Grupper, matcher & tabeller » Läs allt om lagen » Fotbolls VM 2018
Worldcup Russia Fans

Allt om grupperna i Fotbolls VM

Läs på på om alla grupper och lag in för Fotbolls-VM 2018. Här får du info om matcher och odds men framförallt informativa texter om varje lag som deltar i sommarens mästerskap!

Grupp A

I grupp A spelar värdnationen Ryssland tillsammans med Saudiarabien, Egypten och Uruguay. En grupp som på förhand är rätt svårtippad med tanke på att Ryssland är värdnation och dessa brukar ha en förmåga att prestera lite över sin förmåga med hemmapubliken i ryggen. Samtidigt har de Egypten i gruppen som de flesta håller som skräll-lag i år med tanke på storstjärnan Mohammed Salahs framfart i den europeiska fotbollen. Förhandsfavoriter i grupp A är utan tvekan Uruguay som förväntas ta förstaplatsen med storstjärnor som Edinson Cavani och Luis Suarez i laget. Avhängda redan på förhand är Saudiarabien som förväntas bli gruppens slagpåse.

Läs mer om Grupp A

Odds att gå vidare från grupp A

Grupp B

I grupp B spelar Spanien, Portugal, Iran och Marocko. En grupp där de flesta har räknat in både Spanien och Portugal som dom två lag att gå vidare. Spanien har storstjärnor som Sergio Ramos, Diego Costa, Andrés Iniesta och världsmålvakten David de Gea. Det är ingen tvivel om att Spanien tillsammans med Portugal är stora favoriter att gå vidare. Marocko kommer från ett VM-kval där man gjorde enorm succé och vann samtliga matcher men på förhand är det ändå inget lag som anses ha en chans men kan slå ur underläge och är en nation som man bör se upp för. Irans chanser att ta sig vidare från gruppen bör anses som små, då man inte ska ha något att säga till om. Spännande är att Saman Ghoddos som har haft stor succé i klubblaget Östersund är med i truppen.

Läs mer om Grupp B

Odds att gå vidare grupp B

Grupp C

I grupp C spelar Frankrike, Danmark, Peru och Australien. En grupp där Frankrike är stora favoriter till att gå vidare och bör även vinna gruppen komfortabelt. Deras främsta motståndare bör vara våra nordiska kollegor Danmark, en nation som på förhand känns spännande då man har en jämn och intressant trupp. Tottenhamspelaren Christian Eriksen är definitivt den största stjärnan och hans högerfot kommer minst sagt vara ett vapen för danskarna i sommar. Därefter kommer Peru som gör sitt första VM på 36 år. Peru har står för några fina insatser på senare tid och ska absolut inte räknas bort som utmanare till avancemang, Peru kan defnitivt överraska. Australien chanser till avancemang ser på förhand dåliga ut och kliver in till gruppspelet med ryktet som Grupp C:s sämsta lag. Dom övertygade inte alls i kvalet men lyckades med nöd och näppe ta sig till VM. Lagets stjärna Gary Cahill kommer spela en avgörande roll om laget ska ha en chans här.

Läs mer om Grupp C

Odds att gå vidare grupp C

Grupp D

I grupp D spelar Argentina, Kroatien, Nigeria, Island. I denna grupp är Argentina med Messi spetsen stora favoriter att ta sig vidare. Men efter det är det mer öppet. Dock bör man se Kroatien som favoriter att knipa andraplatsen, men efter Islands framfart i Fotbolls-EM är det många som hoppas på en skräll från islänningarna. Trots att islänningarna har spelat bra anses Nigeria ha större chans att ta sig vidare från gruppen efter ett övertygande kval. Med stjärnor som Iwobi, Iheanacho och Ndidi är man med och hotar de andra lagen.

Läs mer om Grupp D

Odds att gå vidare grupp D

Grupp E

I grupp E spelar Brasilien, Schweiz, Serbien och Costa Rica, fyra skickliga lag vilket därför gör denna grupp till en av dom mest intressanta att följa. Favoriter till att plock hem gruppsegern är Brasilien, tittar vi på oddsen så förväntas dom faktiskt vinna gruppen enkelt. Knappa favoriter därefter är Schweiz, troligtvis mycket tack vare deras stabila kval (förlorade bara en match). Gruppen förväntas dock vara jämn och Serbien har nog inga planer på att bara spela tre matcher, deras målsättning är garanterat slutspel. Serbien besitter en fin trupp och ska på inget sätt räknas ut ur striden om slutspelsplats. Sist men inte minst har vi Costa Rica, nationen som skrällde i VM 2014 och som tog sig hela vägen till en kvartsfinal där man höll på att slå ut Holland. Costa Rica blev landet i allas hjärtan men frågan är om dom är lika slagkraftiga detta mästerskap.

