Argentina VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp D
Argentina

Argentina

​I det senaste världsmästerskapet i fotboll var Argentina så nära att vinna VM-guld men tyskarna visade sig vara för svåra i VM-finalen, vilket resulterade i en silvermedalj för Argentina. VM-kvalet har varit allt annat än harmoniskt för Argentina.

Argentina Grupp D - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
KroatienKroatien3300+69
ArgentinaArgentina3111-24
NigeriaNigeria3102-13
IslandIsland3012-31

Argentinas spelschema VM 2018

 • Lördag 16:e Juni kl 15:00 Argentina - Island (Moskva)
 • Torsdag 21:a Juni kl 20:00 Argentina - Kroatien (Nizjnij Novgorod)
 • Tisdag 26:e Juni kl 20:00 Nigeria - Argentina (St Petersburg)

Startelva och laguppställning för Argentina Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-3-3
 • Målvakt: Caballero
 • Försvarare: Salvio, Fazio, Otamendi, Tagliafico
 • Mittfält: Biglia, Mascherano, Meza
 • Anfall: Di Maria, Agüero, Messi
Argentina Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-20

Intervju om Argentinas chanser i VM

Bb171111 Bb639

Folkets röst: Supportern Leonel Szperling om Argentinas chanser i VM

4 juni 2018

Argentina siktar på att ta sitt första VM guld sedan 1986. Förra världsmästerskapet slutade man som tvåa efter en snöplig övertidsförlust mot Tyskland. I år ska Lionel Messi ... Läs mer

Spela på att Argentina vinner VM

Argentinas VM-trupp 2018

 • Målvakter: Nahuel Guzman,Willy Caballero, Franco Armani
 • Försvarare: Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Federico Fazio, Nicolás Tagliafico, Marcos Rojo, Marcos Acuña, Cristian Ansaldi
 • Mittfältare: Ángel Di María, Ever Banega, Lucas Biglia, Manuel Lanzini, Gio Lo Celso, Maximiliano Meza, Eduardo Salvio, Javier Mascherano, Cristian Pavón
 • Anfallare: Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala

Analys av Argentinas VM- trupp:

Precis som vanligt är det i offensiven som Argentinas styrka ligger i om man tittar på namnen som Messi, Agüero, Higuain, Dybala och Di Maria. Trots det så var det offensiven som underpresterande i VM-kvalet och Argentinas problem under senaste åren har snarare varit målskyttet än defensiven, av någon konstig anledning. Den stora snackisen efter att tränare Sampaoli spikade Argentinas VM-trupp 2018 var att anfallsstjärnan Icardi petades trots en otrolig leverans i klubblaget Inter. Argentina är tippade femma enligt oddsen och Argentina har den femte dyraste spelartruppen sett till spelarlöner. Men det ska läggas till att Messis lön utgör cirka 43% av truppens totala lön. På tal om Messi kan det här bli hans sista världsmästerskap och VM-guldet är den enda stora titel Messi saknar.

Argentinas största stjärna - Lionel Messi

Lionel Messi

Argentinas största stjärna Lionel Messi utnämnd till världens bästa spelare hela fem gånger.

Utnämnd till världens bästa spelare hela fem gånger och även om Lionel Messi i sommar fyller 31 år så talar det mest för att vi får se han lyfta priset åtminstone en gång till. Att Messi fyller 31 år under Vm innebär även att det kan finnas en risk för att det är sista gången vi ser honom i VM-sammanhang. Att han därför bör vara motiverad till ett lyckat mästerskap lär vara rimligt. Han bar sitt landet till VM, frågan är nu om han leda dom till medalj i VM.

Argentinas största talang - Paulo Dybala

Paulo Dybala

Argentinas största talang Paulo Dybala som till vardags spelar i Juventus.

Argentinas landslag besitter en enorm talang men majoriteten av truppen har dock redan hävdat sig på den stora scenen. Att därför ta ut den största talangen i Argentina är inte helt enkelt, men valet blir tillslut Paulo Dybala då det fortfarande är en spelare med stor utvecklingspotential. Den senaste säsongen har dock varit långt ifrån lyckad då han störts av skador och svag form, men kan han nu få vara skadefri inför sommarens mästerskap så finns det goda möjligheter till att han spelar en framträdande roll för Argentina.

Bettingstugans videoklipp på Argentina

Argentinas fans från VM 2014 i Brasilien

Argentina VM Kval 2018

I det senaste världsmästerskapet i fotboll var Argentina så nära att vinna VM-guld men tyskarna visade sig vara för svåra i VM-finalen, vilket resulterade i en silvermedalj för Argentina. VM-kvalet har varit allt annat än harmoniskt för Argentina och nationen kunde inte säkra avancemang förrän i den sista omgången då man slog Ecuador, en viss Lionel Messi stod för tre mål i Argentinas 3-1 seger och visade än en gång hans innebörd. 

Argentina besitter världens bästa offensiv om man kollar på spelare för spelare och tränare Sampaoli har sannerligen gynnsamma problem när han ska formera sitt anfall.

Trots allt var det offensiven och målskyttet som var problemet under VM-kvalet och det argentinska laget lyckades endast göra 19 mål på 18 matcher, att jämföra med Brasiliens 41 mål på 18 matcher.

Trots allt var det offensiven och målskyttet som var problemet under VM-kvalet och det argentinska laget lyckades endast göra 19 mål på 18 matcher, att jämföra med Brasiliens 41 mål på 18 matcher. Argentina chanser till ett lyckat VM-2018 anses dock fortfarande vara goda, men då gäller det att den så starka offensiven börjar leverera. 1986 var senaste gången Argentina lyfte bucklan, är 2018 året då Messi och Argentina tar sitt efterlängtade VM-guld?