Saudiarabien VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp A
Saudi Arabia

Saudiarabien

Saudiarabien har missat två världsmästerskap i rad men är nu tillbaka i finrummet och fotbolls-VM 2018 blir landets femte deltagande i VM. Nationen går in till VM i Ryssland som en av mästerskapets största underdogs, mycket pga. deras okända spelartrupp.

Saudiarabien Grupp A - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
UruguayUruguay3300+59
RysslandRyssland3201+46
SaudiarabienSaudiarabien3102-53
EgyptenEgypten3003-40

Spelschema Saudiarabien VM 2018

 • Torsdag 14:e Juni kl 17.00 Ryssland - Saudiarabien (Moskva)
 • Onsdag 20:e Juni kl 17:00 Uruguay - Saudiarabien (Rostov-na-Donu)
 • Måndag 25:e Juni kl 16:00 Saudiarabien - Egypten (Volgograd)

Startelva och laguppställning för Saudiarabien i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-5-1
 • Målvakt: Al Muaiouf
 • Försvarare: Al Burayk, Hawsawi, Hawsawy, Al Shahrani
 • Defensiv mittfält: Al Faraj, Otayf
 • Offensiv mittfält: Al Shehri, Al Jassim, Al Dawsari
 • Anfall:Al Sahlawi
Saudiarabien Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Saudiarabiens chanser i VM

Saudi Arabia

Folkets röst: Supportern Hassan Maher om Saudiarabiens chanser i VM

6 juni 2018

Saudiarabien spelar i grupp A tillsammans med Uruguay, Egypten och värdnationen Ryssland. En grupp där Saudiarabien förväntas bli gruppens slagpåse. Frågan är om de kan komma upp ... Läs mer

Spela på att Saudiarabien vinner VM

Saudiarabiens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Mohammed Al-Owais, Yasser Al-Musailem, Abdullah Al-Mayuf
 • Försvarare: Mansoor Al-Harbi, Yasser Al-Shahrani, Mohammed Al-Breik, Motaz Hawsawi, Osama Hawsawi, Omar Hawsawi, Ali Al-Bulaihi
 • Mittfältare: Abdullah Al-Khaibari, Abdulmalek Al-Khaibri, Abdullah Otayf, Taiseer Al-Jassim, Houssain Al-Mogahwi, Salman Al-Faraj, Mohamed Kanno, Hattan Bahebri, Salem Al-Dawsari, Yehya Al-Shehri
 • Anfallare: Fahad Al-Muwallad, Mohammad Al-Sahlawi, Muhannad Assiri

Analys av Saudiarabiens VM Trupp:

Ja, vad ska man säga om denna trupp. Alla förutom tre man spelar i den inhemska ligan i Saudiarabien och få har koll på hur bra spelarna är. De tre övriga spelarna har blivit skickade till spanska ligan av andra skäl än det fotbollsmässiga. Landets stora stjärna är anfallaren Al Sahlawi som gjort 28 mål på 38 matcher i landslagströjan. Även mittfältaren Nawaf Al-Abed bör nämnas då han är en nyckelspelare för Saudiarabien med god teknik och en bra passningsfot. Saudiarabien står i högst odds i hela mästerskapet till att vinna VM-2018 tillsammans med Panama. Ärligt talat får Saudiarabien ses som en blåbärsnation med denna trupp i ett VM sammanhang och det ska inte gå att Saudi lyckas ta sig vidare från grupp A.

Saudiarabiens största stjärna - Mohammad Al Sahlawi

Mohammed Al Sahlawi Uzbekistanv Saudi Arabia Bqyhx J2Cf Lxl

Mohammad Al Sahlawi nätade hela 16 gånger i VM-kvalet

Den 30-årige anfallaren som till vardags spelar i Al Nassr FC stänkte in hela 16 mål under VM-kvalet och är absolut nationens stora stjärna inför VM i Ryssland. Ska Saudiarabien ha någon chans på avancemang från gruppspelet så måste Al-Sahlawi vara i form.

Saudiarabiens största talang - Fahad Al-Muwallad

Ladda Ned

Fahad “The Cheetah” Al-Muwallad hoppas på att få sitt stora genombrott denna sommar

Fahad “The Cheetah” Al-Muwallad blev stor hjälte för Saudiarabien när han gjorde matchens enda mål i avgörande VM-kvalmatchen mot Japan. Den 23-årige yttern är ett hot för motståndarna med sina smarta djupledslöpningar och kliniska avslut.

Bettingstugans videoklipp på Saudiarabien

Drömträffen från Al-Muwallad i avgörande matchen mot Japan 

Saudiarabien VM Kval 2018

Saudiarabien tog en direktplats till VM i Ryssland efter att ha slutat tvåa i Grupp B med en poäng bakom Japan och på samma poäng som trean Australien. 

Saudiarabien som har missat två världsmästerskap i rad är nu tillbaka i finrummet och fotbolls-VM 2018 blir landets femte deltagande i VM. 

Saudiarabien som har missat två världsmästerskap i rad är nu tillbaka i finrummet och fotbolls-VM 2018 blir landets femte deltagande i VM. 

Saudiarabien går in till VM i Ryssland som en av mästerskapets största underdog då dom besitter en av dom svagare trupperna, de flesta av spelarna i Saudiarabien hittar vi i den inhemska ligan. Det finns dock en spelare man verkligen bör hålla koll på och det är anfallaren med nummer 10, Mohammad Al Sahlawi gjorde hela 16 mål i VM-kvalet och har fullständigt öst in mål i den inhemska ligan.