Iran VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp B
Iran

Iran

Portugisen Carlos Queiroz har verkligen gjort ett ypperligt jobb som huvudtränare för Iran och nu fört landet till sitt femte världsmästerskap i fotboll. En spelare som är högaktuell för VM-truppen i Iran är Östersunds forward Samman Ghoddos som stått för en fin säsong i sitt klubblag.

Iran Grupp B - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien3120+15
PortugalPortugal3120+15
IranIran311104
MarockoMarocko3012-21

Irans spelschema VM 2018

 • Fredag 15:e Juni kl 17:00 Marocko - Iran (St Petersburg)
 • Onsdag 20:e Juni kl 20:00 Iran - Spanien (Kazan)
 • Måndag 25:e Juni kl 20:00 Iran - Portugal (Saransk)

Startelva och laguppställning för Iran i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 3-4-3
 • Målvakt: Beiranvand
 • Försvarare: Rezaeian, Chesmi, Pouraliganji
 • Mittfält:  Ansarifard, Hajsafi, Ebrahimi, Shojaei
 • Anfall: Jahanbakhsh, Azmoun, Amiri
Iran Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Irans chanser i VM

Iran

Folkets röst: Fotbollsagenten Blash Hosseini om Irans chanser i VM

7 juni 2018

Iran kommer till turneringen som underdogs och anses inte ha en chans att ta sig vidare från gruppen med både Spanien och Portugal i gruppen. Värt att nämna är att Östersunds ... Läs mer

Spela på att Iran vinner VM

Irans VM-trupp 2018

 • Målvakter: Alireza Beiranvand, Rashid Mazaheri, Amir Abedzadeh
 • Försvarare: Ramin Rezaeian, Morteza Pouraliganji, Pejman Montazeri, Majid Hosseini, Milad Mohammadi, Mohammad Khanzadeh, Rouzbeh Cheshmi
 • Mittfältare: Ehsan Haji Safi, Omid Ebrahimi, Saeid Ezatolahi, Masoud Shojaei, Mehdi Torabi, Saman Ghoddos, Vahid Amiri, Ashkan Dejagah
 • Anfallare: Reza Ghoochannejhad, Mehdi Taremi, Sardar Azmoun, Alireza Jahanbakhsh, Karim Ansarifard.

Analys av Irans VM Trupp:

Om vi börjar med att kolla på Irans totala spelarlöner så har Iran ganska överlägset den billigaste truppen i hela VM-2018. Med det sagt är det inte konstigt att Iran är en av nationerna som har högst odds att vinna fotbolls-VM. Den forna Real Madrid tränaren Carlos Queiroz kan inte välja och vraka bland spelare utan har en svag trupp på pappret. I kvalet var det den stabila defensiven som tog landet till VM och laget släppte endast in två mål på tio matcher i kvalspelet och gick även obesegrade under VM-kvalet. I truppen hittar vi bland annat Saman Ghoddos som till vardags spelar i Östersund och spelare som Sardar Azmoun (även kallad Irans Messi) är en spelare man bör ha koll på. Förhoppningarna från Iran är dock inte särskilt stora då landet hamnat i en tuff grupp med Spanien och Portugal.

Irans största stjärna - Sardar Azmoun

Sardar Azmoun

Sardar Azmoun - Endast 23 år gammal men ändå Irans största stjärna

Bara 23 år gammal men ändå är Sardar Azmoun landets största stjärna. I VM-kvalet mäktade han med hela elva mål på 14 matcher och pressen på anfallaren inför sommarens mästerskap är nu stor. Till vardags spelar han i den ryska storklubben Rubin Kazan.

Irans största talang - Saeid Ezatolahi

Saeid Ezatolahi

Saeid Ezatolahi firar ett mål i Champions League-kvalet med Rostov säsongen 2016-17

FK Rostovs defensiva mittfältare Saeid Ezatolahi anses idag vara Irans största talang och förväntas ta en plats på mittfält i sommar. Hans främsta egenskaper som spelare är hans förmåga att vinna boll och bestämma tempot i matcherna, dessutom är han ett hot på fasta situationer tack vare hans huvudspel.

Bettingstugans videoklipp på Iran

Det iranska landslagets väg till VM 2018

Iran VM Kval 2018

Vinsten mot Uzbekistan med 2-0 den 12:e juni innebar att Iran blev den första nationen att kvalificera sig till VM (efter värdnationen Ryssland). Portugisen Carlos Queiroz har verkligen gjort ett ypperligt jobb som huvudtränare för Iran och nu fört landet till sitt femte världsmästerskap i fotboll. En spelare som är högaktuell för VM-truppen i Iran är Östersunds forward Samman Ghoddos som stått för en fin säsong i sitt klubblag. Dessutom är Alireza Haghighi målvakt i det iranska landslaget, Haghighi spelade förra säsongen i Allsvenskan då han representerade AFC Eskilstuna.