• Hem
 • Nyheter
 • Alla städer & arenor i Tyskland under Fotbolls-EM 2024 samt odds inför EM-premiären!
EM 2024
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Alla städer & arenor i Tyskland under Fotbolls-EM 2024 samt odds inför EM-premiären!

Fotbolls EM 2024 20 februari 2024

FOTBOLL. Fotbolls-EM 2024 tar plats i Tyskland i sommar där mästerskapet pågår från 14 juni till 14 juli. I den här nyheten går vi igenom i vilka orter det kommer spelas EM-fotboll i sommar samt tillhörande fakta till respektive arena.

BÄST SPELBOLAG TILL FOTBOLLS-EM 2024

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Upp till 2000 SEK gratisspel +300 EM special

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

 2. Upp till 500 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

 3. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

  Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

 4. 100% upp till 1000SEK

  18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

 5. 100% upp till 1000 SEK

ALLA STÄDER I TYSKLAND UNDER FOTBOLLS-EM 2024

 1. Berlin - Olympiastadion
 2. München - Allianz Arena
 3. Dortmund - Signal Iduna Park
 4. Stuttgart - MHPArena
 5. Hamburg - Volkparkerstadion
 6. Düsseldorf - Merkur Spiel-Arena
 7. Köln - Rhein Energie Stadion
 8. Frankfurt - Deutsche Bank Park
 9. Leipzig - Red Bull arena
 10. Gelsenkirchen - Veltins-Arena

Frankfurt EM 2024

Vy över Frankfurt som har skyskrapor att erbjuda, något som de är ensamma om i värdnationen Tyskland.

Fakta om alla städer under fotbolls-EM 2024
 1. Berlin
  Berlin är inte bara huvudstad i Tyskland, utan även landets största stad således med fler än 3,6 miljoner invånare. Här huserar de kända fotbollslagen Hertha Berlin och Union Berlin i tyska Bundesliga där Hertha har Olympiastadion som sin hemmaarena medan Union Berlin spelar sina matcher på Stadion An der Alten Försterei. En se värdighet som finns att skåda i staden är Berlinmuren (Die Berliner Mauer på tyska) som byggdes 1961 och en annan är Reichstag (Riksdagshuset i Berlin) Byggnaden konstruerades för att bli säte för riksdagen i Kejsardömet Tyskland och fortsatte vara det under Weimarrepubliken. Sedan 1999 är det säte för förbundsdagen och har sedan 1994 varit säte för förbundsförsamlingen när den samlas för att välja förbundspresident.

 2. München
  München, Bayerns stad där pokaler samlas på hög! Floden Isar kommer från de österrikiska Alperna genom bergslandskapet och rinner rakt igenom centrala München och vidare norrut. Här finns gott om aktiviteter då man som bilälskare kan besöka BMW Museum som öppnades 1973 och tar årligen emot ca 250 000 besökare. Utöver det har som sagt Bayern München sin borg här och en annan sak som sätter staden på kartan är Oktoberfest, en traditionell tysk ölfestival som hålls i slutet av september och början av oktober varje år, men i sommar är det fotbolls-EM 2024 som sätter fart på staden som sväljer knappt 1,5 miljoner invånare.

 3. Dortmund
  Här hamnar vi i den sjunde största staden i landet och 34:e största i hela Europa. För fotbollsintresserade är staden mest förknippad med storlaget Borussia Dortmund, men detta är en gammal stad med lång historia och år 882 är det datum då staden för första gången nämndes i ett officiellt dokument. Här finns många vackra parker, grönytor och vattendrag, men också fantastisk arkitektur och väldigt många museer att besöka. Staden har en befolkning på cirka 588.000 personer och på tal om museer som staden erbjuder är ett av dem "The German Football Museum" som är ett av Europas största sportmuseer!

 4. Stuttgart
  Stuttgart är staden som kanske är mest känd för sin bilindustri. I staden finns både Mercedes-Benz och Porsche-museet, vilket lockar Stuttgart många bilentusiaster från hela världen! De har även flertalet kulturella evenemang och vackra parker så den här staden på sin totala yta till 207,4 kvadratkilometer är en stad med historia och vana att arrangera stora sportevenemang. I sommar kommer det spelas EM-fotboll här, men Stuttgart har sedan långt tillbaka varit arrangör av bland annat VM i fotboll 1974 samt 2006 och utöver det så har man också haft både Friidrotts-EM 1986 och VM i samma sport 1993.

 5. Hamburg
  Hamburg är den näst största staden i Tyskland och här finns en stor hamn som med sina 7 236 hektar som med den storleken blir den tredje största hamnen i hela Europa. Här passerar varje år upp mot en miljon containrar och med den tillväxt hamnen gjort med åren så är den inte längre bara till för att lasta av eller på containrar utan området har också blivit stor turistattraktion. Den här staden har gjort sig känd för att vara landets rikaste stad och hit kommer turister inte bara för att kolla på fotboll, utan även för att samt spana in det relativt nya konserthuset Elbphilharmonie som blivit en riktig sevärdhet och turistattraktion! Staden har även fotbollslaget HSV, eller Hamburger Sport-Verein som de egentligen heter och den här klubben har sedan 1920-talet varit en toppklubb inom tysk klubblagsfotboll.

 6. Düsseldorf
  I västra Tyskland hittar vi staden Düsseldorf som ligger nära landsgränsen till både Nederländerna och Belgien. Den här staden är bland annat känd för att påstås vara ölets hemstad och som inte det vore nog kommer även Sverige-bekantingen Jan Tauer härifrån. Sett till befolkningsmängden i staden så är Düsseldorf den sjunde största sådana i Tyskland och här finns en hel del konst att beskåda då Düsseldorf anses vara en av konstvärldens största städer som lockat till sig många konstnärer och konststuderande till staden.

 7. Köln
  Tysklands fjärde största stad är Köln och här hittar vi landets äldsta så kallade storstad. Staden har en väldigt lång historia då det Köln som existerar idag hade sin början redan 38 år före Kristus. Även i denna stad finns det museer som lockar besökare och ett av dem är Museum Ludwig som visar modern konst. Staden har drygt en miljon invånare och de följer inom sporten bland annat fotbollslaget FC Köln som så sent som säsongen 2016/17 slutade femma i Bundesliga, vilket gav dem möjligheten att spela Europa League-fotboll för första gången på 24 år i klubbens historia.

 8. Frankfurt
  Frankfurt är staden där Tysklands enda skyskrapor finns och det är något som sätter staden på världskartan! Andra saker som gör staden känd är att den kallas för "Europas ekonomiska huvudstad" då staden har huvudkontoret till Europeiska Centralbanken. Äpplevin och museer i toppklass är också något som Frankfurt att sticka ut då de likt många andra städer i landet har museer att erbjuda, men här hittar man några av de bästa! Som om inte det vore nog där så har även Frankfurt Europas fjärde största flygplats vid namn Frankfurt am Main.

 9. Leipzig
  Drygt 190 km söder om Berlin finner vi Leipzig, en stad i Tyskland som grundades år 1015 och som till sin totala storlek på nästan 300 kvadratmeter har till ytan Europas största centralstation. Hauptbahnhof är namnet på den enorma järnvägsstationen med 24 perronger och hela 48 spår och här ryms ett mycket stort antal resenärer varje dag! Leipzig har utvecklat ett viktigt centrum för diverse företagsmässor och det är härifrån som begreppet "mässa" har sitt ursprung från "Leipzigmässan" som är världens äldsta mässa. Fotbollslaget RB Leipzig är också något som sätter Leipzig på kartan även om det grundades så sent som år 2009, men som numera rankas som ett topplag i Europa och en titelutmanare i tyska Bundesliga.

 10. Gelsenkirchen
  I Gelsenkirchen finns fotbollslaget Schalke 04 till vardags och utöver dem som stadens stolthet finns även dubbla yrkesinriktade högskolor, en inom området offentlig förvaltning och en annan inom områdena elektroteknik, maskintillverkning och informationsteknik. Här finns också vackra Von-Wedelstaedt-Park som en av de populäraste turistmålen vad gäller se värdigheter. Staden sväljer strax under 300 000 invånare och kommer i sommar fyllas av fotbolls-fans som ser fram emot att följa EM på nära håll.

Läs mer inför-artiklar inför fotbolls-EM 2024

Spelschema fotbolls em 2024

När börjar fotbolls-EM 2024?

Fotbolls EM 2024 31 januari 2024

FOTBOLL. Fotbolls-EM 2024 tar plats mellan den 14 juni och 14 juli, så vi har en riktigt trevlig fotbollsupplevelse framför oss i sommar! Det är hög tid att redan nu se över ... Läs mer

EM pokalen i fotboll

Vem vinner fotbolls-EM 2024?

Fotbolls EM 2024 5 februari 2024

FOTBOLL. Uppladdningen, eller nedräkningen om ni så vill, inför sommarens stora fotbollsfest är i full gång. På Bettingstugan bevakar vi såklart mästerskapet till punkt och pricka ... Läs mer

Alla arenor under fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM 2024 kommer att avgöras på tysk mark. Vi har precis listat vilka städer som gäller och nu ska vi också ge er svaret på vilka arenor som kommer stå i fokus under mästerskapet. 

Olympiastadion i Berlin - spelplatsen för EM-finalen 2024
Final Fotbolls EM 2024 Olympia stadion i Berlin

Olympiastadion

ℹ️ Publikkapacitet: 74 461
📍 Plats: Berlin

Berlins Olympiastadion byggdes inför sommar-OS 1936. Här spelar Bundesliga-laget Hertha BSC Berlin sina hemmamatcher och detta från 1960-talet.

