Egypten VM 2018 » VM Trupp, Startelva & Laguppställning » Grupp A
Egypt

Egypten

Faraonerna säkrade en plats till fotbolls-VM 2018 i Rysslandtack vare fixstjärnan Salahs mål i den näst sista omgången, vinstmålet gjordes på straff så sent som i den 94:e minuten. Egypten är nu, efter 28 års väntan, återigen kvalificerade för fotbolls-VM vilket självklart har resulterat i vild glädje i landet.

Egypten Grupp A - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
UruguayUruguay3300+59
RysslandRyssland3201+46
SaudiarabienSaudiarabien3102-53
EgyptenEgypten3003-40

Egyptens spelschema VM 2018

 • Fredag 15:e Juni kl 14:00 Egypten - Uruguay (Jekaterinburg)
 • Tisdag 19:e Juni kl 20:00 Ryssland - Egypten (St Petersburg)
 • Måndag 25:e Juni kl 16:00 Saudiarabien - Egypten (Volgograd)

Startelva & laguppställning för Egypten i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: El Hadary
 • Försvarare: Elmohamady, Hegazi, Ali Gabr, Samir
 • Defensiv mittfält: Elneny, Hamed
 • Offensivt mittfält: Salah, Sobhi, Trezeguet
 • Anfall: Kouka

Egypten Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-15

Folkets röst: Supportern Ayman Ahmed om Egyptens chanser

Egypten

Folkets röst: Egyptiern Ayman Ahmed om Egyptens chanser i VM

6 juni 2018

Namnet på allas läppar just nu är Mohammed Salah. Egyptiern gjorde succé efter sin flytt till Liverpool och vann inte bara skytteligan i Premier league utan sköt också sitt land ... Läs mer

Spela på att Egypten vinner VM

Egyptens VM-trupp 2018

 • Målvakter:  Essam El Hadary, Mohamed El-Shennawy, Sherif Ekramy
 • Försvarare: Ahmed Fathi, Abdallah Said, Saad Samir, Ayman Ashraf, Mohamed Abdel-Shafy, Ahmed Hegazi, Ali Gabr, Ahmed Elmohamady, Omar Gaber
 • Mittfältare: Tarek Hamed, Mahmoud Shikabala, Sam Morsy, Mohamed Elneny, Mahmoud Kahraba, Ramadan Sobhi, Trezeguet, Amr Warda
 • Anfallare: Marwan Mohsen, Mohamed Salah, Mahmoud Elwensh

Analys av Egyptens VM Trupp:

Mohammed Salah är mannen som tog Egypten till VM och är spelaren som ska bära landet på sina axlar i VM-2018. Nu håller hela Egypten andan efter att Salah skadat sig i CL-finalen och är tveksam till spel i mästerskapet. Salah har varit en av världens bästa spelare denna säsong och krossade skytteligan i Premier League samt tog Liverpool till en final i Champions League. Salah står för 43% av den totala spelarlönen i truppen och utan Salah kommer Egypten få det väldigt tufft att avancera från gruppspelet. I övrigt har Egypten en stabil defensiv och tränaren Héctor Cúper prioriterar verkligen försvarsspelet. Det finns dock fler spelare än Salah att uppmärksamma och det är Arsenals mittfältare Mohamed Elneny och West Bromwichs mittback Hegazy som blir viktiga pjäser för Egypten i sommar.

Egyptens största stjärna - Mohamed Salah

Bb171008 Bb804

Mohamed Salah - Egyptens mest överlägsna stjärna

Landets stora stjärna är utan tvekan Liverpools vindsnabba anfallare/ytter Mohamed Salah. Med sina fem mål i VM-kvalet stod Salah för 71% av Egyptens mål och i den näst sista matchen mot Kongo blev han stor hjälte med sina två mål.

Egyptens största talang - Ramadan Sobhi

Han har kallats för Egyptens svar på Lionel Messi och med dom lovorden ska det minst sagt bli spännande att följa den tekniske yttern i sommar. Till vardags spelar Sobhi i Premier League-laget Stoke City där han flera gånger visat prov på sin talang. Frågan är nu om får sitt stora internationella genombrott i sommar?

Bettingstugans videoklipp på Egypten

Salah säkrar VM-biljetten för Egypten med en straffspark i 95:e minuten

Egypten VM- Kval 2018

Faraonerna som det egyptiska landslaget även kallas kunde efter ett dramatiskt gruppspel säkra en plats till fotbolls-VM 2018 i Ryssland. 

Det var den stora stjärnan Mohamed Salah som var frälsaren för Egypten när han i den näst sista omgången gjorde två mål, vinstmålet gjordes på straff så sent som i den 94:e minuten.

Det var den stora stjärnan Mohamed Salah som var frälsaren för Egypten när han i den näst sista omgången gjorde två mål, vinstmålet gjordes på straff så sent som i den 94:e minuten. Egypten är nu, efter 28 års väntan, återigen kvalificerade för fotbolls-VM vilket självklart har resulterat i vild glädje i landet. Senast det egyptiska landslaget hävdade sig i landslagssammanhang var 2010 då laget vann Afrikanska Mästerskapet.