JVM 2019 » Spelschema, Odds & TV-tider | Sveriges Bästa Guide
Jvm 2018 Small

JVM 2019

JVM är en ishockeyturnering som årligen anordnas av organisationen IIHF för U20-ishockeylandslag världen över. Turneringen spelas traditionellt sätt varje år från slutet av december till början av januari.

JVM 2019 Kanada

 • Plats: Vancouver, Victoria, Kanada
 • Tid 26:e dec 2018 - 5:e jan 2019
 • Finalplats: Rogers Arena, Vancouver
 • Antal lag: 10
 • Antal grupper: 2

Årets upplaga av JVM spelas alltså i städerna Vancouver samt Victoria, Kanada. Matcherna kommer att spelas på två olika arenor, en i vardera område. Där Rogers Arena, Vancouver är den betydligt större av de två med utrymme för 18 630 åskådare och som annars är hemmaarena för NHL laget Vancouver Canucks.

JVM 2019 Arenor

 • Rogers Arena, Vancouver - 9 timmar *
 • Save-On-Foods Memorial Center, Victoria - 9 timmar *

* timmar efter svensk tid 

Vägen till JVM-final 2019

Årets upplaga av JVM består av tio nationer som är uppdelade i två grupper som vi listar nedanför. Fyra lag går vidare från både grupp A och grupp B, vilket innebär endast endast ett lag per grupp åker ur. Efter gruppspelet delas lagen in i ett slutspelsträd som sträcker sig från kvartsfinal till bronsmatch och final.

Grupp A

 1. Kanada
 2. Tjeckien
 3. Ryssland
 4. Schweiz
 5. Danmark

Grupp B

 1. Sverige
 2. USA
 3. Finland
 4. Slovakien
 5. Kazakstan
Kanada JVM 2019 Odds

Förra årets vinnare och årets arrangörer av JVM 2019 är Kanada.

JVM Spelschema

Håll koll på matcherna i JVM. Vi ger dig spelschemat för JVM 2019.

JVM är turneringen där morgondagens stjärnor föds, och där många av de som en dag kommer att befinna sig i hockeyns absoluta toppskikt får visa upp sig för första gången. Turneringen får hela tiden mer uppmärksamhet och lockar varje år fler entusiaster som väljer att följa dessa unga talanger. För att förhöja stämningen ytterligare väljer många att betta på matcherna, för hålla sig uppdaterad och spela på JVM är det till stor fördel att ha koll på spelschemat. Vi har därför sett till att lista samtliga matcher denna turnering.

Omgång 1

DatumMatchTid
Ons 26/12Tjeckien-Schweiz22:00
Tors 27/12USA-Slovakien00:30
Tors 27/12Kanada-Danmark02:00
Tors 27/12Finland-Sverige04:30
Tors 27/12Ryssland-Danmark22:00


Omgång 2

DatumMatchTid
Fre 28/12Slovakien-Sverige
00:30
Fre 28/12Schweiz-Kanada02:00
Fre 28/12Finland-Kazakstan04:30
Lör 29/12Tjeckien-Ryssland02:00
Lör 29/12Kazakstan-USA04:30


Omgång 3

DatumMatchTid
Lör 29/12Danmark-Schweiz22:00
Sön 30/12Slovakien-Finland00:30
Sön 30/12Kanada-Tjeckien02:00
Sön 30/12Sverige-USA04:30
Mån 31/12Schweiz-Ryssland02:00

Fullständigt spelschema JVM 2019

Kvalificera sig till JVM

Från förra upplagan av JVM har en förändring gjorts och det är att Kazakstan har tagit Vitrysslands plats i JVM.

Nationerna som får spela JVM är de topp tio rankade hockeynationerna i världen, kallat toppdivisionen. Det är alltså inget specifikt kval inför JVM utan de tio länderna som är högst rankade får en plats till JVM. Utöver JVM för toppdivisionen finns även tre andra turneringar för division 1, 2 och 3. Här spelar de sämre nationerna som kämpar för att ta sig upp till toppdivisionen. Från förra upplagan av JVM har en förändring gjorts och det är att Kazakstan har tagit Vitrysslands plats i JVM.

