Regler i Fotbolls VM 2018 » Nyhet » Bettingstugan.se
Regler Vm
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Regler i Fotbolls VM 2018

Fotbolls VM 2018 14 juni 2018

Fotbolls VM är igång och det är hög tid att gå igenom vilka regler som gäller i mästerskapet! Vad händer om två lag slutar på samma poäng? Hur fungerar en straffläggning? Hur många gula kort krävs för en avstäning? Vi ger dig svaren i artikeln.

Omgång 3 - Så går lagen vidare från gruppspelet

Grupp A

Här finns det bara två olika utfall i gruppen. Den avslutande matchen mellan Ryssland och Uruguay avslutar gruppspelet och det är den som vinner denna matchen som också kommer att vinna gruppen. Skulle matchen sluta oavgjort så kommer Ryssland gå vidare på bättre målskillnad.

Grupp B

I grupp B finns det flertalet olika utfall där 3 lag är med och slåss om en plats i åttondelsfinalen.

 1. Spanien och Portugal slåss om förstaplatsen i första hand. Vinner båda lagen är det den som vinner störst i sista matchen som går vidare. Ponera att båda matcherna slutar 2-0. Då är det inbördes möten som gäller. Men eftersom Portugal - Spanien slutade 3-3 skulle det alltså gå till lottning
 2. Iran vinner över Portugal och Spanien vinner över Marocko. Då slutar Spanien etta och Iran tvåa
 3. Spanien förlorar och Iran vinner. Iran slutar etta och Spanien tvåa.

Grupp C

Här är det Frankrike, Danmark och även Australien som har chansen att ta sig vidare.

 1. Den som vinner mellan Danmark och Frankrike kommer att vinna gruppen, men Frankrike klarar sig med ett kryss.
 2. Om Danmark förlorar med ett mål samtidigt som Australien vinner med 2 mål mot Peru, går Australien vidare.
 3. Danmark förlorar med 1 mål och Australien vinner med 1-0 då gäller lottning. Om Australien gör fler mål än Danmark totalt i turneringen går Australien vidare. 

Grupp D

I grupp B är det på Nigeria, Island och Argentina som slåss om andraplatsen i gruppen. Vi kan räkna Kroatien som gruppetta eftersom Nigeria har 5 mål att hämta upp på Kroatien.

 1. Nigeria går vidare om man vinner eller spelar oavgjort mot Argentina samtidigt som Island förlorar eller spelar lika mot Kroatien.
 2. Island går vidare om man vinner mot Kroatien och Argentina förlorar, kryssar eller vinner med färre mål än Island
 3. Argentina går vidare på vinst mot Nigeria om Island förlorar, spelar oavgjort eller vinner med färre mål än Argentina. 

Grupp E

I Grupp E har Brasilien, Schweiz och Serbien chans att vinna gruppen och gå vidare.

 1. Brasilien går vidare och vinner gruppen om man vinner över Serbien samtidigt som Schweiz förlorar eller vinner med lika många mål eller färre.Slutar lagen på samma målskillnad sker lottning.
 2. Schweiz går vidare och vinner gruppen om man slår Costa Rica samtidigt som Brasilien kryssar eller förlorar. Eller om man vinner med 2 mål fler än vad Brasilien vinner sin match.
 3. Serbien går vidare och vinner gruppen om man slår Brasilien samtidigt som Schweiz förlorar eller kryssar mot Costa Rica. Eller slutar tvåa Schweiz också vinner sin match.

Grupp F

Här blir det intressant eftersom tre lag kan sluta på 6 poäng. Om så blir fallet kommer alltså målskillnad att avgöra. Men också alla lag kan gå vidare.

 1. Sydkorea måste vinna mot Tyskland och få bättre målskillnad än antingen Sverige eller Mexiko. Men Sverige och Mexiko får inte kryssa.
 2. För Sveriges del räcker det att man slår Mexiko för att gå vidare. Eftersom Mexiko släppte in ett sent mål mot Sydkorea gör en uddamålsseger för Sverige att man båda hamnar på 3-2 i målskillnad. Då kollar man på inbördes möten och då kommer Sverige gå vidare.
 3. Tyskland går vidare på egen hand om man vinner med 2-0, oavsett resultat i Sveriges match. Vinner Mexiko med minst två mål eller spelar oavgjort mot Sverige, så behöver Tyskland bara vinna sin match med valfritt resultat.

Grupp G

I grupp G är det precis som i grupp A. Vinnare i den avslutande matchen mellan Belgien och England kommer att vinna gruppen och det förlorande laget slutar tvåa. Vid kryss kommer det ske lottning.

Grupp H

I grupp H har både Japan Senegal och Colombia chans att vinna och gå vidare från gruppen.

 1. Japan går vidare och vinner gruppen om man vinner sista matchen mot Polen samtidigt som Senegal förlorar eller spelar lika. Men man gå vidare även på ett kryss.
 2. Senegal går vidare på ett kryss mot Colombia, men kan vinna gruppen om man vinner samtidigt som Japan förlorar. Slutar båda matcherna på samma resultat kommer lottning ske om förstaplatsen.
 3. Colombia går vidare om man vinner matchen. Men kan också vinna gruppen om Japan förlorar eller spelar lika.

Gruppspel VM Regler:

Som alla bör ha koll på är det fyra lag i varje grupp och två lag från varje grupp som tar sig vidare till slutspelet. Men vad händer om två eller flera lag slutar på samma poäng? Är det inbördesmöten eller målskillnad som går först i VM? Så är ser reglerna ut som skiljer två lag åt som slutat på samma poäng.

 1. Målskillnad i gruppspelet
 2. Flest gjorda mål i gruppspelet
 3. Inbördes möten
 4. Målskillnad i inbördes möten
 5. Flest gjorda mål i inbördes möten
 6. Lottning

Läs mer om alla grupper i VM-2018 här

Slutspel VM Regler:

Hälften av lagen från gruppspelet tar sig vidare till slutspel där slutspelsträdet ser ut som följande.

 • Åttondelsfinal (16 lag)
 • Kvartsfinal (8 lag)
 • Semifinal (4 lag)
 • Bronsmatch (2 lag)
 • Final (2 lag)

Kom till VM-2018 spelschema här

Vad händer om en match slutar oavgjort i slutspelet i VM?

Om en match slutar oavgjort efter 90 minuter i slutspelet väntar förlängning och eventuellt en straffläggning. Förlängningen är 2x15 minuter och avgörs efter 30 minuter och inte när första laget gör mål. Står det oavgjort efter 30 minuters förlängning väntar straffläggning. Här är det bäst av fem straffar och efter det sudden death straffar.

Gula kort, röda kort och avstängningar i VM 2018

Precis som vanligt är innebär två gula kort ett rött kort i en match. Men spelare som tar ett gult kort tar även med sig sina gula kort till nästa match. Och samlar en spelare på sig två gula kort under två separata matcher innebär det avstängning i nästa match. Efter kvartsfinalen rensas alla gula kort vilket innebär att ett gult kort i semifinalen inte leder till avstängning i finalen om spelaren tidigare tagit ett gult kort.

Kom till vår kompletta VM-guide här

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer