Fotbolls VM 2018

Ryssland är skådeplatsen för 2018 års Fotbolls-VM. Grupper, matcher och odds är bara några av alla teman vi behandlar med vår VM-avdelning här i bettingstugan. Efter ett spännande VM-kval och avslutande playoff-spel finns även Sverige med i grupp F. Häng med i vår bevakning av VM 2018 och ta del av speltips, kampanjer och nyheter.

Senaste nyheterna

Inför din resa till Ryssland

Fotbolls VM 2018 20 december 2017

Ingen har missat Sveriges intåg i fotbolls-VM 2018 och motståndet blir Sydkorea, Tyskland och Mexico. Men det finns många som inte hunnit planera sin resa till Ryssland och även om ... Läs mer

Sveriges trupp för januariturnén 2018

Fotbolls VM 2018 13 december 2017

Nu har Janne Andersson tagit ut 25 spelare som kommer att representera Sverige under januariturnén 2018. Turnén pågår mellan den 2:a till den 12:e januari och äger rum i Abu Dhabi. ... Läs mer

Här är alla grupper och odds i fotbolls-VM 2018

Fotbolls VM 2018 1 december 2017

VM-lottningen är färdig och här är samtliga grupper för Fotbolls VM 2018 i Ryssland. Sveriges grupp i VM 2018 och dödens grupp i VM 2018 hittar du nedanför! Dessutom ger vi dig ... Läs mer

Visum till fotbolls-VM i Ryssland

Fotbolls VM 2018 30 november 2017

Har du planer på att resa till fotbolls-VM i Ryssland 2018? I så fall ska du ansöka om Fan-ID till Ryssland för utan det kommer du inte in i landet eller VM-arenorna. Detta Fan-ID ... Läs mer

Vem vinner skytteligan i fotbolls-VM 2018

Fotbolls VM 2018 28 november 2017

Vem kommer vinna skytteligan i fotbolls-VM 2018 i Ryssland? Konkurrensen förväntas bli stor till världsmästerskapet i fotboll nästa sommar, men redan nu kan du se vilka spelare som ... Läs mer

Om fotbolls-VM

Fotbolls-VM introducerades för första gången 1930 och arrangerades det året av Uruguay. Värdnationen var även det lag som drog det längsta strået i turneringen det året och lyfte den ärofyllda pokalen för första gången efter att man slagit Argentina i finalen med 4-2. Fotbolls-VM har därefter arrangerats vart fjärde år bortsett från 1942 och 1946 då andra världskriget förhindrade möjligheten till att spela. Mästerskapet anses idag vara en av dom mest ärofyllda turneringar inom sportvärlden och över 4 miljarder människor beräknas följa fotbolls-VM i Ryssland 2018. Brasilien är det land som vunnit fotbolls-VM flest gånger då dom lyckats lyfta pokalen vid 5 tillfällen. På andra plats är Tyskland och Italien, dessa två länder har vunnit fotbolls-VM 4 gånger.

VM 2018 Ryssland

 • Plats: Ryssland
 • Tid: 14:e juni 2018 till 15:e juli 2018
 • Finalplats: Luzjnikistadion, Moskva
 • Antal lag: 32
 • Antal grupper: 8

Den 2:a december 2010 röstades Ryssland fram som den nation som ska stå som värdnation för fotbolls-VM 2018. Turneringen går av stapeln från den 14:e juni 2018 till 15:e juli 2018 och kommer att spelas i 11 olika städer och 12 olika arenor i Ryssland:

VM 2018 - Arenor

 • Luzjniki och Otkrytie, Moskva - 2 timmar *
 • Piter Arena, Sankt Petersburg - 2 timmar *
 • Kaliningrad Stadium, Kaliningrad - 1 timme *
 • Kazan Arena, Kazan - 2 timmar *
 • Nizhny Novgorod Stadium, Nizjnij Novgorod - 2 timmar *
 • Cosmos Arena, Samara - 3 timmar *
 • Pobeda Arena, Volgograd - 2 timmar *
 • Mordovia Arena, Saransk - 2 timmar *
 • Levberdon Arena, Rostov-na-Donu - 2 timmar *
 • Fisht Olympic Stadium, Sotji - 2 timmar *
 • Central Stadium, Jekaterinburg - 4 timmar*