Läs mer om Grupp E

Odds att gå vidare grupp E

Grupp F

Grupp F är Sveriges grupp och här spelar man tillsammans med Tyskland, Sydkorea och Mexiko. Tyskland ses som stora favoriter att gå vidare och också vinna gruppen. De regerande världsmästarna ställer, som alltid, upp med en vass trupp och har inför VM snackats upp som en av dom främsta kandidaterna till att vinna hela turneringen. Andraplatsen i Grupp F är öppen och samtliga resterande tre lag kliver in till VM med ambitionen att gå till slutspel. Tittar vi på oddsen så är det dock Mexiko som är favoriter till att knipa andraplatsen. Enligt spelbolagen är Sverige dom främsta utmanarna till Mexiko, räkna med en minst sagt spännande sista-match i gruppspelet. Underdogs i Grupp F är Sydkorea, denna nation har dock grymma erfarenheter av världsmästerskap och ska inte räknas bort från slutspelsstriden. Sydkorea spelar sitt nionde världsmästerskap och har alla gånger tagit sig vidare från gruppen. De kan helt klart överraska.

Läs mer om Grupp F

Odds att gå vidare grupp F

Grupp G

I Grupp G spelar Belgien, England, Tunisien och Panama. Belgien vann sin kvalgrupp överlägset och ses som favoriter att gå vidare från gruppen. Med världsstjärnor som De Bruyne, Hazard och Lukaku i laget bör ett avancemang vara att räkna med. Andraplatsen i Grupp G lär England knipa, skulle England misslyckas med avancemang så skulle det vara en gigantisk skräll. Man övertygade i kvalet och med Kane, Rashford och Sterling i laget ska ett avancemang från gruppen inte vara några problem. Att Tunisien ska ta sig vidare är inte troligt, nationen har spelat VM fyra gånger men aldrig gått vidare från gruppen. Faktum är att dom endast vunnit en gruppspelsmatch dessa fyra mästerskap. Panama är nykomlingar i sammanhanget och tog sig vidare till VM genom ett omdiskuterat mål. Lilla Panama har ett blekt lag på pappret och ska inte ha någon chans i denna grupp, detta mästerskap lär istället vara för erfarenhetens skull. 

Läs mer om Grupp G

Att gå vidare grupp G

Grupp H

I grupp H spelar Colombia, Polen, Senegal och Japan, en av VM:s mest ovissa grupp. Favoriter till gruppseger är ändå Colombia med Bayern Münchens James Rodriguez i spetsen, mittfältaren som gjorde stor succé i förra världsmästerskapet. Enligt oddsen är det Polen som förväntas ha bäst chans till avancemang. Polen besitter en rutinerad trupp och får dom sin storstjärna Lewandowski att prestera, så lär dom nå slutspel. De två sista lagen i gruppen är Senegal och Japan, bägge dessa lag stod för imponerande VM-kval. 

Läs mer om Grupp H

Odds att gå vidare grupp H

Så fungerade grupplottningen

Samtliga 32 nationer har fördelats i fyra olika seedningsgrupper. Dessa seedningsgrupper har bestämts efter FIFA:s världsranking med undantag för värdnationen Ryssland som automatiskt är i seedningsgrupp 1. Lag från samma seedningsgrupp kan inte lottas i samma grupp. 

Den första december kommer FIFA lotta fram åtta olika grupper till VM. Precis som vid tidigare mästerskap så kan lag från samma konfederation inte lottas i samma grupp, förutom länder från Europa. Det kan dock endast vara två europeiska länder i samma grupp. 

Seedningsgrupp 1

 • Ryssland
 • Brasilien
 • Belgien
 • Tyskland
 • Polen
 • Portugal
 • Frankrike
 • Argentina

Seedningsgrupp 2

 • Mexiko
 • England
 • Spanien
 • Uruguay
 • Colombia
 • Schweiz
 • Kroatien
 • Peru

Seedningsgrupp 3

 • Island
 • Costa Rica
 • Tunisien
 • Sverige
 • Senegal
 • Egypten
 • Iran
 • Danmark

Seedningsgrupp 4

 • Nigeria
 • Serbien
 • Japan
 • Australien
 • Marocko
 • Saudiarabien
 • Panama
 • Sydkorea

VM-Grupper

Den 1:a december lottades grupperna till fotbolls-VM 2018 i Ryssland och dom 32 kvalificerade nationerna kommer då bli fördelade i åtta olika grupper. Varje grupp kommer bestå av fyra olika lag och dom två lag som som tar flest poäng i gruppspelet avancerar till VM-slutspel. Vi kan förvänta oss en hel del spännande matcher i detta världsmästerskap och vi på Bettingstugan kommer se till att förse er med allt du behöver veta inför dom olika gruppspelen i fotbolls-VM 2018 i Ryssland. I denna sektion kommer ni kunna ta del av dom olika ländernas resa till mästerskapet samt analyser av dom olika nationerna inför fotbolls-VM. Vi informerar även om landslagstrupperna, lagens förutsättningar samt vilket lag som vi på Bettingstugan tror blir gruppvinnare.