Ryssland VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp A
Worldcup Russia Fans

Ryssland

Eftersom Ryssland står som värdnation inför VM-2018 har det ryska landslaget inte behövt delta i VM-kvalet utan är direktkvalificerade till turneringen. Rysslands nuvarande generation av fotbollsspelare är långt ifrån den bästa och majoriteten av spelare tillhör klubblag i den inhemska ligan.

Ryssland Grupp A - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
UruguayUruguay3300+59
RysslandRyssland3201+46
SaudiarabienSaudiarabien3102-53
EgyptenEgypten3003-40

Rysslands spelschema VM 2018

 • Torsdag 14:e Juni kl 17.00 Ryssland - Saudiarabien (Moskva)
 • Tisdag 19:e Juni kl 20:00 Ryssland - Egypten (St Petersburg)
 • Måndag 25:e Juni kl 16:00 Uruguay - Ryssland (Samara)

Startelva & laguppställning för Ryssland i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: Akinfeev
 • Försvarare: Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov
 • Def Mittfält: Zobnin, Gazinskiy
 • Off Mittfält: Samedov, Cheryshev, Golovin
 • Anfall: Smolov
Ryssland Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-15

Intervju om Rysslands chanser i VM

Ryssland

Folkets Röst: Fotbollsfantasten Aleksandr Averin om Rysslands chanser i VM

5 juni 2018

Värdnationen för sommaren världsmästerskap är Ryssland och i och med det blev också laget direktkvalificerade till turneringen. Kan laget få det extrastödet från hemmapubliken för ... Läs mer

Spela på att Ryssland vinner VM

Rysslands VM-trupp 2018

 • Målvakter: Igor Akinfeev (CSKA Moscow), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrey Lunev (Zenit St Petersburg)
 • Försvarare: Vladimir Granat, Fedor Kudryashov (both Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moscow), Andrey Semenov (Akhmat Grozny), Sergei Ignashevich, Mario Fernandes (both CSKA Moscow), Igor Smolnikov (Zenit St Petersburg)
 • Mittfältare: Yuri Gazinskiy (Krasnodar), Alexsandr Golovin, Alan Dzagoev (both CSKA Moscow), Aleksandr Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (all Zenit St Petersburg), Roman Zobnin, Alexsandr Samedov (both Spartak Moscow), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moscow), Denis Cheryshev (Villarreal)
 • Anfallare: Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Aleksey Miranchuk (Lokomotiv Moscow), Fedor Smolov (Krasnodar)

Analys av Rysslands VM Trupp:

Rysslands trupp till VM-2018 är långt ifrån vad den ryska befolkningen har för förväntan på hemmanationen. Det talas om att det här ryska landslaget är det sämsta Ryssland haft någonsin. Som hemmanation slapp Ryssland VM-kvalet och troligtvis hade vi annars inte fått se ett Ryssland i VM. Det finns dock en del spelare som man bör ha koll på och det är den offensiva mittfältaren och den eviga talangen Alan Dzagoev som kan skapa problem för samtliga försvar i VM. Även den fysiska anfallaren Fedor Smolov samt den Brasilien födda högerbacken Mario Fernandes är två spelare som behöver prestera för att Ryssland ska lyckas i sommar. Ryssland har annars en ganska jämn trupp utan någon större stjärna och spelaren med högst lön i truppen tar endast upp 15% av den totala trupplönen (snitt 25% i VM).

Rysslands största stjärna - Feder Smolov

Fedor Smolov

Fedor Smolov - En otroligt vass målskytt

Det kryllar inte av stjärnor i Ryssland men en spelare som är värd att hylla lite extra är FC Krasnodars anfallare Feder Smolov. Den 28-årige anfallaren är inte bara en notorisk målskytt utan även en spelare som ofta är inblandad i spelet. Ska Ryssland ha ett lyckat VM så krävs det att Smolov prickar in formen.

Rysslands största talang - Aleksey Miranchuk

Bb171114 Bb650

Aleksey Miranchuk (till höger) efter sitt mål i träningsmatchen mot Spanien

Aleksej och Vasili Berezutskij har fått konkurrens när det kommer till bästa tvillingpar i rysk fotboll. Det hetaste brödraparet just nu är nämligen Aleksey och Anton Miranchuk. 22-åringarna spelar till vardags i Lokomotiv Moskva och denna säsong är det Aleksey Miranchuk som haft bästa lycka. Aleksey är en snabb, modern mittfältare med en känslig vänsterfot och det ska bli väldigt intressant att följa honom i sommar.

Bettingstugans videoklipp på Ryssland

Akinfeev är en av Rysslands viktigaste spelare, han har dock en förmåga att tabba sig!

Ryssland VM- kval 2018

Eftersom Ryssland står som värdnation inför VM-2018 har det ryska landslaget inte behövt delta i VM-kvalet utan är direktkvalificerade. Det har inneburit att Ryssland endast spelat träningsmatcher samtidigt som resterande nationer har kvalat. I senaste mästerskapet EM-2016 åkte Ryssland ut i gruppspelet med dunder och brak då man endast tog ynka en poäng i gruppspelet. 

Eftersom Ryssland står som värdnation inför VM-2018 har det ryska landslaget inte behövt delta i VM-kvalet utan är direktkvalificerade.

Ryssland spelade Confederations Cup i somras och även där misslyckades det ryska landslaget att imponera då det blev uttåg redan i gruppspelet. Rysslands nuvarande generation av fotbollsspelare är långt ifrån den bästa och majoriteten av spelare tillhör klubblag i den inhemska ligan. Det vore såklart en stor besvikelse för Ryssland att åka ut i gruppspelet i VM-2018 när man står som hemmanation men troligtvis har nog folket högre förhoppningar än vad som egentligen är rimligt.