* = tidsskillnad före Sverige

Vägen till VM-final

Dom 32 lag som kvalificerar sig till fotbolls-VM 2018 i Ryssland delas in i 8 grupper, dom två lag som tar flest poäng i respektive grupp tar sig vidare till nästa steg, åttondelsfinal. Därefter sker utslagsmatcher och det lag som lyckas undvika förlust står tillslut som slutvinnare av fotbolls-VM 2018.   

Spela på VM

Fotbolls-VM är en av världens mest bevakade och prestigefyllda turnering och utbudet inom betting är gigantiskt. Att engagera sig med betting i samband med fotbolls-VM är ett extremt populärt då det är ett ypperligt tillfälle för att öka spänningen i dom olika matcherna ytterligare. Spelbolagen kommer därför erbjuda sina kunder mängder av olika bonusar/tävlingar och spel för fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Dom olika spelbolagen är även skickliga på att locka över nya kunder i samband med fotbolls-VM, då dom erbjuder generösa välkomstbonusar. Så fort dom 32 nationerna som kvalat in till fotbolls-VM i Ryssland och lottats in i sina grupper, så kommer spelbolagen erbjuda allt från, långtidsspel, korttidsspel och livebetting.

Exempel på vanliga långtidsspel i VM 2018

Vinnare av turneringen

Placeras vanligen innan fotbolls-VM startar men erbjuds även under turneringens gång. Dessa odds brukar ofta vara mycket högre än en enstaka match då det är över en hel turnering.

Gruppvinnare

Känner du inte att du har nerverna för att vänta ett helt VM-slutspel och istället vill lägga dina pengar på enstaka gruppvinnare så funkar det också. Alltså, detta spel placeras på ett specifikt lag och att det laget ska sluta först i gruppen. Vi rekommenderar att lägga dessa spel innan turneringen startar då oddsen med stor sannolikhet kommer variera till det sämre ju längre in på gruppspelet du är.

Bästa målgörare

Spela på den spelare som du tror kommer göra flest mål i hela turneringen. Har du någon utmanare till storstjärnorna Messi, Ronaldo och Muller som du tror kommer ösa in mål, så kommer du säkerligen få ett mycket bra odds.

Korttidsspel - spela 1X2

Till varje enskild match har du, precis som vilken match som helst, flertalet spelformer att betta på såsom; matchvinnare, målskytt, antal hörnor eller t.ex. antal mål.

1X2 matchspel

Detta spel är den vanligaste typen inom fotbollen. För att vinna ditt spel behöver du förutse rätt utfall av matchen. Du kan antingen välja att hemma- eller bortalaget vinner, alternativt att matchen slutar oavgjort.

Över/under

Förutse om matchen kommer bli målrik eller inte. I majoriteten av fall sätter spelbolagen odds efter om det kommer vara över 2.5 mål eller under 2.5 mål.

Hörnspel

Spelbolagen erbjuder oftast sina kunder att spela på flera olika typer av hörnspel. Du ges t.ex. möjligheten att tippa på vilket lag som får flest hörnor eller att förutse hur många hörnor det blir i matchen.

Livebetta på fotbolls-VM

Givetvis ger spelbolagen även dig möjligheten att livebetta på hur matchen utvecklas. Tippa på vilket lag som vinner 2:a halvlek eller vem som gör det sista målet i matchen. Nedan följer en lista på dom vanligaste spelen

Populära spelmarknader inom livebetting:

 • Vilket lag gör nästa mål
 • Vinnare av 1:a halvlek
 • Rätt resultat
 • Första målskytt

För info om ytterligare spelmarknader rekommenderar vi att du besöker vår spelskola.

Kvalificera sig till VM

För att ta sig till fotbolls-VM 2018 i Ryssland behöver samtliga nationer, förutom värdlandet Ryssland, spela VM-kval. VM-kvalet är uppdelat efter dom 6 olika kontinenterna världen över. Dom 6 kontinenterna har olika antal platser att fördela ut inför fotbolls-VM i Ryssland.