De andra divisionerna spelas ofta samtidigt som JVM fast på andra platser runt om i världen och får långt ifrån den uppmärksamhet som JVM får. I dessa lägre divisioner kan du hitta nationer som Island, Storbritannien, Kina och Turkmenistan. Inga större hockeynationer med andra ord.

JVM på plats

Det kommer vara en magisk stämning i det hockeytokiga Kanada, och det kommer finnas många svenskar på plats så du behöver inte känna någon oro för att bli ensam.

Om du inte nöjer dig med att uppleva JVM från TV-soffan finns självklart möjligheten att ta sig till Vancouver/Victoria och se JVM på plats. Det kommer vara en magisk stämning i det hockeytokiga Kanada, och det kommer finnas många svenskar på plats så du behöver inte känna någon oro för att bli ensam. Utöver JVM-matcher som brukar vara fartfyllda, fysiska och visa prov på stor individuell talang så finns det även en hel del svenska kopplingar till staden och NHL-laget Vancouver Canucks. På Rogers Arena har svenska legendarer som bröderna Sedin, Mats Sundin och Markus Näslund burit Canucks färger. 

Biljettpriserna för JVM brukar vara relativt låga eftersom man vill locka så mycket publik som möjligt. Däremot till de större matcherna som semifinal och final kan de bli svårare att hitta billiga biljetter.

Småkronorna Jvm 2019 Vinnare

Svensk glädje efter semifinal mot USA

Spela på JVM 2019

Juniorhockey och framförallt JVM brukar nämnas som den mest underhållande ishockeyturneringen av alla. Om du vill höja underhållningen ytterligare ett snäpp är betting på evenemanget ett utmärkt förslag. Spelbolagen har inte lyckats missa att JVM är en stor folkfest och erbjuder därför mängder med odds och kampanjer både innan och under turneringens gång.

Under JVM kommer spelbolagen verkligen maxa sitt utbud av odds  och du kommer kunna hitta allt ifrån roliga specialspel till standardspel som till exempel 1X2. Du kommer få möjligheten att spela långtidsspel, korttidsspel och livespel.

Exempel på vanliga långtidsspel i JVM 2019

Vinnare av turneringen

Det mest klassiska långtidsspelet är vinnare av turneringen. Detta spel placeras ofta innan JVM drar igång på den nationen som man tror kommer vinna, alternativt på en skrällnation som man anser har större chanser än vad oddset säger. Dessa odds brukar generellt sagt vara höga eftersom det är en svår bedrift att lyckas ha rätt, även om det ofta endast står mellan 4-5 nationer i JVM.

Ett tips när du ska placera ett spel för vinnare av JVM är att jämföra olika spelbolags odds för ditt spel, eftersom oddsen kan skilja sig avsevärt mycket i dessa typer av spel.

Gruppvinnare JVM 

Ett annat vanligt långtidsspel är att spela på gruppvinnare. Spelet placeras vanligtvis innan gruppspelet och även här brukas oddsen vara relativt höga. Dock är det ett svårt spel eftersom gruppspelen i JVM brukar vara jämna och eftersom att hela fyra lag går vidare brukar det inte spela jättestor roll för nationerna vilka som vinner gruppen. Med det sagt finns det ofta god chans att hitta spelvärde på nationer som är lite underdogs, som ofta kan vinna gruppen men sällan räcker hela vägen för att vinna hela mästerskapet.

Poängkung JVM

Spela på den spelare som du tror har bäst chans kontra oddset att vinna poängligan. Oddsen brukar även här vara väldigt höga eftersom det ofta finns en stor mängd spelare som har bra chans att vinna poängligan.

