Regler i Fotbolls VM 2018 » Nyhet » Bettingstugan.se
Regler Vm
Nyhet

Regler i Fotbolls VM 2018

Fotbolls VM 2018 14 juni 2018

Fotbolls VM är igång och det är hög tid att gå igenom vilka regler som gäller i mästerskapet! Vad händer om två lag slutar på samma poäng? Hur fungerar en straffläggning? Hur många gula kort krävs för en avstäning? Vi ger dig svaren i artikeln.

Omgång 3 - Så går lagen vidare från gruppspelet

Grupp A

Här finns det bara två olika utfall i gruppen. Den avslutande matchen mellan Ryssland och Uruguay avslutar gruppspelet och det är den som vinner denna matchen som också kommer att vinna gruppen. Skulle matchen sluta oavgjort så kommer Ryssland gå vidare på bättre målskillnad.

Grupp B

I grupp B finns det flertalet olika utfall där 3 lag är med och slåss om en plats i åttondelsfinalen.

 1. Spanien och Portugal slåss om förstaplatsen i första hand. Vinner båda lagen är det den som vinner störst i sista matchen som går vidare. Ponera att båda matcherna slutar 2-0. Då är det inbördes möten som gäller. Men eftersom Portugal - Spanien slutade 3-3 skulle det alltså gå till lottning
 2. Iran vinner över Portugal och Spanien vinner över Marocko. Då slutar Spanien etta och Iran tvåa
 3. Spanien förlorar och Iran vinner. Iran slutar etta och Spanien tvåa.

Grupp C

Här är det Frankrike, Danmark och även Australien som har chansen att ta sig vidare.

 1. Den som vinner mellan Danmark och Frankrike kommer att vinna gruppen, men Frankrike klarar sig med ett kryss.
 2. Om Danmark förlorar med ett mål samtidigt som Australien vinner med 2 mål mot Peru, går Australien vidare.
 3. Danmark förlorar med 1 mål och Australien vinner med 1-0 då gäller lottning. Om Australien gör fler mål än Danmark totalt i turneringen går Australien vidare. 

Grupp D

I grupp B är det på Nigeria, Island och Argentina som slåss om andraplatsen i gruppen. Vi kan räkna Kroatien som gruppetta eftersom Nigeria har 5 mål att hämta upp på Kroatien.

 1. Nigeria går vidare om man vinner eller spelar oavgjort mot Argentina samtidigt som Island förlorar eller spelar lika mot Kroatien.
 2. Island går vidare om man vinner mot Kroatien och Argentina förlorar, kryssar eller vinner med färre mål än Island
 3. Argentina går vidare på vinst mot Nigeria om Island förlorar, spelar oavgjort eller vinner med färre mål än Argentina. 

Grupp E

I Grupp E har Brasilien, Schweiz och Serbien chans att vinna gruppen och gå vidare.

 1. Brasilien går vidare och vinner gruppen om man vinner över Serbien samtidigt som Schweiz förlorar eller vinner med lika många mål eller färre.Slutar lagen på samma målskillnad sker lottning.
 2. Schweiz går vidare och vinner gruppen om man slår Costa Rica samtidigt som Brasilien kryssar eller förlorar. Eller om man vinner med 2 mål fler än vad Brasilien vinner sin match.
 3. Serbien går vidare och vinner gruppen om man slår Brasilien samtidigt som Schweiz förlorar eller kryssar mot Costa Rica. Eller slutar tvåa Schweiz också vinner sin match.

Grupp F

Här blir det intressant eftersom tre lag kan sluta på 6 poäng. Om så blir fallet kommer alltså målskillnad att avgöra. Men också alla lag kan gå vidare.

 1. Sydkorea måste vinna mot Tyskland och få bättre målskillnad än antingen Sverige eller Mexiko. Men Sverige och Mexiko får inte kryssa.
 2. För Sveriges del räcker det att man slår Mexiko för att gå vidare. Eftersom Mexiko släppte in ett sent mål mot Sydkorea gör en uddamålsseger för Sverige att man båda hamnar på 3-2 i målskillnad. Då kollar man på inbördes möten och då kommer Sverige gå vidare.
 3. Tyskland går vidare på egen hand om man vinner med 2-0, oavsett resultat i Sveriges match. Vinner Mexiko med minst två mål eller spelar oavgjort mot Sverige, så behöver Tyskland bara vinna sin match med valfritt resultat.