 1. Europa - 13 platser
 2. Afrika - 5 platser
 3. Asien - 4.5 platser
 4. Nord- och Centralamerika - 3.5 platser
 5. Oceanien - 0.5 platser
 6. Sydamerika - 4.5 platser

(0.5 = fyra lag från olika kontinenter som ska tävla om de två sista platserna till i VM)

VM-kval Europa

54 lag ska bli 13. Europakvalet är indelat i nio olika grupper med sex lag i varje grupp där alla möter varandra på både hemma- och bortaplan. Alla nio gruppvinnare tar sig direkt till VM i Ryssland 2018, medan de åtta bästa grupptvåorna spelar playoff om de fyra resterande platserna. Dessa playoff-matcher spelas i november 2017.

VM-kval Afrika

VM-kvalet i Afrika har åtta platser färre än Europa dvs. 5 platser, och en lite krångligare väg. I den första rundan har de 26 lägst rankade länderna en playoff-match, där vinnarna får komma till omgång 2. Här slås de 13 vinnarna från omgång 1 ihop med de 27 bästa lagen i ett nytt playoff-spel.

De kvarvarande 20 lagen spelar efter detta i grupper om 5 (med 4 lag i vardera grupp) där de vinnande 5 lagen är kvalificerade till VM. Dessa matcher spelas fram till och med november 2017.

VM-kval Asien

VM-kvalet i Asien har 43 länder som slåss om 4.5 platser till VM. Efter två omgångar av kval delas 12 lag in i två grupper i sex där de två bästa lagen i vardera grupp får en plats i världsmästerskapet. Grupptreorna går i sin tur vidare till till omgång 4 där dom lagen spelar playoff-matcher om 1 plats i den interkontinentala playoff-slutspelet.

VM-kval för Nord- och Centralamerika

Det är 35 olika nationer som slåss om att kvalificera sig till VM i Ryssland 2018. I kvalet för Nord- och Centralamerika är det endast 3.5 lag som tar sig till VM. De tre bästa lagen går direkt till VM medan den fjärde får slåss om en plats till VM i en interkontinental playoff-match.

VM-kval Oceanien

Totalt 11 länder är inräknade inom VM-kvalet för Oceanien. Inget av dessa 11 landslag har chans att direktkvalificera sig till fotbolls-VM i Ryssland 2018 då dom endast tävlar om 0.5 platser. Först spelas ett gruppspel och vinnarna i dessa två grupper får möta varandra i ett playoff-spel, vinnaren där kliver in i det Interkontinentala playoff-spelet mot ett lag från den Nord- och Centralamerikanska gruppen.

VM-kval Sydamerika

Sydamerikas länder har 4.5 VM-platser att kämpa om. De 10 tävlande nationerna spelar ett stort gruppspel där de fyra bästa lagen blir direktkvalificerade till VM och ett femte lag går till det interkontinentala playoff-slutspelet.

VM-kvalet interkontinell playoff

Här samlas samtliga lag som fick den halva platsen i sina respektive kontinenter. Hit kommer alltså fyra lag från olika kontinenter som ska tävla om de två sista platserna till i fotbolls-VM i Ryssland 2018. Asien och Sydamerika tävlar om den ena platsen och den andra platsen går antingen till Oceanien eller Nord- och centralamerika. Matcherna utspelas i form av dubbelmöten, på hemma- och bortaplan. Det interkontinentala kvalmatcherna kommer att spelas i november 2017.

Spela på VM-kvalsmatcher

Du kan givetvis betta på matcher i VM-kvalet. Antingen väljer du att spela klassiska korttidsspel som t.ex. 1X2-spel, BLGM, över/under eller så kan du spela långtidsspel. Dessa långtidsspel påminner om spelformer som du kan ta del av inför fotbolls-VM 2018. Du kan t.ex. spela på vem som vinner skytteligan i vm-kvalet, eller vilka lag som vinner gruppen.