Förutom att arenan används flitigt i Bundesliga så är den också spelplats för finalen av tyska cupen på den här arenan och har så gjorts varje år sedan 1985.

Olympiastadion Berlin fotbolls EM 2024

Så här kan det se ut på Olympiastadion när det spelas fotboll för Hertha Berlin.

Matchodds inför Spanien - Kroatien på Olympiastadion i EM-premiären 2024

Allianz Arena

ℹ️ Publikkapacitet: 75 024
📍 Plats: München

I München är mäktiga Allianz Arena placerad och den här arenan invigdes så sent som år 2005. Här spelar tyska Bayern München sina hemmamatcher och namnrättigheterna har försäkringsbolaget Allianz lagt vantarna på i 30 år, så det här namnet kommer leva vidare ett tag till.

Arenan är inte bara pampigt byggd utan även byggd med finess för att utöva sporten fotboll då det är en ren fotbollsarena utan löparbanor, vilket gör arenan kompakt och perfekt för fansen! 

Allianz Arena Fotbolls EM 2024 München

Allianz Arena, en vacker byggnad som skapats av schweiziska arkitektbyrån Herzog & de Meuron.

Matchodds inför Tyskland- Skottland på Allianz Arena i EM-premiären 2024

Signal Iduna Park

ℹ️ Publikkapacitet: 81 365
📍 Plats: Dortmund

Westfalenstadion, eller Signal Iduna Park som arenan heter idag är en femstjärnig fotbollsarena enligt Uefa, så de fans som får uppleva fotbolls-EM på plats här i sommar lär inte bli besvikna! Arenan är hemmaplan för Borussia Dortmund i Bundesliga och har kapacitet en bit över 80 000 åskådare. 

Arenan byggdes inför fotbolls-VM 1974 och användes då, men även under VM i Tyskland 2006. Arenabygget påbörjades 1971 och tre år senare var den klar för invigning, det vill säga precis lagom till VM 74.

Signal Iduna Park i Dortmund

Så här kan Signal Iduna Park i Dortmund se ut på kvällen.

Matchodds inför Italien - Albanien på Signal Iduna Park i EM-premiären 2024

MHPArena

ℹ️ Publikkapacitet: 54 697
📍 Plats: Stuttgart

MHPArena har med åren haft flera namn och precis som föregående arena i Dortmund så stod denna arena även i fokus under fotbolls-VM 1974, men då under namnet Neckarstadion. Under VM 2006 var de också med i bilden och då med namnet Gottlieb-Daimler-Stadion. 

Utöver fotboll så tar arenan också hand om andra sportevenemang och här har man bland annat kunnat följa VM i friidrott, både 1986 och 1993, men några fler sådana evenemang är inte på tal då arenan 2008 ingick under sponsornamnet Mercedes-Benz Arena och i samma veva fattades även ett beslut om en ombyggnation som skulle innebära  att löparbanorna försvann. 

MHP Arena Stuttgart Fotbolls EM 2024

En vy över MHPArena där Bundesliga-laget Stuttgart agerar hemmalag till vardags.

Matchodds inför Slovenien - Danmark på MHPArena i EM-premiären 2024

Volksparkstadion

ℹ️ Publikkapacitet: 52 245
📍 Plats: Hamburg

Volksparkstadion i Hamburg började byggas 1951 och har stått redo sedan 1953. Här spelar fotbollslaget Hamburger SV sina hemmamatcher och så gör även det amerikanska fotbollslaget Hamburg Sea Devils. 

Arenan är använd under fotbolls-VM 1974 och 2006, men har även stått i fokus under ett fotbolls-EM i Tyskland tidigare och det var år 1988.

Volkparkstadion i Hamburg Fotbolls-EM 2024

Volksparkstadion har kapacitet för drygt 52 000 åskådare.

Matchodds inför Playoff-vinnare - Nederländerna på Volksparkstadion i EM-premiären 2024

Casinobonus:

150 Freespins på Book of Dead

Omsättningskrav: 1x bonussumma Free Spins: 150 Bonuskod:

Merkur Spiel-Arena

ℹ️ Publikkapacitet: 51 031
📍 Plats: Düsseldorf

Merkur Spiel-Arena började byggas tidigt 2000-tal, närmare bestämt 2002 och två år senare stod arenan klar, men invigningen gjordes först 2005. Arenan är hemmaplan för fotbollslaget Fortuna Düsseldorf och det amerikanska fotbollslaget Rhein Fire och sväljer strax över 51 000 åskådare. 

