Marocko VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp B
Morocco

Marocko

Det marockanska landslaget stod för ett starkt VM-kval där man slutade som etta framför favoriten Elfenbenskusten. Marocko gick faktiskt obesegrade i VM-kvalet och målvakten Munir, som till vardags är andremålvakt i det spanska andraligan, släppte dessutom inte in ett enda mål under hela kvalets sex matcher.

Marocko Grupp B - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien3120+15
PortugalPortugal3120+15
IranIran311104
MarockoMarocko3012-21

Marockos spelschema VM 2018

 • Fredag 15:e Juni kl 17:00 Marocko - Iran (St Petersburg)
 • Onsdag 20:e Juni kl 13:00 Portugal - Marocko (Moskva)
 • Måndag 25:e Juni kl 20:00 Spanien - Marocko (Kaliningrad)

Startelva och laguppställning för Marocko i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 3-4-3
 • Målvakt: Munir
 • Försvarare: Saiss, Benatia, Hakimi
 • Mittfält: Boussoufa, El Ahmadi, Ziyech, Harit
 • Anfall: Amrabat, Kaabi, Belhanda
Marocko Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Marockos chanser i VM

Marocko

Folkets röst: Fotbollsproffset Omar Eddahri om Marockos chanser i VM

7 juni 2018

Marocko kunde efter att ha slutat etta i sin kvalgrupp, vkalificera sig till sitt första världsmästerskap på 20 år. Ser man till oddsen är Marocko ingen favorit till att ta sig ... Läs mer

Spela på att Marocko vinner VM

Marockos VM-trupp 2018

 • Målvakter: Munir El Mohammadi, Yassine Bounou, Ahmed Reda Tagnaouti
 • Försvarare: Medhi Benatia, Romain Ghannam Saiss, Manuel Da Costa, Badr Banoun, Nabil Dirar, Hamza Mendyl, Achraf Hakimi
 • Mittfältare: Karim El Ahmadi, Moubarak Boussoufa, Youness Belhanda, Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Amine Harit, Youssef Ait Bennasser, Faycal Fajr, Mehdi Carcela-Gonzales, Nordin Amrabat
 • Anfallare: Khalid Boutaib, Aziz Bouhaddouz, Ayoub El Kaabi

Analys av Marockos VM Trupp:

Marocko är en av länderna som står i högst odds att vinna VM-2018 men anledningen är inte kvalitén på truppen utan snarare den tuffa gruppen Marocko har hamnat i. Marocko har en väldigt stark defensiv med Benatia (Juventus), Hakimi (Real Madrid) och Nabil Dirar (Fenerbache). Med den defensiven lyckades Marocko hålla nollan under hela VM-kvalet och vann sin grupp obesegrade med en målskillnad på 11-0. Det finns även kvalité på mittfältet med spelare som Belhanda, Harit och Ziyech. Det som saknas är en renodlad målskytt och anfallaren Boutaib håller ingen världsklass nivå och även om han smällde dit ett hattrick i VM-kvalet mot Gabon blir det tuffare mot motstånd som Spanien och Portugal.

Marockos största stjärna - Mehdi Benatia

Mehdi Benatia

Mehdi Benatia - en av Afrikas bästa backar

Benatia är utlånad från Bayern München till Juventus med ambitionen att få mer speltid, något som visat sig varit ett smart drag. Mittbacken har fyllt luckan efter Bonucci och levererat starka insatser för Juventus. Sommarens VM kommer säkerligen vara ytterligare ett tillfälle för honom att visa att han fortfarande håller hög klass. I Afrika anses han vara bland dom bästa försvararna och hans kvalitéer kommer definitivt vara viktig för sitt land i detta mästerskap.

Marockos största talang - Achraf Hakimi

Achraf Hakimi

Spanskfödda Achraf Hakimi är fostrad i Real Madrid och spelade sin första landskamp med Marocko redan som 17-åring.

En av VM:s mest intressanta talanger denna sommar måste ändå vara Marockos och Real Madrids högerback Achraf Hakimi. Redan som 17-åring gjorde Hakimi debut i landslaget och nu två år senare är försvaren ordinarie i Marocko. Att han även hunnit spela i La Liga, Champions League och cupen för Real Madrid är ett kvitto på hans talang.

Bettingstugans videoklipp på Marocko

Det marockanska landslaget firar i omklädningsrummet efter de kvalificerat sig till Fotbolls-VM 2018.

Marocko VM Kval 2018

Det marockanska landslaget stod för ett starkt VM-kval där man slutade som etta framför favoriten Elfenbenskusten.

Det marockanska landslaget stod för ett starkt VM-kval där man slutade som etta framför favoriten Elfenbenskusten. Marocko gick faktiskt obesegrade i VM-kvalet och målvakten Munir, som till vardags är andremålvakt i det spanska andraligan, släppte dessutom inte in ett enda mål under hela kvalets sex matcher. Det finns en hel del spelare i från dom europeiska storligorna i Marocko och bland annat bör man under fotbolls-VM 2018 hålla koll på spelare som Belhanda (Galatasaray), Hakim Ziyech (Ajax) och Benatia (Juventus). Med en stark defensiv och bolltrygga spelare kommer många stornationer få problem att få hål på Marocko som dock ska ses som en stor underdog i VM-2018.