Ett tips är att betta på en spelare som spelar i ett lag som har bra chans att gå långt i turneringen. Desto mer matcher en spelare får spela desto större chanser är det att personen gör poäng. Ett annat tips kan vara att betta på en spelare som spelar i en nation i den “lättare” gruppen och om det finns någon blåbärsnation i gruppen. Ofta kan bra spelare kliva fram och göra mängder med poäng mot sämre nationer.

Korttidsspel - spela 1X2

Till varje enskild match i JVM kommer spelbolagen erbjuda dig mängder med spelalternativ. Det mest klassiska spelet är 1X2 marknaden där du spelar på hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Men det finns betydligt mycket mer än så att betta på, nedanför listar vi några av många odds som kommer erbjudas för enskilda matcher i JVM.

 • Moneyline (vinnare inkl ÖT och straffar)
 • Dubbelchans
 • Antal mål
 • Målskyttar
 • Flest utvisningar
 • Korrekt resultat

1X2 och Moneyline

De två vanligaste typen av spel på ishockey är 1X2 och Moneyline-spel. Båda spelen innebär att man ska betta på vilken nation som vinner matchen. Skillnaden mellan de två olika spelen är att Moneyline utesluter ett oavgjort resultat. Oddsen brukar generellt sätt vara högre på 1X2 marknaden eftersom spelalternativet utesluter förlängning och straffar. Spelet för 1X2 avgörs efter tredje perioden, medans moneyline avgörs efter matchen är slut inklusive övertid och straffar.

Antal mål, Över/Under

En annan populär spelform för enskilda matcher är att betta på hur många mål det ska bli i matchen. Oftas ges en lina som varierar beroende på vilka nationer som spelar. Men exempelvis kan spelbolagen ge dig möjligheten att spela på över eller under 5.5 mål.

Livebetta på JVM 2019

Givetvis ger spelbolagen även dig möjligheten att livebetta på alla matcher under JVM. Det kan vara betydligt enklare att placera ett livespel jämfört med ett spel innan en match. Varje match har sin egna utveckling och du kan enklare se hur matchen ska sluta live jämfört med innan matchstart. Här erbjuds i princip samma utbud som innan matchen.

Populära spelmarknader inom livebetting på JVM:

 • Vilket lag gör nästa mål
 • Periodvinnare
 • Rätt resultat
 • Första målskytt

För info om ytterligare spelmarknader rekommenderar vi att du besöker Bettingstugans Betting guide.

JVM Biljetter

Så skaffar du biljetter till JVM 2019 i Kanada

Det finns redan nu möjlighet att skaffa biljetter till JVM-matcherna. Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher på Save-On-Foods Memorial Center som ligger i staden Victoria. Denna arena är den betydligt mindre av de två arenor som tillsammans kommer att arrangera JVM 2019. Save-On-Foods Memorial center har plats för ca 7000 åskådare till skillnad från Rogers Arena som kan ta emot upp mot 19 000 åskådare. Just nu varierar priserna på biljetter till JVM, det går att köpa singelbiljetter via webben som kan variera beroende på vilken plats man vill sitta på inne på arenan. Men det går även att hitta paketresor med hotell och flertalet matcher som sträcker sig från gruppspel hela vägen till finalmatchen.

JVM 2018

JVM 2018 spelades i den amerikanska staden Buffalo, denna 42:a upplaga av turneringen bjöd på en rad spännande matcher. Utöver bra hockey bjöds det även på den första utomhusmatchen i turneringens historia, som arrangerades på New Era Field och spelades mellan USA och Kanada. De svenska “småkronorna” levererade fin hockey och gick utan större problem hela vägen till finalen, där man dessvärre fick se sig besegrat av ett lite starkare Kanada som för 17:e gången i JVM:s historia fick lyfta bucklan och titulera sig världens bästa juniorlag.

