Exklusiv intervju med Mikael Stahre
Mikael Stahre har en lång tränarkarriär bakom sig och detta trots att han bara är 48 år ung. Idag är han verksam i Thailand och klubblaget Uthai Thani F.C. som gör sin första säsong i den thailändska högsta ligan i, så det Stahre är med om nu är historia som skrivs för klubben han coachar där borta.
Han har även tidigare under karriären varit verksam i Asien, men då i Kina. I den här intervjun som Bettingstugan.se gjort med Mikael Stahre berättar han om sitt nya jobb, men vi pratar även om hans tid i IFK Göteborg där han berättar att det finns en viss besvikelse från hans sida över att ha fått sparken innan seriestart och givetvis glider vi in på hans korta, men framgångsrika uppdrag i Discovery som han valde att lämna hastigt när tränarjobbet i Thailand dök upp.
När vi når Stahre är han hemma i Sverige och hälsar på. Vi börjar med att höra hur han har det idag och vad han har att säga om den senaste matchen i Thai League 1 som hans lag förlorade med hela 5-1 mot Port MTI FC på hemmaplan.
- Läget är bara bra tycker jag. Just nu befinner jag mig i Sverige och är hos min son och grejar lite, inleder Mikael Stahre och fortsätter:
- I senaste matchen var jag avstängd. Jag hade åkt på två gula kort och fick följa laget från läktaren. Den matchen föll vi i mot serieledarna med 5-1, men ska jag vara uppriktig så är var det helt otroligt att den matchen ens kunde spelas. Det var för det första tre timmar försening innan matchen kunde starta på grund av väderkaos och sen när det väl var spelklart så var planen inte den bästa.
Innan den förlusten hade laget tagit er första seger på resande fot genom en 0-2-viktoria borta mot Chonburi.
Allsvenskan levererade kan man säga med både Santos & Hamad som målskyttar.
- Detta är en av de två första segrarna i klubbens historia i den här serien, vilket är stort. Chonburi är en etablerad klubb i Thailand, så det var en skalp för klubben att vinna den matchen.
Får Ricardo Santos fortsätta slå straffarna, han missade ju en i 2-0-segern mot Chonburi...
- Han har missat två nu faktiskt, men han får nog fortsätta slå dem ändå. Han har legendarstatus i den här klubben genom att ha sparkat upp dem två divisioner på kort tid.
Ricardo Santos i Kalmar 2019
- Ålder: 36
- Matcher I Thani: 42
- Mål i Thani: 32 (7 matcher 2 mål i år)
- Totalt: 342 matcher 122 mål
- Klubbar: Åtvidaberg, Jönköping, Kalmar, Djurgården, Sogndal, Åtvidaberg, Beijing, Osaka, Okayama, Hornbill, Trat, Uthai Thani
Du måste ha haft en mängd erbjudanden att välja bland, så varför blev det Thailand?
"Fotbollen är väldigt stor över hela världen"
- Först ska man vara medveten om att fotbollen är väldigt stor och det är den över hela världen. Det är en världsidrott och oavsett vart man är så får man värdera det man får möjlighet att jobba med. Det blir många byten av tränare vid landslagsuppehåll då det är smidigt att byta vid den tiden med ett lite längre uppehåll än vad det är vid seriespel, då är det ju bara en vecka i regel till nästa match. Jag fick några förfrågningar innan och då även ett konkret anbud från Thailand och då jag varit i Asien tidigare och skaffat mig erfarenhet härifrån, vilket jag gillade, så beslöt jag mig för att hoppa på, berättar Mikael och fortsätter:
- Samtidigt måste man värdera vad man får, hur långt avtalet är, vad är det för ekonomisk ersättning och så vidare... därefter får man sätta sig och fundera på om det är ett erbjudande man vill ha och i det här fallet klickade flera boxar i för mig och då blev det Thailand. Det här är ett väldigt roligt ställe att vara på och jag har många hårt arbetande människor runt mig och i klubben. Jag kommer in och kan bidra och vara med och förändra så klubben etableras i den här ligan och det ser jag som en spännande utmaning.
