• Hem
  • Nyheter
  • Inför Belgien - Sverige: EM-drömmen körd innan avspark?
Janne Andersson pa presskonferens
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Belgien - Sverige: EM-drömmen körd innan avspark?

EM-kval 15 oktober 2023

Sverige ställs mot Belgien i EM-kvalet under måndagskvällen och det här är en match som Sverige måste vinna, men det räcker inte att Sverige gör sitt dessvärre. Innan avspark kan blågults dröm om en EM-biljett vara över då Österrike kan säkra sin EM-plats vid seger mot Azerbajdzjan i Baku.

Betta på EM-kvalet hos Speedybet

Speedybet

100% upp till 1000 SEK

Speedybet är ett snabbt och smidigt spelbolag som erbjuder sina kunder spel utan konto. Det går snabbt att registrera sig och det är snabba uttag som gäller. Testa spelbolaget idag och hämta bonus för nya spelare!

Hämta 1000 kr bonus

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller |


Blågula hoppet kan vara över redan innan avspark i Bryssel

Sverige åker till Bryssel för att möta Belgien i omgång åtta av pågående EM-kval. I och med att Belgien tog full pott mot Österrike i fredags så är hemmanationen redan kvalificerade för EM i Tyskland och mycket talar för att de får ta sällskap från grupp F med just Österrike som de slog nu senast.

Österrike ska klockan 18:00 under måndagen möta Azerbajdzjan i Baku och vinner Österrike den matchen, då är det klart att de gör belgarna sällskap till EM-slutspelet och då är det här en betydelselös match för svenskt vidkommande. 

Odds 1X2 inför Azerbajdzjan - Österrike

Inför Belgien - Sverige

Sverige ska hur som helst möta Belgien under måndagen och detta på bortaplan. Hittills i pågående gruppspel i detta EM-kval har Janne Andersson och hans landslag spelat in sex poäng på fem matcher, vilket är mer än hälften så många som nuvarande grupptvåa Österrike som inför måndagens matcher alltså står på 13 poäng.

Elanga ihop med Janne Andersson

Om Sverige inte tar sig till EM-slutspelet i Tyskland har Janne Andersson kommunicerat ut att han avgår som svensk förbundskapten. 

Detta har öppnat upp en intressant diskussion om vem som ska ta över efter Janne? När vi pratade med Mikael Stahre i förra veckan så ställde vi frågan om vem han vill se som nästa förbundskapten, varpå han svarade att han ville ha Janne kvar då han tycker han gjort ett bra jobb posten. 

Läs även:

Mikael Stahre

Mikael Stahre om livet i Thailand ”På sikt kan vi bli en storklubb”

11 oktober 2023

Bettingstugan har fått sig en pratstund med fotbollstränaren Mikael Stahre som idag är verksam i Thailand och klubblaget Uthai Thani FC. Vi pratar vi om hans upplevelse där, men ... Läs mer

Odds 1X2 inför Belgien - Sverige

Fem frågor inför Belgien - Sverige

📍 Var spelas Belgien - Sverige?

Matchen mellan Belgien - Sverige i EM-kvalet spelas på Kung Baudouin-stadion i Bryssel.

⏰ När börjar Belgien - Sverige?

Matchen börjar klockan 20:45.

🙋‍♂️ Kan Sverige fortfarande ta sig till EM?

Ja, så länge Österrike inte vinner mot Azerbajdzjan i Baku så lever hoppet, men då måste Sverige å andra sidan besegra Belgien i den här matchen, annars är hoppet definitivt över.

📺 Visas Belgien - Sverige på tv?

Ja, matchen sänds på TV6 och Viaplay.

👀 Hur slutade föregående möte mellan Sverige - Belgien?

Förra mötet vanns av Belgien med 3-0 och då var spelplanen nationalarenan, Friends Arena, i Solna. 

Läs även

Sverige belgien 16 oktober 800x612

BetBuilder-kampanj inför Belgien - Sverige i EM-kvalet

EM-kval 15 oktober 2023

Expekt har lanserat en specialkampanj inför Sveriges stundande EM-kvalmatch mot Belgien på måndag. Utöver matchat gratisspel på upp till 1500 kr så får man nu också en bonus genom ... Läs mer

Sportbonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 10x bonussumma Lägsta odds: Bonuskod: