningen av säsongen med det fysiska och irrationella spelet har under lång tid bytts ut mot ett mycket mer passivt försvar och skräckslagen offensiv.

Formen är därefter och på sina sju senaste matcher har man endast vunnit en och man tar emot Burnley med fyra raka förluster i ryggen, senast 1-5 mot City.

Burnley däremot har verkligen fått effekt på sitt tränarbyte. Sean Dyche har, efter sina förutsättningar, gjort ett strålande jobb med Burnley över tid men här gjorde nog ledningen helt rätt som fick in nya idéer och ny energi, för vilket utfall man fått. Mike Jackson har fått Burnley att spela en betydligt frejdigare och underhållande fotboll samtidigt som man får ut ännu mer av den spets man faktiskt besitter i McNeil, Weghorst och Rodriguez. Man har också fått resultat på sina förändringar och efter ett inledande kryss borta mot West Ham har man tagit två raka hemmasegrar mot Southampton och Wolves. Man är på allra högsta grad inblandad i bottenstriden fortfarande men man har gett sig själva en chans och momentum inför slutstriden.

Speltips

Det finns få saker som är så bräckliga som momentum. I det ögonblick man slutar göra det som gav en momentumet i förstaläget så kommer det att avta. Det är inte lika lätt att bli av med ett negativt momentum, där krävs mer. Lite där står vi i det här mötet. Watford har fortfarande en liten chans att klara sig kvar men uppgiften är dem övermäktiga och de ser redan besegrade ut. Burnley å andra sidan är just nu favoriter att klara sig kvar, man har flera bra prestationer OCH resultat i ryggen och jag kan inte se att man skulle börja tumma på de detaljer som skapat den här medvinden nu. Jag tycker dels att man är ett bättre lag men framförallt så är man, till skillnad från Watford, framåtlutade och fulla av självförtroende. Det fäller avgörandet.

Den raka tvåan på Burnley spelas därför till 2,75 gånger pengarna.

Lycka till!