Innan Mikael Stahre hade gjort klart med sin nya klubb i Thailand kunde man i media läsa att han tackat nej till ett uppdrag i norska elitserielaget Stabaek. Vi frågade Mikael om det stämmer, varpå han svarar så här:
- Jag kommenterar aldrig erbjudanden som jag fått. Det är bara ren spekulation och vilka förfrågningar jag fått väljer jag att behålla för mig själv.
Hur ser ambitionen ut med kommande säsong?
"Det finns bara ett mål och det är att hänga kvar"
- Det finns bara ett mål och det är att hänga kvar i högsta ligan. Klubben har ambitioner att ta ytterligare steg, att satsa med nya träningsanläggningar och så vidare. På sikt kan det bli en storklubb här, men i nuläget är målet att hänga kvar. Gör vi det så finns det saker att bygga vidare på, så det är det primära just nu.
Du förknippas av många med hårt jobbande 4-4-2 med hög frenesi och mycket fysiskt spel. Något som du kanske gick ifrån i slutet av tiden i Göteborg. Hur kommer du lägga upp spelet i Thailand? 3-4-3 i senaste matcherna.
- Varje klubb som man har varit i har sin värdegrund och sin filosofi. Jag spelade 4-4-2 i AIK på ett vis och då var fortfarande majoriteten av matcherna på naturgräs. Där spelade med två centrerade forwards, men en lite mer på kanten. Majoriteten i "blåvitt" var nog lite mer klassiskt 4-4-2 spel, men i Häcken var det 4-2-3-1 och i Norge och Kina har jag också spelat 4-2-3-1. För mig handlar det lite mer om vad beställningen är från klubbarna. Givetvis vill jag ha en hög frenesi och hög intensitet, det gillar jag. Här i Thailand har jag och min assisterande valt ett spelsystem som vi tror på och klubben har inte sagt något om det, utan de har sett att vi har spelare som passar för en trebackslinje, men nu ska vi analysera detta och utvärdera om det är rätt väg framåt. Senast släppte vi in fem mål, dock i en match med mycket speciella förutsättningar, men ska vi hänga kvar är det viktigt med ett starkt försvarsspel.
"Att säga att spelarna inte kan fotboll är fel"
Hur bra taktiskt är thailändarna, jag menar, måste man börja från grunden eller har de bra grundkunskaper?
- Först och främst ska man vara medveten om att fotboll har spelats i alla länder hur länge som helst. Det är extremt svårt att jämföra ställe mot ställe. Här spelar vi bara på naturgräs och ingen plats man spelar på är under 30 grader varmt och med hög luftfuktighet, säger han och tillägger:
- Att säga att spelarna inte kan fotboll är fel. Besöker du oss på våra träningar kommer du se att det ser ut som vilken träning som helst oavsett nivå. Vi har många spelare som spelat på höga divisioner i andra länder, så det finns kapacitet och professionella spelare så det är inget amatörlag precis. Samtidigt är det ingen svensk skolning på spelarna. Kommer en svensk spelare hit så får de anpassa sig lite då det är lite mer annorlunda och andra förutsättningar, men som sagt, det är professionella spelare jag har att göra med men rangordnar man truppen är det såklart skillnad på spelare 1 kontra 25.
Reser hela familjen med dig till Thailand eller hur löser ni allt det?
- Alla familjer har sina förutsättningar, just nu är jag där och arbetar själv. Jag bor just nu tillsammans med min tränarkollega som jag jobbat med tidigare både i USA och Kina.
- Vi har ett hus där som vi bor i och mina barn och familj kommer ner och hälsar på. Jag kan säga så här, att när man åker på ett sånt här uppdrag och har committat sig med ett jobb som sträcker sig fram till sommaren och gör en jämförelse med hur vi gjorde när vi jag åkte till Grekland 2010. Då flyttade vi ner hela familjen, men det blir en stor apparat då det är snabba ryck i den här branschen och att behöva byta skola och börja om med barnen känner vi att vi avvaktar med. Just nu är det så små beslut som möjligt för att inte krångla till det.
Stahre på väg till match. Bildkälla: Uthai Thani FC, Facebook.
Hur kommer du att bo?
- Vi har som sagt ett hus där jag och min assisterande tränare bor tillsammans. Staden vi bor i är ett litet ställe där klubben byggt upp en egen "by". De har 10-15 hus, där vi har ett och alla spelare och ledare bor på samma ställe. Det är bra standard på boendet på alla sätt, så det är det jättebra och inget att klaga på överhuvudtaget.
Har du lärt dig alla spelarnas namn?
- Ja, det har jag gjort. Det tar ett tag, men det har jag gjort. I Europa är tröjnummer viktigt, men i de asiatiska länderna är det ännu större. Det finns många spelare vars namn är lika och extra mycket så i Kina där jag var tidigare. I vissa fall är det så här också och då är det lättare att kategorisera spelarna med sina nummer så här pratar man både mycket nummer, men också namn.
Om du fick välja en valfri spelare från Allsvenskan att plocka in på ett ett års kontrakt, vem skulle du välja? Varför?
- Alltså, det finns många bra spelare i Allsvenskan som skulle höja spelet där borta så det är svårt att välja en, men om jag ska ta någon så är det från det allsvenska toppskiktet. Exakt vem skulle jag behöva fundera på. För att göra en flytt till Thailand så måste spelaren också vara i en situation där han är beredd att flytta och kanske lämna tryggheten med familj och vänner och så vidare, det handlar inte bara om den ekonomiska biten.
Stahre om hans tid i AIK och AIK idag
Du blev den yngsta tränaren någonsin i Allsvenskan när du skrev på för AIK (33 år). Det måste ha varit stort?
- Jag gjorde ju en intern resa i AIK där jag tränade U16-laget först, sen juniorlaget och hade de flesta rollerna med talangutveckling. Jag tränade även Väsby, AIK's farmarklubb, så där gjorde jag en internresa som gjorde att jag inte sprang runt och kände mig ny direkt. När jag fick uppdraget som huvudtränare hade jag varit i klubben i nio år tror jag, så jag var varm i AIK och hade vunnit SM-guld med juniorlaget, spelat Väsby till Superettan, varit assisterande till Norling (2006), så jag var inte helt grön. Sen hade jag ju ett par allsvenska erbjudanden på vägen, så det var inte helt från klar blå himmel att bli huvudtränare i Allsvenskan vid den tiden i livet.
Tvekade du aldrig på att tacka ja? Hur svårt var det att ta över efter Rikard Norling som fått sparken och som du såg upp till vad jag förstår?
- Hela min resa i AIK gick ut på att jag skulle bli chefstränare för AIK. Sen om det skulle komma där och då eller komma fem år senare, det visste ingen, eller om jag skulle studsa ut från AIK och komma tillbaka. Nu var jag ju i Väsby, men då var jag anställd av AIK och utlånad kan man säga. I grund och botten var det givet att tacka ja då beställningen kom från AIK och det fanns en karriärplanering för mig.
"Jag är overkligt bra på att tippa matcher!"
Oddset på att du skulle sparkas först 2009 var det lägsta av alla. Jag tror Roland Nilsson stod på 7 gånger pengarna och du 4 gånger pengarna. Där fick spelbolagen fel kan man säga. Brukar du själv spela något?
- När man är verksam på elitnivå får man inte spela, men däremot är jag overkligt bra att tippa på matcher. Jag är inte så travintresserad, men jag spelar regelbundet på trav som en kul grej. Fotboll är ett komplext spel, mycket kan hända, men jag brukar kunna förutse resultaten, konstaterar han med ett leende.
Vi fortsätter samtalet med att glida in på guldmatchen 2009.
Hur fasen fick du ihop det laget av profiler som fanns då, Djordic, Hooiveldt, Mutumba, Dulee Johnson... och hur skönt var det att ha en stabil gubbe i Daniel Tjernström i ett sånt där lag?
- Alla spelare är sin egen profil och alla lag har sina profiler. Tjernström var en hårt spelande spelare som höll länge på elitnivå. "Tjerna" var ingen verbal typ, men han var en spelare man kunde räkna in som att man visste att han alltid kunde göra jobbet och det var såklart skönt och nyttigt för laget.
"Vet inte om jag har berättat det här i media tidigare..."
Preskriptionstiden för det där måste ha gått ut nu. Hände det något roligt som du kan berätta om nu... hur ofta gjorde Dulee bort sig exempelvis?
- Dulee var ju en spelare som måste varit en av en de skickligaste och talangfullaste spelarna jag haft. Han var extremt skicklig. Han hade utmaningar i sin karriär med olika saker och ting, absolut, men just såna saker har jag inget att tillägga kring utan han var extremt bra som spelare, säger han och fortsätter:
- Alltid tillgänglig och en väldigt bra spelare som sagt, men i slutfasen på säsongen missade han ett derby mot Djurgården och det på grund av att han missade träningen dagen före. Jag tror att han bommade tiden av någon anledning och fick då inte vara med i matchtruppen på grund av det. Då gjorde vi den bedömningen att för att vinna matchen och för att säkerställa att han var på plats hämtade jag honom i bilen. Jag vet inte om jag nämnt det i media tidigare, men jag gjorde det för att inte utmana ödet då vi ville ha med honom.
Dulee Johnson höjer bucklan.
Du och Berntsen (AIK:s sportchef) känner varandra väl vad jag förstår och han har pratat väldigt varmt om dig. Var det nära att det blev AIK igen för dig?
- Det tror jag inte, inte just nu. Jag gillar Thomas. Han är en bra person och en bra sportchef. Han är en stabil person kan branschen väldigt väl.
"Vi jobbar inte med maskiner"
Vad säger du om AIK 2023, vad har man gjort för fel?
- Jag har ju följt laget såklart då jag jobbat i media, men det är rätt uppenbart att truppen inte är korrekt uppsatt. På pappret kan det ha sett bra ut med spelare som Durmaz och Victor Fischer, men med facit i hand har det inte slagit som man hoppats. Vi jobbar inte med maskiner, utan det är människor så det är normalt att det kan fela. Men hur man lyckas med truppuppsättningen är en central del i att det går bra eller dåligt, så det är såklart viktigt att den fungerar enligt plan.
Det finns de som hävdar att det är dålig scoutingarbete i AIK ända sedan Björn Wesström tog över som sportchef. Vad säger du om det?
- Jag har inte den inblicken i AIK, men att AIK skulle ha dåligt scoutarbete har jag svårt att räcka upp handen och säga eller hålla med om, säger Stahre och fortsätter:
- Däremot är det ju spelarna som man som ska leverera också. Man kan ha scoutat och gjort ett jättebra jobb, men när spelaren kommer till en ny miljö och det floppar, då är det andra aspekter som inte stämmer heller och det här är något vi ser över hela världen, inte bara i AIK. I AIK är det extremt höga krav och alla är inte lämpade för att vara en del av det.
Stahre och Wesström i en bortamatch mot Gefle 2009
Jag ser lite liknande på AIK idag som AIK 2010. Du tappade till exempel Ivan Obolo och Jos Hooiveld som var ledare och som tog stor plats i laget. Samma med AIK idag där man tappade Lustig, Karlsson och förstås Sebastian Larsson. Är de här äldre spelarna mycket viktigare än vad folk tror?
- Det handlar inte bara om ålder, utan det handlar om egenskaper också. Ta Sebastian Larsson som exempel, han var landslagsspelare i Sverige och var en bärande spelare länge, både i landslag och Premier League. Lustig i Celtic i flera år och Per Karlsson allsvensk legendar med spetsegenskaper i sitt defensiva spel. Det är inga lätta spelare att ersätta, det kan man slå fast. Det är brutalt svårt! Vissa spelare som kommer upp i åren kan inte träna lika mycket, men de sitter på en kunskap som gör att de kan vinna fotbollsmatcher och den är viktig att ha i ett lag.
Och det viktigaste av allt just nu för AIK och deras fans där ute: tror du AIK klarar sig kvar i Allsvenskan?
- Ja, det tror jag. Däremot får Brommapojkarna det tufft tror jag. De har väl ett rätt tufft spelschema kvar om jag inte missminner mig.
Så stor är risken att AIK eller Göteborg åker ut
EXPERTANALYS: Så stor är risken att IFK Göteborg eller AIK åker ut
Allsvenskan är 26 omgångar gammal och nu ska allt avgöras. Två storlag som inte ligger så bra till är AIK och IFK Göteborg. Spelbolaget Bet365 har oddslista på hur stor ... Läs mer
Stahre om IFK Göteborg-historian: "Klart det finns besvikelse och frustration"
Innan Allsvenskan 2023 var Mikael Stahre tränare för IFK Göteborg, men redan innan säsongen ens hann starta beslöt sig Göteborgslaget för att göra sig av med Mikael Stahre.
Vi fortsatte samtala om just den här händelsen och frågar hur Mikael känner, tycker och tänker kring det som inträffade innan seriestart på västkusten.
Hur besviken var du på Göteborg när du fick gå innan säsongen ens hann att starta?
- Det är klart det finns en besvikelse och frustration över det, det behöver jag inte sticka under stolen med. Det är glasklart att det var en tuff grej, men det är som det är, fotbollen är så.
"Tränaren är symbolen för resultaten"
Det hörs att du är besviken, kan du utveckla det här?
- Tränaren är symbolen för resultaten och det är tufft på toppen. Spelreglerna kan jag ha synpunkter på, men det spelar ingen roll, jag fick sluta och uppenbarligen krävdes det en rejäl omstart. Tittar man på spelarna som spelar där idag så har det gjorts en städning. Det finns knappt några egna produkter i laget och spelarna som rekryterades in inför den här säsongen spelar inte. De har gjort en renovering under sommaren som var viktiga och det var bra gjort att få ordning på det. Målskytten (Arbnor Mucolli) som kom in gör det bra nu när (Marcus) Berg inte kunnat leverera. Norlin gjorde tio mål i fjol, det är han inte i närheten av den här säsongen, säger Stahre och fortsätter:
- Elias Hagen var tänkt att vara en viktig kugge, men det bar inte. Jag tror att IFK kommer lösa det, men det blir på håret.
Ångrar du något gällande din tid i "Blåvitt" i den senaste sejouren?
- Det finns det säkert, men alla beslut man tar är där och då. Det finns saker i upplägg som man kan diskutera och vrida och vända på, men för mig handlar det om hur man ska agera som tränare och arbetsledare. Skulle jag ångra något så skulle jag förhållit mig till de sakerna på ett annat sätt än vad jag gjorde. Jag skulle agerat annorlunda i vissa situationer, jag skulle ha varit tränare, men än mer drivande själv.
Mikael Stahre under en träning med IFK Göteborg i februari tidigare i år.
Innan vi lämnar ämnet IFK Göteborg så pratar vi lite om klubbens framtid. Går klubben i rätt riktning är frågan som sammanfattas så här:
Min känsla är att det värvats mycket gammalt och mycket som varit på väg neråt i utveckling och att man bränt mycket pengar på hemvändare som inte helt fallit väl ut, håller du med om det?
- Jag tror inte man ska oroa sig så mycket för att de har lagt så mycket pengar på hemvändare, men utan att gå in och prata för mycket om löner så finns det spelare som får väldigt bra betalt för att komma hem, men min känsla, utan att veta vad de här spelarna har i lönekuvertet är att de här spelarna som du syftar på kommit hem för att de vill spela för Blåvitt. Jag tror inte att IFK Göteborg har lagt en massa pengar på de här hemvändarna.
En sista fråga innan vi lämnar västkusten och din tid där... är Håkan Mild rätt man på rätt plats för IFK Göteborg?
- Det är inte mitt jobb att värdera det, men han brinner extremt mycket för föreningen IFK Göteborg, så han har 100% hjärta för det han gör, men om det är bra eller dåligt får andra värdera, avslutar Mikael Stahre innan vi hoppar på nästa ämne.
Stahre om jobbet i Discovery: "Ett väldigt bra jobb"
När Mikael Stahre inte blev kvar i IFK Göteborg blev istället upplockad av Discovery som har tv-rättigheterna till Allsvenskan. Han hoppade på uppdraget i mars månad tidigare i år, men efter att ha gjort klart med ett nytt jobb som tränare i Thailand blev det inget mer Stahre i rutan för den här gången.
Vi tog tillfället i akt och prata om tv-uppdraget när vi hade chansen och så här gick snacket kring hans korta, men ack så skickliga uppdrag som tv-expert om allsvensk fotboll i Discovery.
Alexander Axén har nu jobbat 6-7 år på TV4 & Discovery. Han brukar berätta hur skönt det är att slippa gå upp tidigt på morgonen för träningspass i ösregn och att åka på bortamatcher i oktobermörkret. Hur kände du när du tog klivet bort från träningsplanen och in i studion?
- Det är ett väldigt bra jobb, det måste jag säga. Man får jobba tillsammans med kompetenta och duktiga människor och som sagt, ett roligt jobb.
Hur ser en arbetsdag ut?
- Man förbereder sig hemma och sen med kollegorna så man pratar ihop sig lite. Den dagliga grejen med träning varje dag, den finns inte i den branschen så det är ett annorlunda arbete än vad jag är van vid, men som sagt, jag gillade det verkligen.
Vem klickade du bäst med under Discovery-sändningarna?
- Jag vet inte. Tycker alla var bra där. Det behöver inte alltid vara synkat utan att det är lite skillnader mellan oss som gör att vi inte alltid tycker exakt lika. Vi är där för att ha en åsikt. Som jag sa innan, alla där är kompetenta, men vi är där för att ha våra åsikter och det gör vi bra och jag tycker det funkade bra med alla kollegorna där.
Karin Frick, Alexander Axén, Irma Helin och Mikael Stahre i Discovery+ studio inför en fotbollsmatch i Allsvenskan
Hände det något roligt som du kan berätta om i studion?
- Jag vet inte om det var något speciellt sådär, men det händer saker, så är det ju. Man måste vara förberedd. När det är runt två minuter kvar av matchen, då kanske man redan tagit ut vilka kommentatorerna ska prata med och när det händer nåt i matchensslutskede och resultatet påverkas med ny matchvinnare, då ska mycket fokus läggas om och det är i såna situationer det kan uppstå roliga saker och det har väl hänt, men inget specifikt jag lagt på minnet direkt.
Hur hanterar man en sån situation, när man måste kasta om allt man förberett och det är livesändning som väntar bara inom några minuter?
- Vi har extremt kort tid på oss när detta händer så du kan ju föreställa dig hur det kan se ut i vissa fall, men det är ju roliga grejer tycker jag.
Ändrades din bild av tv-produktionerna kring Allsvenskan när du fick chansen att jobba från andra sidan av kameran så att säga?
- Jag har varit ganska mycket i media tidigare och det var ingenting som blev direkt jättechockerande för mig om jag ska vara ärlig. Min bild av detta stämde bra överens med verkligheten tycker jag.
Vad tjänar man mest på, allsvensk tränare eller kommentera matcherna i studion?
