Vad är Cash Out? » Så fungerar & använder du Cash Out
Medel

Så fungerar Cash Out

Cash Out funktionen erbjuder kunderna att stänga ett spel innan det har avgjorts. Du kan alltså spela på ett resultat i en match och avsluta spelet innan fulltid. Summan du kan erhålla när du använder dig av Cash Out bestäms beroende på om ditt bet är påväg att leda till vinst eller förlust.

Cashout

Om Cash Out

En av dom senaste funktionerna inom betting är cash-out eller stäng spel som det heter på svenska. Denna uppskattade funktion erbjuder kunderna att stänga ett spel innan det har avgjorts. Du kan alltså spela på ett resultat i en match och avsluta spelet innan domaren har blåst av matchen. Summan du kan erhålla när du använder dig av Cash Out bestäms beroende på om ditt bet är påväg att leda till vinst eller förlust. Alltså, det kan både vara högre eller lägre än din orginalinsats. Om ditt bet är på väg att gå in så är sannolikheten stor att du kommer kunna gå med vinst. Håller ditt bet på att spricka så kommer du i majoriteten av fall erbjudas en summa som är lägre än din insats. Att ta beslutet att använda sig av funktionen Cash Out är därför inte alltid helt enkelt. Ska du ha tålamod och förlita dig på din första analys som du gjorde när du la ditt bet eller ska du ta du nöja dig med summan som spelbolaget väljer att erbjuda?

Exempel:
Du spelar på att Barcelona vinner mot Real Madrid med ett odds på 2.30.

Utfall 1:
Barcelona gör 1-0 i den 60:e minuten vilket ökar din chans till vinst. Du kan då antingen välja att använda funktionen Cash Out för den summa som spelbolaget väljer att erbjuda dig eller vänta tills matchen är färdigspelad. Spelbolaget kommer med största sannolikhet erbjuda dig en högre summa än din orginalinsats då ditt spel för tillfället är på väg att gå in.

Utfall 2:
Real Madrid gör 1-0 i den 60:e minuten vilket minskar din chans till vinst. Du kan då antingen välja att använda funktionen Cash Out för den summa som spelbolaget väljer att erbjuda dig eller vänta tills matchen är färdigspelad. Spelbolaget kommer med största sannolikhet erbjuda dig en mindre summa än din orginalinsats då ditt spel är på väg att spricka.

När kan du använda cash-out?

Dom olika spelbolagen erbjuder sina kunder ett utbud i varierad utsträckning när det kommer till marknader som du kan använda funktionen Cash Out, men det samtliga spelbolag har gemensamt är att kunden kan både spela singelspel eller kombinationsspel. Detta innebär att om du spelar ett kombinationsspel där matcherna på din kupong har olika starttider så kan du stänga ett spel innan t.ex. en av matcherna har börjat. Du kan även använda cash-out innan någon av matcherna har börjat och få tillbaka en större del av din orginalinsats.  

Vilka spelbolag erbjuder Cash Out?

 • Bet365
 • Betfair
 • Bwin
 • Betsson
 • Expekt
 • Scandicbet
 • Redbet
 • LeoVegas
 • Betway
 • Betsafe
 • NordicBet
 • Betfinal
 • Oddsautomaten
 • Comeon
 • Betser
 • Mobilbet
 • Bethard
 • 10Bet

När kan du stänga ditt spel?

Om du använder dig av funktionen Cash Out kommer du lägga märke till att det inte alltid är möjligt att stänga dina spel. Marknaden är under vissa tillfällen suspenderade vilket gör att spelbolagen inte kan garantera att kunden alltid har möjlighet till att använda sig av Cash Out. Det uppstår även fall att funktionen cash-out suspenderas då oddsen flyttas innan din förfrågan av stängning har bearbetats av spelbolaget. Skulle spelbolaget neka dig möjlighet till att cash-out så meddelar flertalet spelbolag dig.

Ta ut en del av din vinst - Automatisk Cash Out

Hos dom flesta spelbolag som erbjuder möjligheten till cash-out kan du även använda dig av en inställningen som gör det möjligt att stänga ditt spel automatiskt. Bestäm ett värde som du kan tänka dig att nöja dig med och skulle ditt spel någon gång under matchen kommer upp i det värdet så ser spelbolaget till att automatiskt stänga spelet. Hos en del av spelbolagen ges du även möjlighet till att stänga en del av ditt spel och behålla resterande belopp av din insats tills matchen är färdigspelad.

