Sverige VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp F
Sweden

Sverige

Inför det kommande världsmästerskapet i fotboll så är förhoppningarna på det svenska landslaget stora. Janne Andersson och det “nya landslaget” har visat upp flera starka prestationer vilket får oss svenskar att hoppas på en spännande sommar.

Sverige Grupp F - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
SverigeSverige3201+36
MexikoMexiko3201+26
SydkoreaSydkorea310203
TysklandTyskland3102-23

Sveriges spelschema VM 2018

 • Måndag 18:e Juni kl 14.00 Sverige - Sydkorea (Nizjnij Novgorod)
 • Lördag 23:e Juni kl 20.00 Tyskland - Sverige (Sotji)
 • Onsdag 27:e Juni kl 16.00 Mexiko - Sverige (Jekaterinburg)

Startelva och laguppställning för Sverige i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-4-2
 • Målvakt: Olsen
 • Försvarare: Krafth- Lindelöf - Granqvist - Augustinsson
 • Mittfältare: Claesson - Ekdal - Larsson - Forsberg
 • Anfallare: Berg - Toivonen

Sverige Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-07-04

Intervju om Sveriges chanser i VM

Sverige Jesper

Folkets röst: Djurgårdens Jesper Karlström om Sveriges chanser i VM

8 juni 2018

Då var det dags! Sveriges första VM på 12 år, det stod klart efter ett enormt stark kvar där Sverige slog ut både Holland och Italien. Kan Sveriges framfart fortsätta? Vi har ... Läs mer

Spela på att Sverige vinner VM

Sveriges VM-trupp 2018

 • Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt
 • Försvarare: Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson
 • Mittfältare: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark, Viktor Claesson, Marcus Rohden, Jimmy Durmaz
 • Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin

Analys av Sveriges VM Trupp:

Det blev som väntat inga överraskningar när Janne Andersson spikade den trupp som ska åka till Ryssland i sommar. Det var den här truppen som tog Sverige till VM-2018 och det är samma trupp som förhoppningsvis ska lyckas i Ryssland. Den stora snackisen efter Jannes laguttagning var att Rohden blev uttagen och inte Ken Sema som har imponerat i landslagströjan. Jacob Johansson missar mästerskapet och Robin Olsen är uttagen men har ett frågetecken kring sig efter en nyckelbensskada. Spelare för spelare har Sverige ingen trupp som skrämmer andra nationer inför VM och den enda stora stjärnan vi har är Emil Forsberg som står för 30% av Sveriges totala spelarlön. Även Victor Nilsson-Lindelöf måste nämnas som en stjärna men mycket av Sveriges prestationer i VM hänger på Emil Forsbergs axlar. 

Sveriges största stjärna - Emil Forsberg

em 2021 sverige starleva

Forsberg har haft en skadedrabbad säsong men förhoppningsvis hinner han pricka in formen till VM!

Nu när Zlatan tackat för sig är Emil Forsberg Sveriges klart största stjärna. Yttermittfältaren som varit en viktig pjäs i det tyska topplaget RB Leipzig kommer såklart vara en nyckelspelare för Sverige under VM-2018.

Sveriges största talang - Victor Nilsson Lindelöf

Lindelof EM 2021 Sverige Startelva

Han har fått sparsamt med speltid i Manchester United men i Sverige är han given i mittlåset!

Lindelöf som gjorde succé i Benfica under flera säsonger fick en tuff start i sin nya klubb Manchester United. Men 23-åringen är en stor mittbackstalang inte bara i svenska mått mätt utan i hela världen. Lindelöf har en garanterad startplats i det svenska mittlåset tillsammans med Granqvist vilket visade sig vara en perfekt duo i VM-kvalet.

Bettigstugans videoklipp på Sverige

Radiosportens Christians Olsson efter att Sverige säkrat VM-biljetten. 

Sveriges VM Kval 2018

Det svenska landslaget klev in till VM-kvalet och Grupp A som underdogs till att kvalificera sig till fotbolls-VM 2018 men Janne Andersson och co kunde efter ett starkt gruppspel knipa andraplatsen. Som grupptvåa blev Sverige tvingade till Playoff för att nå fotbolls-VM 2018 men det visade sig inte vara ett hinder för det svenska landslaget. 

Efter två otroligt starka prestationer mot Italien kunde Sverige tillslut vinna dubbelmötet med 1-0. 

Efter två otroligt starka prestationer mot Italien kunde Sverige tillslut vinna dubbelmötet med 1-0. Inför det kommande världsmästerskapet i fotboll så är förhoppningarna på det svenska landslaget stora. Janne Andersson och det “nya landslaget” har visat upp flera starka prestationer vilket får oss svenskar att hoppas på en spännande sommar.