SSL » Speltips, Odds, Fakta | Sveriges Bästa Guide

SSL

Speltips & Fakta om SSL

Speltips SSL

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
14 feb.
19:00
AIK IBF - Linköpings IBK
SSL
Spel: Linköping -1.5
 
29 dec.
19:00
FC Helsingborg - Linköping IBK
SSL
Spel: Linköping -1.5
 
14 dec.
19:00
Växjö Vipers - FC Helsingborg
SSL
Spel: Helsingborg +2.5
 
14 dec.
18:30
Team Thorengruppen - IK Sirius IBK
SSL
Spel: Sirius vinner
 
12 dec.
19:00
Storvreta IBK - IBK Dalen
SSL
Spel: U 11.5 mål
 
22 nov.
18:30
Linköping IBK - IBF Falun
SSL
Spel: Falun -2
 

Spela på SSL

Innebandyn som sport och SSL som liga är relativt unga, jämfört med många andra mer etablerade ligor, men intresset för sporten i Sverige ökar explosionsartat och innebandyn är idag den tredje största sporten sett till antalet utövare efter fotboll och futsal. Intresset ökar även bettingmässigt och flera spelbolag har börjat göra rejäla satsningar på innebandyn där Nordicbet, Unibet och Svenska Spel satsat hårt. Nordicbet erbjuder långtidsspel ända ner till herrarnas Division 2 och det finns ett gediget spelutbud på alla matcher i SSL.

Fulltidsresultat/Asian Handicap

Det populäraste spelet inom SSL är att spela på vilket lag som vinner matchen. De två populäraste spelformerna när det kommer till resultatspel är att antingen tippa slutresultatet eller att spela ett så kallat Asian Handicap-spel. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger). Att spela Asian Handicap är en aning mer komplicerat, men en spelform man snabbt kommer in i. Huvudsakligen går det till på samma sätt som fulltidsresultat men det skiljer sig på så sätt att lagen får börja matchen med ett handicap. Det speciella med Asian Handicap är att du inte enbart kan vinna eller förlora på ett spel, du kan också få tillbaka delar eller hela din insats. Vill du veta mer om hur Asian Handicap fungerar eller om någon av de andra speltyperna så rekommenderar vi att du besöker vår spelskola.

Över/Under - Vi hjälper dig att förstå

Ett annat populärt spel när det kommer till innebandy är att spela på hur många mål det blir i en enskild match, eller hur många mål ett visst lag gör. Dessa spel kallas totaler, eller över- och underspel. Här spelar du exempelvis på huruvida en match kommer innehålla fler eller färre än 10,5 mål, eller om ett visst lags målskörd i en match kommer under- eller överstiga 4,5 mål.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.

SSL Speltips

Helsingborgs Juha Kivilehto under SM-slutspelet i Innebandy mellan Helsingborg och Falun

Om SSL

Innebandyn är en ung sport som bara fortsätter att växa och den svenska högstadivisionen SSL, Svenska Superligan, har inte särskilt många år på nacken. När den nationella serien startades 1989 gick den under namnet Division 1, vilket sedan byttes till Elitserien 1996. Inför säsongen 2007/08 skedde förändringen till det nuvarande formatet med 14 deltagande lag och namnet byttes till SSL. Med tanke på att Sverige är världsledande i innebandy både på dam- och herrsidan är SSL:s status hög.

SSL-säsongen inleds i september och den 32 matcher långa grundserien avslutas i mars. De åtta främst placerade lagen vid den tidpunkten går vidare till slutspel. Åttondelsfinaler, kvartsfinaler och semifinaler spelas i bäst av sju matcher. Finalen avgörs sedan av en enskild match.