Fotbolls-VM 2018 » Vilka kan Sverige möta i slutspelet?
Gabriel Jesus
Nyhet

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

Fotbolls VM 2018 18 april 2018

Att Sverige har tagit sig till VM är inget nytt. Första utmaningen är att besegra lagen i gruppen och ta tillräckligt många poäng för att ta sig vidare till slutspel. Gör man det så kan man få möta dessa lagen.

Vilka Sverige möter om dom tar sig vidare från gruppen är osäkert och det är många faktorer som spelar på vilka man kommer få möta. Det beror på vilken placering Sverige slutar i gruppen och hur det går i dom andra grupperna i VM. Det som står klart är att man i alla fall kommer få möta något lag från grupp E. Så här delas det upp: 

1:an i grupp F möter 2:an i grupp E 1:an i grupp E möter 2:an i grupp F 

I grupp E spelar Brasilien, Schweiz, Serbien och Costa Rica. En grupp som Brasilien förväntas vinna komfortabelt men efter det är det mer öppet. Ser man till oddsen så är det förutom Brasilien ganska jämnt till vilka som ska knipa andraplatsen. Enligt spelbolagen är det Schweiz som har störst chans att ta andraplatsen följt av Serbien och sist Costa Rica.

Odds vinnare grupp E

Odds att gå vidare grupp E

I Sveriges grupp (Grupp F) spelar Tyskland, Mexiko, Sverige och Sydkorea. I denna grupp förväntas Tyskland ta hem gruppsegern. Efter det är det Mexiko, Sverige och Sydkorea som slåss om andraplatsen. Spelbolagen tippar Mexiko som favoriter att ta andraplatsen följt av Sverige och sist Sydkorea.

Odds vinnare grupp F

Odds att gå vidare grupp F

Eftersom förstaplatserna ser ut att vara bokade i Grupp E (Brasilien) och Grupp F (Tyskland) så kan vi räkna med att Sverige får sikta in sig på andraplatsen. Skulle Sverige lyckans knipa andraplatsen samtidigt som Brasilien gör jobbet i Grupp E, så kommer dessa två lag ställas mot varandra. Bollen är dock rund och det finns flera olika scenarion som kan ske. Nedan listar vi vilka Sverige kan möta om det blir slutspel.

Mest troligt

  • Sverige kommer 2:a i gruppen och får möta 1:an i grupp E vilket förväntas bli Brasilien.

Minst troligt

  • Sverige vinner gruppen och får därför möta 2:an i grupp E vilket skulle vara någon av Schweiz, Serbien eller Costa Rica.
  • Sverige kommer tvåa i gruppen men Brasilien vinner inte sin grupp och Sverige får möta Schweiz, Serbien eller Costa Rica

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer