Sydkorea VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp F
South Korea

Sydkorea

Sydkorea blev det sjunde landet att kvalificera sig till VM-2018 när man redan i början på september slutade som tvåa i en väldigt tajt VM-kvalgrupp. Fotbolls-VM 2018 blir Sydkoreas nionde världsmästerskap på raken och det här en nation som verkligen har bra erfarenhet av VM. Så sent som 2002 nådde Sydkorea t.ex. ända till semifinal när man stod som värdnation för mästerskapet.

Sydkorea Grupp F - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
SverigeSverige3201+36
MexikoMexiko3201+26
SydkoreaSydkorea310203
TysklandTyskland3102-23

Sydkoreas spelschema VM 2018

 • Måndag 18:e Juni kl 14.00 Sverige - Sydkorea (Nizjnij Novgorod)
 • Lördag 23:e Juni kl 17.00 Sydkorea - Mexiko (Rostov-na-Donu)
 • Onsdag 27:e Juni kl 16.00 Sydkorea - Tyskland (Kazan)

Startelva och laguppställning för Sydkorea i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-3-3
 • Målvakt: Hyun-Woo Cho
 • Försvarare: Yong Lee - Hyun-Soo Jang - Young-Gwon Kim - Joo-Ho Park
 • Mittfältare: Jae-Sung Lee - Sung-Yueng Ki - Ja-Cheol Koo
 • Anfallare: Heung-Min Son - Shin-Wook Kim - Hee-Chan Hwang
Sydkorea Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Sydkoreas chanser i VM

Sydkorea Moon

Folkets röst: Fotbollsproffset Yoon Soo-Yong om Sydkoreas chanser i VM

11 juni 2018

Sydkorea spelar i grupp F tillsammans med Sverige och det är också mot Sverige man ställs i första matchen. Sydkorea gör sitt nionde raka världsmästerskap och börjar nu få rutin ... Läs mer

Spela på att Sydkorea vinner VM

Sydkoreas VM-trupp 2018

 • Målvakter: Kim Seung-gyu, Kim Jin-hyeon, Cho Hyeon-woo
 • Försvarare: Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Jeong Seung-hyeon, Yun Yeong-seon, Oh Ban-suk, Kim Min-woo, Park Joo-ho, Hong Chul, Go Yo-han, Lee Yong
 • Mittfältare: Ki Sung-yueng, Jeong Woo-young, Ju Se-jong, Koo Ja-cheol, Lee Jae-sung, Lee Seung-woo, Moon Sun-min
 • Anfallare: Kim Shin-wook, Son Heung-min, Hwang Hee-chan

Analys av Sydkoreas VM Trupp:

Sydkorea går in som den största underdogen i grupp F och står i tredje högst odds i hela mästerskapet till att vinna guld. Inte jättekonstigt när man tittar närmare på den spelartrupp som skickas till Ryssland. Endast sex spelare representerar klubblag i Europa och majoriteten av spelarna spelar till vardags i den inhemska ligan i Sydkorea. Försvaret och målvaktspositionen är stora frågetecken men det finns kvalité både på mittfältet och anfallet. Men det är ett namn som sticker ut, Son Heung-min. Son har varit en nyckelspelare i Tottenham som gått starkt i Premier League denna säsong och Son Heung-min kommer att få bära Sydkorea på sina axlar i VM-2018 precis som han gjorde i VM-kvalet med sina sju mål. I övrigt är det inte mycket att hänga i granen men spelare som Ki Sung-yueng (Swansea), Koo Ja-cheol (Augsburg) och anfallstalangen Hwang Heechan bör nämnas. 

Sydkoreas största stjärna - Heung-Min Son

Heung Min Son

Heung-Min Son en av Premier Leagues bästa avslutare!

Yttermittfältaren som har dominerat i Tottenham och i Premier League denna säsong är landets absolut största stjärna. Son är en målfarlig ytter som kommer hota samtliga försvar under VM-2018. Totalt blev det sju mål för Son under VM-kvalet för Sydkorea.

Sydkoreas största talang - Chang-Hoon Kwon

Chang Hoon Kwon

Kan Chang-Hoon Kwon hjälpa Sydkorea att at sig vidare från gruppen?

Den 23 år gamla offensiva mittfältaren är Sydkoreas största talang i en annars ganska gammal trupp. Till vardags har Kwon tagit en startplats i Dijon i franska Ligue 1, dessutom lyckades han även göra tre mål för Sydkorea under VM-kvalet. Ingen supertalang men det kan vara värt att hålla ett extra öga på Kwon.

Bettingstugans videklipp på Sydkorea

Spelaren som Sverige verkligen måste hålla koll på, Heung-Min Son med några riktigt läckra mål för Sydkorea.

Sydkorea VM Kval 2018

Sydkorea blev det sjunde landet att kvalificera sig till VM-2018 när man redan i början på september slutade som tvåa i en väldigt tajt VM-kvalgrupp. Iran var överlägsna i VM-kvalets grupp A i Asien men kampen om andraplatsen avgjordes in i den sista, det skiljde faktiskt endast två poäng mellan Sydkorea på andraplats och Kina på femteplats när kvalet var färdigspelat. Fotbolls-VM 2018 blir Sydkoreas nionde världsmästerskap på raken och det här en nation som verkligen har bra erfarenhet av VM.

Så sent som 2002 nådde Sydkorea t.ex. ända till semifinal när man stod som värdnation för mästerskapet.

Så sent som 2002 nådde Sydkorea t.ex. ända till semifinal när man stod som värdnation för mästerskapet. Truppen som ska åka till Ryssland är för oss svenskar en väldigt okänd trupp då de flesta av spelarna spelar i den inhemska ligan eller lag i den kinesiska ligan. Sydkoreas främsta spelare är yttermittfältaren Son Heung-Min som till vardags är startspelare i Tottenham.