När ska du använda Cash Out?

Att välja vilken tid på matchen eller i vilket skede du stänger ditt spelar och nyttjar funktion Cash Out spelar en stor roll. Värdet i Cash Out förändras nämligen ständigt och beroende på hur stor sannolikhet det är att ditt spel leder till vinst eller förlust. Alltså, värdet i cash-out regleras efter den pågående matchsituationen, precis som hur oddsen förändras i livebetting.

Det är inte alltid lätt att bestämma om du ska stänga ditt spel eller inte. Utan istället kan det vara en mycket svår avvägning huruvida du ska låta ditt spel fortlöpa eller om du ska plocka ut din vinst/minimera din förlust. Ett vanligt exempel på när tjänsten Cash Out utnyttjas är när ditt spel för tillfället är vinnande men ser ut att spricka. Till exempel om ditt lag har drabbats av ett rött kort eller är rejält pressade. En annan situation när det kan vara bra att använda sig av Cash Out kan vara då du ser att din tidigare analys inte stämmer med hur matchbilden är och håller på att utvecklas. Det kan då vara lönsamt att minimera risken för förlust och hämta ut den möjliga summan innan ditt spel spricker. Vi på bettingstugan rekommenderar dock att förlita sig på sin initiala analys i majoriteten av fall låta matchen avslutas iställer för att använda funktion Cash Out.

Beräkna värdet i Cash Out?

Värdet i Cash Out beräknas utefter två beståndsdelar: din möjliga vinst och det nya oddset. Vilket innebär att värdet du erbjuds i cash-out antingen kan vara större eller mindre än din initiala insats. Om du t.ex. lägger ett bet för 100 kr på att ett lag som har ett odds till 4.00 x pengarna, så erhåller du 400 kr om ditt spel går in. Laget som du spelat på leder med 2-0 i halvlek, vilket resulterar i att spelbolaget sätter ett nytt liveodds till 2.0 x pengarna. Genom att dela din möjliga vinst med det nya oddset så kan man få fram det rättvisa beloppet att stänga spelet på.

400 kr/2.0=200 kr

Rättvist belopp för Cash Out = 200 kr

Så beräknar spelbolagen värdet i Cash Out

Om man tittar på exemplet ovan får vi alltså se hur det rättvisa beloppet borde vara vid Cash Out. Spelbolagen använder sig av samma metod för att få fram beloppet dom erbjuder vid cash-out, fast ser i dom flesta fall till att minska det rättvisa beloppet med ca 3-5%. Detta innebär att om du använder dig av cash-out så kommer du inte få en skälig summa för ditt bet. Spelbolagen tjänar alltså på att kunderna använder sig av Cash Out.

För & nackdelar med Cash Out

Fördelar med Cash Out

 • Få direkt tillgång till vinst - Är du i behov av snabb påfyllning av ditt konto kan du alltid stänga ditt spel och öka på ditt saldo. När du använder dig av Cash Out så kommer dina pengar direkt in på kontot.
 • Cash Out innan ditt spel spricker - Ditt spel sitter för stunden men det finns en stor risk att det inte faller in, då ditt lag t.ex. fått rött kort eller är rejält tillbakatryckta.
 • Minimera din förlust - Analysen du gjorde innan matchen visade sig vara fel. Ta ut din insats innan du förlorar.

Nackdelar med Cash Out

 • Spelbolagen sätter ett lägre värde - Använder du funktionen Cash Out så kommer du på sikt förlora pengar. Spelbolagen erbjuder dig i själva verket ett värde som är lägre än vad det egentligen borde vara.
 • Fel beslut - Du väljer att stänga ett spel då du inte tror att ditt ursprungsbet kommer resultera i vinst. Det visar sig dock att du skulle undvikit att använda funktionen Cash Out då ditt ursprungsbet tillslut var det rätta.
 • Cash Out tar bort glädjen av ditt bet - Att använda sig av denna funktion kan leda till att spelaren väljer att fokusera främst på vilka belopp som erbjuds av spelbolaget för att stänga spelet, istället för att koncentrera sig på matchen. Du har inte samma möjlighet till att uppskatta matchen om du samtidigt ska ständigt funderar ifall du ska stänga spelet eller inte.

Gilla guiden

Kommentera