- Det är två helt olika uppdrag. Ser man till att jobba som tränare är man anställd och jobbar heltid med det. Där står inget om antal timmar, utan man jobbar efter ett uppdrag med allt från förberedelser, träningar, matcher... I tv jobbar du på uppdrag där du går på timmar så det går inte att jämföra på det sättet, men det är ett bra jobb och bra betalt, inget snack om det.
"Om jag blir sportchef eller jobbar med tv..."
Dum fråga kanske, men vad gör du helst: Kommenterar en Champions League-final eller tar plats på bänken och coachar?
- Det är inget att fundera på, det är klart jag vill coacha, svarar han snabbt och tillägger:
- Jag är fotbollstränare. Fotbollen kan ju uppenbarligen ta en till olika saker och man får vara med om en hel del upplevelser, men om jag blir sportchef i framtiden eller jobbar i tv igen så kommer det jag gör då vara kopplat till min karriär som tränare.
Stahre om 51% regeln, VAR eller inte VAR, Jannes efterträdare och vilka som vinner Allsvenskan 2023
Innan det var dags att runda av intervjun så ställde vi några "snabbare" frågor för att stämma av med Mikael Stahre om vad han tycker och tänker kring vissa ämnen som är på tapeten runt fotbollen här hemma i Sverige.
Vad tycker du om 51% regeln i Sverige?
- I grund och botten tycker jag att svensk idrott är fantastisk, men jag är för dåligt insatt i vad det skulle innebära om det var på ett annat sätt.
Borde Sverige införa VAR?
- Jag har varit i två länder med VAR. Det finns i USA och nu också i Thailand. När det finns på andra ställen tror jag det är svårt att utesluta. Jag kan tycka att det borde finna överallt eller ingenstans. Sverige får nog svårt att stå utanför det medlet i framtiden.
Vem skulle du vilja tog över som landslagstränare?
- Janne (Andersson) gör ett fanatiskt bra jobb. Jag skulle vilja ha kvar honom som förbundskapten.
Vilka vinner Allsvenskan i år?
- Malmö FF.
"Kul med två storlag på väg upp"
Västerås och GAIS ser ut att gå upp i år från Superettan. Vad tycker du om dem som klubbar som eventuella nykomlingar till nästa säsong?
- Tycker det känns väldigt kul att det är två storlag som är på väg upp. Västerås har ett stort sportengagemang med bandyn och så som finns där och GAIS är ju också ett storlag så det är bara positivt.
Innan det var dags att tacka för den här pratstunden så frågar vi även en tränare av den här kalibern om vad han tycker om de allsvenska klubbarna som kanske inte alltid vågar satsa på yngre tränare.
Du var som vi pratade om tidigare den yngsta tränaren någonsin i Allsvenskan. Numera har det ju skett liten föryngring med Henrik Rydström, Martí Cifuentes, Jimmy Thelin och Andreas Brännström, men överlag, tycker du Sverige är för dåliga på att ge unga tränare chansen?
- Hur gammal är Rydström? Han är ett år yngre än mig.
... ja, nu ja... men du var ung när du fick chansen i AIK första gången...
- Det behövs lite nytänk. Det finns plats för oss alla, ålder är bara en siffra.
Sista frågan för alla som hoppas att få se dig i Sverige och Allsvenskan igen.
Ditt kontrakt går ut i maj. Får vi se dig i Allsvenskan till sommaren?
- Det tror jag inte. Däremot kan jag kanske ha en framtid i Sverige på sikt, men om det är som tränare eller sportchef får framtiden utvisa, avslutar Mikael Stahre.
Bästa spelbolag för att betta på Stahres Uthai Thani F.C
18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller
100% upp till 1500 SEK spelkrediter
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.
100% upp till 500 SEK gratisspel
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här
100% upp till 500 SEK
Åldersgräns 18 år | Gör din första insättning och få 120 kr Gratisspel | Gratisspelet måste omsättas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på gratisspelet | Min. insättning 100 kr. | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Klicka här för Regler och villkor
BLACK WEEK 100% upp till 1000 SEK gratisspel
100 SEK gratisspel