Uruguay VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp A
Uruguay

Uruguay

“El Maestro” som Uruguays huvudtränare Tabarez även kallas har coachat det uruguayanska landslaget sedan 2006 och tagit nationen till tre raka världsmästerskap i fotboll. Utöver att kvalificera Uruguay till fotbolls-VM så har Tabarez även vunnit Copa America (2011) med Uruguay.

Uruguay Grupp A - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
UruguayUruguay3300+59
RysslandRyssland3201+46
SaudiarabienSaudiarabien3102-53
EgyptenEgypten3003-40

Spelschema Uruguay VM 2018

 • Fredag 15:e Juni kl 14:00 Egypten - Uruguay (Jekaterinburg)
 • Onsdag 20:e Juni kl 17:00 Uruguay - Saudiarabien (Rostov-na-Donu)
 • Måndag 25:e Juni kl 16:00 Uruguay - Ryssland (Samara)

Startelva & laguppställning för Uruguay i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-4-2
 • Målvakt: Muslera
 • Försvarare: Varela, Gimenez, Godín, Caceres
 • Mittfält: De Arrascaeta, Vecino, Bentancur, Nandez
 • Anfall: Suarez, Cavani
Uruguay Startelva 01

Uppdaterat: 2018-06-15

Intervju om Uruguays chanser i VM

Uruguay Maria

Folkets röst: María Noel Lopez om Uruguays chanser i VM

5 juni 2018

Uruguay är inget lag som ska räknas ut på förhand i VM. I Sydafrika 2010 tog man sig hela vägen till en semi-final. Med stjärnor som Luis Suarez och Edinson Cavani i laget är ... Läs mer

Spela på att Uruguay vinner VM

Uruguay VM-trupp 2018

 • Målvakter: Fernando Muslera, Martín Silva, Martín Campaña
 • Försvarare:  Guillermo Varela, Gastón Silva, Sebastián Coates, José María Giménez, Martín Cáceres, Diego Godín, Maxi Pereira
 • Mittfältare: Matías Vecino, Nahitan Nández, Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez, Lucas Torreira, Carlos Sanchez, Giorgian De Arrascaeta, Diego Laxalt, Jonathan Urretaviscaya
 • Anfallare: Edinson Cavani, Luis Suarez, Maxi Gómez, Christian Stuani

Analys av Uruguays VM Trupp:

Uruguays trupp för VM-2018 känns riktigt spännande med en blandning av världsklasspelare och extrema talanger. Med en befolkning på cirka tre miljoner är det otroligt hur Uruguay fått fram en såhär stark trupp. Framförallt är det offensiven som imponerar med Cavani och Suarez som knappast behöver beskrivas i närmare detalj. Men även defensiven är stabil med Atletico Madrids mittbackspar Godin och Gimenez. På mittfältet hittar vi två av mästerskapets största talanger i form av Bentancur samt Torreira och då kreativiteten på mittfältet tidigare varit ett problem kan dessa två ungtuppar vara räddningen. Uruguay har den tionde dyraste spelartruppen i VM-2018 sett till spelarlöner och står även på tiondeplats gällande odds på att vinna VM-2018.

Uruguays största stjärna - Luis Suarez

Bb140619 Zq003

Luis Suarez främsta förmåga som fotbollsspelare är hans målsinne

Barcelonas nummer nio Luis Suarez kliver in till sommarens mästerskap som en av turneringens främsta spelare. Tillsammans med sin anfallskollega Cavani så kommer den målfarlige anfallaren sätta skräck i motståndarna.

Uruguays största talang - Rodrigo Bentancur

Bentancur

Rodrigo Bentancur en av Uruguays stora framtidshopp

Rodrigo Bentancur fick sitt stora genombrott i den argentinska storklubben som 18-åring. Nu har han fyllt 21 år och har etablerat sig på mittfältet i Juventus. Denna säsong blev det 20 matcher i både Serie A och Champions League för den uruguayanska mittfältstalangen.

Bettingstugans videoklipp på Uruguay

Förra sommaren stod Jose Maria Gimenez för ett riktigt vackert självmål när Uruguay mötte Italien i en träningslandskamp)

Uruguay VM Kval 2018

“El Maestro” som Uruguays huvudtränare Tabarez även kallas har coachat det uruguayanska landslaget sedan 2006 och lett nationen till tre raka världsmästerskap i fotboll. Utöver att kvalificera Uruguay till fotbolls-VM så har Tabarez även vunnit Copa America (2011) med Uruguay. 

Till fotbolls-VM i Ryssland kan vi förvänta oss att få se ett fortsatt anfallsglatt Uruguay kombinerat med ett lag som jobbar hårt i 90 minuter.

Till fotbolls-VM i Ryssland kan vi förvänta oss att få se ett fortsatt anfallsglatt Uruguay kombinerat med ett lag som jobbar hårt i 90 minuter. El Maestro har flera världsstjärnor i sitt lag men framförallt på anfallsfronten där Cavani och Suarez utgör ett stort hot mot sina motståndare.