Usa utomhusmatch Jvm 2019

Första utomhusmatchen någonsin i JVM, USA-Kanada

Om JVM

JVM är en ishockeyturnering som årligen anordnas av organisationen IIHF för U20-ishockeylandslag världen över. Turneringen spelas traditionellt sätt varje år från slutet av december till början av januari. Den första officiella upplagan av JVM hölls 1977 i Tjeckoslovakien och vanns av Sovjetunionen. Sedan dess har turneringen dominerats av nationerna Ryssland/Sovjet, USA och Kanada som tillsammans har tagit 30 av 42 utdelade medaljer.

Idag är turneringen ett av världens största ishockey evenemang och har blivit en folkfest i många länder.

JVM var länge en turnering utan särskilt stor prestige och fick väldigt lite publicitet i media, något som har förändrats till allra största grad. Idag är turneringen ett av världens största ishockey evenemang och har blivit en folkfest i många länder. Turneringen har inte minst fått stor uppmärksamhet i Sverige, mycket tack vare landets framgångar på 2000-talet som kröntes med ett guld 2012 i Kanada.

Sverige vinner JVM 2019 Odds

Svensk folkfest!

FAQ JVM 2019 Kanada

När spelas JVM?

JVM 2019 startar den 26 december 2018 och pågår fram till den 5:e januari 2019. Viktigt att ha i åtanke om man är intresserad av att följa JVM är att tidsskillnaden mellan Vancouver och Sverige är hela nio timmar.

Var visas JVM?

JVM 2019 kommer att sändas på SVT, TV4 och C More. Hur matcherna och sändningarna är uppdelat är vid skrivande stund inte bestämt. Det som är bestämt är att samtliga matcher kommer att sändas och att JVM kommer finnas tillgänglig både från TV och streamingsajterna C More och SVTplay.

Vilka lag går vidare till slutspel i JVM?

Totalt går åtta lag vidare till slutspel. De fyra bästa lagen för vardera grupp kvalificerar sig till kvartsfinal. Där möter ettan i grupp A fyran i grupp B. Tvåan i grupp A möter trean i grupp B osv. Skulle två lag hamna på samma poäng avgör målskillnad och inbördes möten.

När spelar Sverige JVM 2019

Sverige kommer att spela enligt följande schema (svensk tid gäller):

DATUMMATCHTID
Tors 27/12Finland-Sverige04:30
Fre 28/12Slovakien-Sverige00:30
Sön 30/12Sverige-USA04:30
Tis 01/01Sverige-Kazakstan00:30

Vilka är i Sveriges grupp i JVM 2019?

Sverige kommer att spela i grupp B och i denna grupp är följande lag med:

 1. Sverige
 2. USA
 3. Finland
 4. Slovakien
 5. Kazakstan

Hur många gånger har Sverige vunnit JVM?

Sverige har endast lyckats vinna JVM två gånger, detta efter att ha varit i final hela tretton gånger.

När spikas Sveriges trupp till JVM 2019?

Än så länge spekuleras bara om vilka som kommer att få åka till Kanada och representera Sverige i JVM 2019. Tittar man på tidigare år så brukar truppen släppas någon gång i början av december.

Vilka är favoriter till att vinna JVM 2019?

Med tanke på att trupperna ständigt byts ut från år till år, så är det svårt att ha exakt koll på hur lagen står sig mot varandra. Sverige som presterade väldigt bra förra året blev av med stora delar av sin trupp då de blev för gamla för att få delta 2019. Den trupp som i år har åldern inne är inte alls lika namnkunnig som den vi skickade förra året. Det kan alltså bli så att vi inte alls presterar lika bra i denna turnering. På samma sätt kan det se ut för samtliga nationer, men det finns några nationer som alltid får ihop en bra trupp, och följande lag kan aldrig räknas bort från guldstriden:

 1. Kanada
 2. USA
 3. Sverige
 4. Ryssland
 5. Finland

Hur gammal får man vara för att få delta i JVM?

De 10 nationer som spelar JVM skickar sina U-20 lag. Det är alltså endast för spelare som är under 20 år.