Serbien VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Serbia

Serbien

Efter att ha missat både EM 2012, VM 2014 och EM 2016 är det nu äntligen dags för Serbien att få spela ett mästerskap igen. Det här blir landets andra VM som självständigt land och nationen kliver nu in till turneringen med gott självförtroende efter ett mycket imponerande VM-kval.

Serbien Grupp E - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
BrasilienBrasilien3210+47
SchweizSchweiz3120+45
SerbienSerbien3102-23
Costa RicaCosta Rica3012-31

Serbiens spelschema VM 2018

 • Söndag 17:e Juni kl 14.00 Costa Rica - Serbien (Samara)
 • Fredag 22:a Juni kl 20.00 Serbien - Schweiz (Kaliningrad)
 • Onsdag 27:e Juni kl 20.00 Serbien - Brasilien (Moskva)

Startelva och laguppställning för Serbien i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: Stojkovic
 • Försvarare: Ivanovic - Maksimovic - Tosic - Kolarov
 • Def mittfält: Matic - Milivojevic 
 • Off mittfält: Tadic - Milinkovic-Savic - Ljajic
 • Anfallare: Mitrovic

Serbien Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Serbiens chanser i VM

Serbien

Folkets röst: Supportern Filip Milenkovic om Serbiens chanser i VM

7 juni 2018

Serbien har inför VM i Ryssland missat 3 raka mästerskap men kunde säkra en VM-plats genom att vinna sin grupp i kvalet. Serbien, som har fallit lite under radarn har ett bra lag ... Läs mer

Spela på att Serbien vinner VM

Serbiens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Vladimir Stojkovic, Predrag Rajkovic, Marko Dmitrovic
 • Försvarare: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodic, Branislav Ivanovic, Uros Spajic, Milos Veljkovic, Dusko Tosic, Nikola Milenkovic
 • Mittfältare: Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Marko Grujic, Dusan Tadic, Andrija Zivkovic, Filip Kostic, Nemanja Radonjic, Sergej Milinkovic-Savic, Adem Ljajic
 • Anfallare: Aleksandar Mitrovic, Aleksandar Prijovic, Luka Jovic

Efter att ha missat tre raka mästerskap är nu Serbien tillbaka i finrummet och truppen som landet skickar till VM besitter en hel del talang och spets. Serbiens största styrka hittar vi på mittfältet med trion Matic, Milivojevic och Milinkovic-Savic som kan ses som ett av världsmästerskapets bästa mittfält. Den fembackslinje som Serbien mönstrar är stabil och där finns bra med erfarenhet på denna nivå med spelare som Kolarov och Ivanovic. Anfallet har varit ett frågetecken men under våren har samtliga anfallare visat god form under våren. Mitrovic har skjutit upp Fulham i Premier League, Tadic var högst delaktig i att Southampton säkrade ett nytt kontrakt, Luka Jovic har fått sitt stora genombrott i Frankfurt och Pricovic vann skytteligan i den grekiska ligan. Serbien blir att räkna med!

Serbiens största stjärna - Nemanja Matic

Nemanja Matic

Manchester Uniteds spelfördelare Nemanja Matic kommer bli viktig för Serbien under VM

Manchester United-mittfältaren Nemanja Matic har stått för en stark säsong både i klubb- och landslaget. Hans förmåga att ligga rätt i position och styra sina medspelare gör honom till en viktig pjäs i Serbiens landslag. Matic är även en dom äldre spelarna på planen och hans ledaregenskaper kommer definitivt vara till nytta för dom yngre spelarna.

Serbiens största talang - Sergej Milinkovic-Savic

Sergej Milinkovic Savic

Milinkovic-Savic har varit en av Lazios allra bästa spelare denna säsong

Innermittfältaren tillhörde Serbiens U-21 landslag under 2017, men efter hans stora genombrott i Lazio denna säsong kan vi räkna med att han tar en startplats under VM-2018. Milinkovic-Savic har varit en av Serie A bästa mittfältare och ryktena går att PSG lagt ett bud på 1.7 miljarder på 22-åringen.

Bettingstugans bästa klipp på Serbien

Det går fort för Serbien i omställningarna, fråga bara Kroatiens Simunic.

Serbien VM Kval 2018

Efter att ha missat både EM 2012, VM 2014 och EM 2016 är det nu äntligen dags för Serbien att få spela ett mästerskap igen. Det här blir landets andra VM som självständigt land och nationen kliver nu in till turneringen med gott självförtroende efter ett mycket imponerande VM-kval. 

Inför VM-kvalet såg Grupp D ut att vara en av dem jämnaste grupperna i Europa

Inför VM-kvalet såg Grupp D ut att vara en av dem jämnaste grupperna i Europa, och visst blev den jämn men Serbien tog redan tidigt tag i taktpinnen i gruppspelet och vann tillslut Grupp D, två poäng framför Irland. 

Även fast Serbien seedas i den lägsta klassen så besitter dom en väldigt fin trupp med både bredd och spets med spelare som Ivanovic, Ljajic och Matic. Under VM-kvalet har det varit två offensiva spelare som stuckit ut lite extra, Mitrovic med sina sex mål och Dusan Tadic med fyra mål och sju assist. Serbien blir absolut att räkna med i ett VM-gruppspel.