• Hem
  • Nyheter
  • Fredagsmatch i Championship: Leeds fortsätter jakten mot Premier League!
Ashton Gate Stadium Bristol City
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Fredagsmatch i Championship: Leeds fortsätter jakten mot Premier League!

Championship 1 februari 2024

FOTBOLL. England har klubblagsfotboll att erbjuda under fredagen och detta från andraligan där som går under namnet "The Championship". Matchen i fokus finner vi på charmiga Ashton Gate Stadium där Bristol City gästas av ett Premier League-jagande Leeds i kampen om tre viktiga poäng. Hur poängen fördelas återstår att se, men det är gästerna som bär favoritskapet inför avspark.

Betta på The Championship

Bethard


Två formstarka lag gör upp om tre värdefulla poäng

Förutsättningarna inför avspark i denna fredagsmatch från The Championship lyder som så att det är två formstarka lag som gör upp om tre värdefulla poäng. 

Leeds United maljubel

Leeds har levererat 51 mål i The Championship hittills och med den siffran är man tredje bäst i hela serien just nu.

Bristol City - ett mittenlag som jagar playoff

Hemmalaget är nere på en 13'e plats i tabellen och har på poängkontot spelat in 38 poäng efter 29 omgångar. Det innebär att de har en massa placeringar upp till playoff-plats, men poängmässigt är det bara sex poäng som skiljer dem och nuvarande tabellsexan som är Coventry.

Leeds United - topplag som jagar Premier League-kontrakt

Gästande Leeds är däremot ett topplag och för deras del är det 57 poäng inspelade på de 29 ligamatcher man genomfört hittills. Just nu räcker det till en fjärdeplats och upp till tabelltvåan Ipswich Town skiljer det blott två poäng, men då har också Ipswich en match till godo.

Fem senate lagen emellan
  1. Leeds United - Bristol City 2-1
  2. Leeds United - Bristol City 1-0
  3. Bristol City - Leeds United 1-3
  4. Bristol City - Leeds United 0-1
  5. Leeds United - Bristol City 2-0

- Den femte och sista matchen lagen emellan spelades så sent som 2018, men statistiken här vittnar om att Leeds historiskt sett har haft lätt mot detta Bristol och säsongens första möte lagen emellan tog de hem med en 2-1-seger hemma på Elland Road i omgång 11 av The Championship 2023/2024.

Två formstarka lag gör upp om tre viktiga poäng

Det är som vi redan flaggat för tre värdefulla poäng på spel där hemmalaget går för närkontakt med topp sex-lagen i kampen om en playoff-plats och för gästerna är det en andraplats man jagar som i sin tur innebär direktuppflyttning till Premier League.

Bristol City noteras inför denna hemmamatch för en resultatrad på tre raka kryss och kommer närmast från en oavgjord historia mot Coventry på bortaplan som slutade 2-2. 

Leeds United har sex raka utan förlust, men de kommer från endast 1-1 mot Plymouth i FA Cupen på hemmaplan, vilket kan ses som ett mindre bra resultat då de inför den uppgiften bar ett klart favoritskap, men som de alltså inte lyckades att förvalta eller leva upp till.

Matchodds inför avspark | The Championship: Bristol City - Leeds United

Sportbonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 10x bonussumma Lägsta odds: 1.90 Bonuskod: Ingen kod