Grupp G

I grupp G är det precis som i grupp A. Vinnare i den avslutande matchen mellan Belgien och England kommer att vinna gruppen och det förlorande laget slutar tvåa. Vid kryss kommer det ske lottning.

Grupp H

I grupp H har både Japan Senegal och Colombia chans att vinna och gå vidare från gruppen.

 1. Japan går vidare och vinner gruppen om man vinner sista matchen mot Polen samtidigt som Senegal förlorar eller spelar lika. Men man gå vidare även på ett kryss.
 2. Senegal går vidare på ett kryss mot Colombia, men kan vinna gruppen om man vinner samtidigt som Japan förlorar. Slutar båda matcherna på samma resultat kommer lottning ske om förstaplatsen.
 3. Colombia går vidare om man vinner matchen. Men kan också vinna gruppen om Japan förlorar eller spelar lika.

Gruppspel VM Regler:

Som alla bör ha koll på är det fyra lag i varje grupp och två lag från varje grupp som tar sig vidare till slutspelet. Men vad händer om två eller flera lag slutar på samma poäng? Är det inbördesmöten eller målskillnad som går först i VM? Så är ser reglerna ut som skiljer två lag åt som slutat på samma poäng.

 1. Målskillnad i gruppspelet
 2. Flest gjorda mål i gruppspelet
 3. Inbördes möten
 4. Målskillnad i inbördes möten
 5. Flest gjorda mål i inbördes möten
 6. Lottning

Läs mer om alla grupper i VM-2018 här

Slutspel VM Regler:

Hälften av lagen från gruppspelet tar sig vidare till slutspel där slutspelsträdet ser ut som följande.

 • Åttondelsfinal (16 lag)
 • Kvartsfinal (8 lag)
 • Semifinal (4 lag)
 • Bronsmatch (2 lag)
 • Final (2 lag)

Kom till VM-2018 spelschema här

Vad händer om en match slutar oavgjort i slutspelet i VM?

Om en match slutar oavgjort efter 90 minuter i slutspelet väntar förlängning och eventuellt en straffläggning. Förlängningen är 2x15 minuter och avgörs efter 30 minuter och inte när första laget gör mål. Står det oavgjort efter 30 minuters förlängning väntar straffläggning. Här är det bäst av fem straffar och efter det sudden death straffar.

Gula kort, röda kort och avstängningar i VM 2018

Precis som vanligt är innebär två gula kort ett rött kort i en match. Men spelare som tar ett gult kort tar även med sig sina gula kort till nästa match. Och samlar en spelare på sig två gula kort under två separata matcher innebär det avstängning i nästa match. Efter kvartsfinalen rensas alla gula kort vilket innebär att ett gult kort i semifinalen inte leder till avstängning i finalen om spelaren tidigare tagit ett gult kort.

Kom till vår kompletta VM-guide här

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

LeoVegas kommer med en ny STOR bonus

16 oktober 2019

LeoVegas lanserar idag en ny bonus som tilltalar precis alla typer av spelare. Vare sig du är nybörjare eller riktig storspelare. Bonusen är nämligen indelad i fem olika nivåer. ... Läs mer

Sverige mot Spanien - MAXADE odds

EM-kval 15 oktober 2019

Sverige möter Spanien i ett rykande hett EM-kvalmöte. Vad passar inte bättre till det än några maxade odds? 888sport skruvar upp oddsen för hemma- respektive bortaseger rejält! Läs mer

TÄVLING: Vinn FräckisGretzky & få 10 000kr presentkort!

11 oktober 2019

På lördag morgon sätter vi igång en ny tävling med Yobetit. Tävlingen går ut på att placera spel för 99kr och den som sätter ett spel för högst odds vinner ett presentkort för 10 ... Läs mer

Läget i EM-kvalet - så kommer det att gå

EM-kval 11 oktober 2019

EM-kvalet går in i sitt slutskede och i många grupper kommer nu helt avgörande matcher. Vi tar tempen på Sveriges grupp där mycket kan avgöras denna vecka. Det kommer bli kamp, ... Läs mer