CHL

Speltips & Fakta om CHL

Speltips CHL

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
16 jan.
19:00
Skellefteå AIK - Vitkovice
CHL
Spel: Skellefteå vinner + Skellefteå över 3.5 mål
 
9 jan.
20:15
Genève-Servette HC - Lukko
CHL
Spel: Genève-Servette HC vinner
 
9 jan.
18:00
HC Vitkovice - Skellefteå AIK
CHL
Spel: Skellefteå vinner
 
5 dec.
19:00
Skellefteå AIK - Färjestads BK
CHL
Spel: Under 5,5 mål
 
21 nov.
18:00
Skellefteå - Trinec
CHL
Spel: Skellefteå vinner
 
14 nov.
19:45
Biel - Färjestad
CHL
Spel: Färjestad vinner
 

Spela på CHL

CHL är en relativt ny företeelse och turneringen är en bra bit ifrån att nå samma status och popularitet som fotbollens Champions League. Bettingmässigt är utbudet än så länge inte särskilt stort. Inför CHL-starten erbjuder de flesta spelbolagen odds på slutsegrare av turneringen, men bredare än så är för tillfället inte marknaden för långtidsspel. Till individuella matcher i gruppspelet och slutspelet kommer man åt det vanliga bettingutbudet på ishockey, inklusive livebetting, men det kan vara en god idé att göra ett grundligt förarbete för att hitta de bettingsidor med störst fokus på CHL.

Spela på fulltidsresultat i ishockey

Det populäraste spelet inom CHL är att spela på vilket lag som vinner matchen. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger).

Över / Under - Vi hjälper dig att förstå

Över- och underspel är en populär spelform på ishockey och finns att hitta hos alla stora spelbolag. Här spelar du helt enkelt på hur många mål du tror det kommer bli i matchen, eller i en viss period. Exempelvis kan du spela på att det blir över eller under 4.5 mål.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.

CHL Speltips

Om CHL

Champions Hockey League, ishockeyns motsvarighet till fotbollens populära Champions League, är en relativt nystartad turnering där lag från Europas toppligor möts. CHL spelades för första gången 2008, i samband med att IIHF, Internationella ishockeyförbundet, firade hundra år. Den gången blev det bara en säsong, men CHL startade om på nytt till 2014/15, där 44 lag från 12 olika länder deltog och Luleå stod som slutsegrare efter finalseger mot Frölunda. Formatet har sedan utökats till 48 lag, men från och med säsongen 2017/18 minskas antalet till 32 lag.

De sex länderna som var med och grundade CHL - Sverige, Finland, Schweiz, Tjeckien, Tyskland och Österrike - har mellan tre till fem platser i turneringen, baserat på en ligaranking från de tre föregående säsongerna. Övriga åtta platser delas ut till mästarna från Norge, Slovakien, Frankrike, Vitryssland, Danmark, Storbritannien och Polen, samt segraren i Continental Cup.

CHL pågår från augusti till februari och inleds med ett gruppspel med åtta grupper med fyra lag i vardera. Lagen möter varandra två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan, och de två främsta lagen i varje grupp går vidare till åttondelsfinal.

CHL betting