Här var det tilltänkt att det skulle spelas VM-fotboll år 2006 då staden Düsseldorf anmälde sitt intresse, men i slutskedet valdes arenan bort till förmån för andra arenor så något VM blev det inte då, men däremot ska det i sommar spelas fotbolls-EM här! 

Merkur Spiel-Arena Dusseldorf Tyskland Fotbolls-EM 2024

Taket på när Tyskland mötte Spanien i en träningsmatch 2003 på Merkur Spiel-Arena, men så här lär det inte se ut under EM i sommar!

Matchodds inför Österrike - Frankrike på Merkur Spiel-Arena i EM-premiären 2024

Rhein Energie Stadion

ℹ️ Publikkapacitet: 49 827
📍 Plats: Köln

Arenan i Köln stod klar och invigdes år 2004 och detta efter att ha ersatt Müngersdorfer som använts tidigare. Här är det FC Köln som agerar hemmalag i seriespel och detta på en modern arena utan löparbanor, vilket gör att publiken kommer i bättre kontakt med matchen då de sitter mycket närmare planen. 

Arenan var även med i det fotbolls-VM som Tyskland arrangerade år 2006 och då under namnet FIFA World Cup Stadium Köln i och med att sponsornamn på arenor ej tillåts under större mästerskap. Nu är det dags igen, men vad arenan kommer att kallas för i folkmun under fotbolls-EM 2024 återstår att se!

Bild utanfor Rhein Energie Stadion i Koln

Bild utanför RheinEnergieStadion i Köln.

Matchodds inför Ungern - Schweiz på RheinEnergieStadion i EM-premiären 2024

Deutsche Bank Park

ℹ️ Publikkapacitet: 48 387
📍 Plats: Frankfurt

Deutsche Bank Park är tidigare känd som Waldstadion som arenan hette mellan 1925–2005 och därefter har den även hunnit gå under namnet Commerzbank-Arena mellan fram till 2020, men numera är det alltså Deutsche Bank Park som gäller i Frankfurt. 

Arenan har en publikkapacitet på strax över 50 000 åskådare och har bland annat använts för fotbolls-VM 1974, finalen av Uefacupen 1980, fotbolls-EM 1988, fotbolls-VM 2006 och dam-VM 2011. När det inte spelas större mästerskap här så är det Eintracht Frankfurt som har den här arenan som sin hemmaplan i Bundesliga.

Kvallsbild pa Deutsche Bank Park i Frankfurt

Kvällsbild på Deutsche Bank Park i Frankfurt.

Matchodds inför Belgien - Slovakien på Deutsche Bank Park i EM-premiären 2024

Red Bull Arena

ℹ️ Publikkapacitet: 44 345
📍 Plats: Leipzig

Fotbollsarenan i Leipzig hette fram till 2010 Zentralstadion, men även här har ett namnbyte gjorts de senaste åren och numera går den under namnet Red Bull Arena. RB Leipzig som etablerat sig som ett topplag, inte bara i tyska Bundesliga, utan även ute i Europa. Arenan tar in 44 345 åskådare som max.

Arenan i Leipzig är en vacker sådan och även här kunde man följa fotbolls-VM 2006 på plats. Då spelades fyra gruppspelsmatcher här samt åttondelen mellan Argentina - Mexiko. Namnet Red Bull Arena har varit aktivt sedan 2011, men vad arenan kallas för under EM i sommar återstår att se då FIFA alltså inte tillåter sponsrade rättigheter på arenorna under mästerskapen.

Red Bull Arena i Leipzig ar en vacker arena dar fotbollslaget RB Leipzig spelar sina hemmamatcher

Red Bull Arena i Leipzig är en vacker arena där fotbollslaget RB Leipzig spelar sina hemmamatcher.

Matchodds inför Portugal - Tjeckien på Red Bull Arena i EM-premiären 2024

Veltins-Arena

ℹ️ Publikkapacitet: 61 481
📍 Plats: Gelsenkirchen

Veltins-Arena i Gelsenkirchen är till vardags hemmaplan för Schalke 04. Här har det bland annat spelats hockey under ishockey-VM för herrar 2010 och fyra år tidigare var arenan även en spelplats under fotbolls-VM för herrar 2006. Det är även en Champions League-final som ägt rum här och det var året 2004 då portugisiska klubblaget FC Porto slog franska Monaco med 3-0.

Arenan saknar löparbanor, vilket gör den optimal för fotboll i och med att publiken kommer närmare planen och den maximala publikkapaciteten här idag är 61 481 personer. Arenan är skissad och framtagen av den tyska arkitektbyrån Hentrich, Petschnigg & Partner.

Veltins Arena fotbolls EM 2024

Veltins-Arena i Gelsenkirchen har stått i fokus förr, bland annat i en Champions League-final 2004.

Matchodds inför Serbien - England på Veltins-Arena i EM-premiären 2024