Island VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp D
Iceland

Island

Redan i EM 2016 fick vi bekanta oss med Island då Lars Lagerbäck ledde nationen till en kvartsfinalplats. Deras starka prestationer i EM 2016 charmade dom flesta och inte minst pga. deras härliga fans.

Island Grupp D - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
KroatienKroatien3300+69
ArgentinaArgentina3111-24
NigeriaNigeria3102-13
IslandIsland3012-31

Islands spelschema VM 2018

 • Lördag 16:e Juni kl 15:00 Argentina - Island (Moskva)
 • Fredag 22:a Juni kl 17:00 Nigeria - Island (Volgograd)
 • Tisdag 26:e Juni kl 20:00 Island - Kroatien (Rostov-na-Donu)

Startelva och laguppställning för Island i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: Halldorsson
 • Försvarare: Magnusson, Arnason, Sigurdsson, Saevarsson
 • Defensiv mittfält: Gunnarsson, Hallfredsson
 • Mittfält: Gudmundsson, Sigurdsson, Bjarnason
 • Anfall: Finnbogason
Island Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-17

Intervju om Islands chanser i VM

Island Fridde

Folkets röst: Fredrik Gudjonsson om Islands chanser i VM

5 juni 2018

Succén i EM 2016 gjorde Island till hela Nordens lag. Alla verkade älska Island, då med svenska Lars Lagerbäck som förbundskapten. Med en EM succé som fortfarande ligger kvar i ... Läs mer

Spela på att Island vinner VM

Islands VM-trupp 2018

 • Målvakter:  Hannes Thor Halldorsson, Runar Alex Runarsson, Frederik Schram
 • Försvarare:Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Birkir Mar Saevarsson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Holmar Orn Eyjolfsson, Ragnar Sigurdsson
 • Mittfältare: Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Ingi Skulason, Rurik Gislason, Samuel Fridjonsson, Aron Gunnarsson
 • Anfallare: Alfred Finnbogason, Bjorn Bergmann Sigurdarson, Jon Dadi Bodvarsson, Albert Gudmundsson

Analys av Islands VM Trupp:

Med en befolkning på 300 000 har tränaren Heimir Hallgrímsson nu tagit ut den 23-manna trupp som ska åka till VM i Ryssland. Det blir nationens första världsmästerskap och även om Island kommer in som stor underdog finns förhoppningar om att avancera från gruppspelet. Tittar vi på denna grupp är det ingen trupp fylld av stjärnor, tvärtom. Islands största stjärna är Gylfi Sigurdsson som bär nationen på sina axlar och som vardags spelar i Everton och är en stor stjärna i Premier League. Gylfi Sigurdssons lön i Everton står för 50% av den totala spelarlönen i truppen vilket är den högsta siffran av alla nationer i VM-2018. Sigurdsson har dock varit skadad under stora delar av våren och även om han är uttagen i truppen står han inför en kamp mot klockan för att vara spelklar till premiären. Det finns dock fler bra spelare än Gylfi Sigurdsson och spelare som Gudmundsson och Finnbogasson håller absolut på denna nivå.

Islands största stjärna - Gylfi Sigurdsson

Gylfi Sigurdsson

Sigurdssons högerfot är världsklass

Frisparksspecialisten Gylfi Sigurdsson har varit Islands främsta spelare under dom senaste åren och är nationens stora stjärna inför sommarens mästerskap. Till vardags spelar islänningen i Premier League och Everton där han den senaste säsongen främst spelat som vänstermittfältare. I VM kommer Sigurdsson dock spela centralt och vara den spelare som anfallen går igenom.

Islands största talang - Hördur Magnusson

Den vänsterfotade försvararen har spelat majoriteten av matcher i Bristol City den här säsongen och lyckades dessutom slå sig in i landslaget. Det mesta talar nu för att han kniper platsen som vänsterback i sommar och med tanke på utvecklingen han har haft dom senaste åren, så ska vi inte bli förvånade om han är en av dom mest tongivande spelarna i Island i sommar.

Bettingstugans videoklipp på Island

Kan Sigurdsson leda Island till en ny skräll?

Island VM Kval 2018

Redan i EM 2016 fick vi bekanta oss med Island då Lars Lagerbäck ledde nationen till en kvartsfinalplats. Deras starka prestationer i EM 2016 charmade dom flesta och inte minst pga. deras härliga fans. Men efter EM 2016 beslutade den hyllade Lars Lagerbäck att tacka för sig vilket resulterade i en viss osäkerhet kring hur det isländska landslaget skulle hantera det kommande VM-kvalet. 

Den nye huvudtränaren Hallgrímsson har tillsammans med sina spelare dock bevisat att nationen har någonting stort på gång

Den nye huvudtränaren Hallgrímsson har tillsammans med sina spelare dock bevisat att nationen har någonting stort på gång och efter ett imponerande VM-kval lyckades Island vinna den jämna gruppen. För första gången någonsin ska Island nu delta i fotbolls-VM och nationen blir nu tidernas minsta land, sett till population, att delta i världsmästerskap i fotboll.