Brasilien VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Brasilien VM 2022 fans Qatar

Brasilien

Brasilien går (som alltid) in till turneringen som en av favoriterna till att vinna VM-guld 2018, dom levererade ett starkt VM-kval med endast en förlust på 18 matcher och kommer definitivt vara revanschsugna efter det förra världsmästerskapet.

Folkets röst: Brasilien

Folkets röst: Ex-proffset Enrico om Brasiliens chanser

3 juni 2018

Brasilien är en av dom allra främsta favoriterna till att vinna VM-guld i sommar. Det kryllar av världsstjärnor i laget och ambitionen med sommarens mästerskap är självklar, ... Läs mer

Brasilien Grupp E - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
BrasilienBrasilien3210+47
SchweizSchweiz3120+45
SerbienSerbien3102-23
Costa RicaCosta Rica3012-31

Brasiliens spelschema VM 2018

 • Söndag 17:e Juni kl 20.00 Brasilien - Schweiz (Rostov-na-Donu)
 • Fredag 22:a Juni kl 14.00 Brasilien - Costa Rica (St Petersburg)
 • Onsdag 27:e Juni kl 20.00 Serbien - Brasilien (Moskva)

Startelva och laguppställning för Brasilien i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-3-3
 • Målvakt: Ederson
 • Försvarare: Danilo - Thiago Silva - Miranda - Marcelo
 • Mittfältare: Casemiro - Paulinho - Coutinho
 • Anfallare: Neymar - Gabriel Jesus - Willian

Brasilien Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Brasiliens chanser i VM

Enrico Brasilien

Folkets röst: Ex-proffset Enrico om Brasiliens chanser

3 juni 2018

Brasilien är en av dom allra främsta favoriterna till att vinna VM-guld i sommar. Det kryllar av världsstjärnor i laget och ambitionen med sommarens mästerskap är självklar, ... Läs mer

Spela på att Brasilien vinner VM

Brasiliens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Alisson, Ederson, Cassio
 • Försvarare: Danilo, Fagner, Marcelo, Filipe Luis, Thiago Silva, Marquinhos, Miranda, Pedro Geromel
 • Mittfältare: Casemiro, Fernandinho, Paulinho, Fred, Renato Augusto, Philippe Coutinho, Willian, Douglas Costa
 • Anfallare: Neymar, Taison, Gabriel Jesus, Roberto Firmino

Analys av Brasiliens VM Trupp:

Femfaldiga världsmästarna och sommarens största favorit till att vinna VM 2018 Brasilien har fastställt sin trupp. Tränare Tite har tagit ut en 23-manna trupp som är väldigt ung i jämförelse med andra nationer och truppen har en snittålder på 26 år. Som vanligt när vi talar om Brasilien är det en namnstark trupp med världsklass spelare på samtliga positioner. Målvaktspositionen som länge har varit ett frågetecken för Brasilien är nu löst med Alisson Becker som har varit en av världens bästa målvakter denna säsong i sitt klubblag Roma. Brasilien har dock drabbats av tunga skador på framförallt högerbacken Dani Alves som missar sommarens mästerskapet och ett frågetecken kring Neymar som varit skadad hela våren men är uttagen till truppen. Troligen går Neymar en kamp mot klockan inför premiärmatchen. Brasilien har den dyraste truppen i VM-2018 sett till spelarlöner där Neymar står för 38% av den totala lönen i truppen.

Brasiliens största stjärna - Neymar

Neymar

Brasiliens överlägset största stjärna!

En närmare beskrivning av Neymar är knappast nödvändig. Kapten och nummer tio i Brasilien och var redan under VM-2014 som 22-åring Brasiliens största stjärna. Ska Brasilien lyckas i VM-2018 hänger mycket på om Neymar presterar eller inte.

Brasiliens största talang - Gabriel Jesus

Gabriel Jesus

Gabriel Jesus har missat stora delar av säsongen i Manchester City pga. skada men förhoppningsvis är han redo för VM i sommar

Det finns gott om talang i Brasiliens trupp på egentligen samtliga positioner. Samtliga spelare har redan fått sitt stora genombrott i de europeiska storligorna. Om man ska rikta fokus mot en talang så är det anfallaren Gabriel Jesus, till vardags i Manchester City. Gabriel Jesus född 1997 startade 10 matcher i VM-kvalet och gjorde 7 mål vilket får ses som ett bra facit.

Bettingstugans klipp på Brasilien

En minst sagt inspirerande video på det brasilianska landslaget.

Brasilien VM Kval 2018

Brasilien går in till turneringen som en av favoriterna till att vinna VM-guld 2018, dom levererade ett starkt VM-kval med endast en förlust på 18 matcher och besitter världsklasspelare på samtliga positioner med bland annat spelare som Neymar, Thiago Silva, Marcelo, Coutinho. Även bredden i det brasilianska landslaget är högklassigt och skulle eventuella skador uppstå så har Tite flertalet skickliga spelare att stoppa in från bänken. I VM-kvalet bevisade även tränare Tete att laget kan spela flera olika formationer då man roterade mellan 4-3-3, 4-1-4-1 och 4-4-2.

Inför fotbolls-VM 2018 förväntas nu Brasilien var extremt angelägna om att ta revansch då dom lämnade det förra världsmästerskapet med en förnedrande förlust mot Tyskland i semifinalen med hela 7-1.

Inför fotbolls-VM 2018 förväntas nu Brasilien var extremt angelägna om att ta revansch då dom lämnade det förra världsmästerskapet med en förnedrande förlust mot Tyskland i semifinalen med hela 7-1.

Fakta om Brasilien
 • Tränare: Tite
 • Vägen till VM 2018: 1:a i Sydamerikas VM-kval
 • Bästa målskytt i VM-kvalet: Gabriel Jesus (7)
 • Antal VM: 20
 • Bästa placering: Guld
 • Världsranking: 2