Costa Rica VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica slutade på en andraplats i den sista rundan av Concacaf-kvalet och nationen är nu för femte gången klara för fotbolls-VM. I det senaste världsmästerskapet tog Costa Rica publiken med storm då dom vann Grupp D före Uruguay, Italien och England.

Costa Rica Grupp E - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
BrasilienBrasilien3210+47
SchweizSchweiz3120+45
SerbienSerbien3102-23
Costa RicaCosta Rica3012-31

Costa Ricas spelschema VM 2018

 • Söndag 17:e Juni kl 14.00 Costa Rica - Serbien (Samara)
 • Fredag 22:a Juni kl 14.00 Brasilien - Costa Rica (St Petersburg)
 • Onsdag 27:e Juni kl 20.00 Schweiz - Costa Rica (Nizjnij Novgorod)

Startelva och laguppställning för Costa Rica i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 5-4-1
 • Målvakt: Navas
 • Försvarare: Gamboa - Acosta - Gonzalez - Duarte - Calvo
 • Mittfältare: Venegas - Borges - Guzman - Ruiz
 • Anfallare: Urena
Costa Rica Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Costa Ricas chanser i VM

Costa Rica

Folkets röst: Supportern Alex Williams om Costa Ricas chanser i VM

11 juni 2018

Succélaget från 2014 som tog sig hela vägen till kvartsfinal, mot alla odds. Nu är man tillbaka igen för att slå ur underläge igen. Hela landet hoppas på en ny bragd och i år har ... Läs mer

Spela på att Costa Rica vinner VM

Costa Ricas VM-trupp 2018

 • Målvakter: Keylor Navas, Patrick Pemberton, Leonel Moreira
 • Försvarare: Cristian Gamboa, Ian Smith, Ronald Matarrita, Bryan Oviedo, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Francisco Calvo, Kendall Waston, Johnny Acosta
 • Mittfältare: David Guzman, Yeltsin Tejeda, Celso Borges, Randall Azofeifa, Rodney Wallace, Daniel Colindres, Christian Bolanos
 • Anfallare: Johan Venegas, Joel Campbell, Marco Urena, Bryan Ruiz

Analys av Costa Ricas VM Trupp:

Majoriteten av denna trupp var med i VM-2014 där Costa Rica blev landet på allas läppar efter att landet vann dödens grupp framför Uruguay, Italien och England. Ingen som följde VM-2014 har glömt bort Keylor Navas, Bryan Ruiz och Joel Campbell som även är med i VM-truppen denna sommar. Lagets största stjärna är såklart målvakten Keylor Navas som till vardags står mellan stolparna i Real Madrid och har lyckats vinna tre Champions League titlar sedan sitt genombrott i VM-2014. I övrigt är det inget speciellt namnstark trupp och Costa Rica har den fjärde billigaste spelartruppen sett till spelarlöner i VM och där Keylor Navas står för cirka 35% av truppens totala lön.

Costa Ricas största stjärna - Keylor Navas

Keylor Navas

Keylor Navas kommer spela en nyckelroll för Costa Rica i VM

Costa Ricas burväktare Keylor Navas stod för en nyckelroll i det senaste världsmästerskapet och i sommar kommer Real Madrids målvakt återigen ha en avgörande roll för sitt land. Costa Rica har lottats i en tuff grupp och ska dom nå slutspel så krävs en Navas i storform. 

Costa Ricas största talang - Ronald Matarrita

Ronald Matarrita

Den tekniske högerbacken Matarrita förväntas starta för Costa Rica i sommar

Det kryllar inte direkt av talang i Costa Ricas landslag utan man har en väldig hög snittålder i truppen och endast en spelare under 25 år. Costa Ricas enda talang är egentligen den 23 år gamla högerbacken Ronald Matarrita som startade samtliga matcher i VM-kvalet och gjorde även två mål. Till vardags är Matarrita startspelare i New York City i MLS och det kan vara värt att hålla ett extra öga på honom under VM.

Bettingstugans videoklipp på Costa Rica

Otroliga scener när Kendall Waston nickade in 1-1 målet i 95:e minuten hemma mot Honduras. Costa Rica behövde en poäng för att säkra VM-avancemang vilket Waston löste.

Costa Rica VM Kval 2018

Kendall Winston nickade Costa Rica till VM 2018 i Ryssland när han i den 95:e minuten kvitterade mot Honduras. 

Kendall Winston nickade Costa Rica till VM 2018 i Ryssland när han i den 95:e minuten kvitterade mot Honduras. Det oavgjorda resultatet innebar att Costa Rica slutade på en andraplats i den sista rundan av Concacaf-kvalet och nationen är nu, för femte gången, klara för fotbolls-VM. I det senaste världsmästerskapet i Brasilien 2014 blev många förälskade av Costa Rica när dom vann Grupp D före Uruguay, Italien och England. Costa Rica vann därefter 16-delsfinalen mot Grekland innan det tog stopp i kvartsfinalen mot Holland efter ett dramatisk straffavgörande. Förbundskapten är nu fast bestämd om att Costa Rica ska lyckas upprepa liknande resultatet till sommarens fotbolls-VM i Ryssland.