Tunisien VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp G
Tunisia

Tunisia

Efter att ha besegrat Mauretanien med 4-2 i ett dubbelmöte så kvalificerade sig Tunisien för det afrikanska VM-kvalet. Väl i gruppspelet stod Tunisien för flera starka prestationer och kunde med ett suveränt försvarsspel säkra gruppsegern och avancemang till VM 2018 i Ryssland.

Tunisien Grupp G - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
BelgienBelgien3300+79
EnglandEngland3201+56
TunisienTunisien3102-33
PanamaPanama3003-90

Tunisiens spelschema VM 2018

 • Måndag 18:e Juni kl 20.00 Tunisien - England (Volgograd)
 • Lördag 23:e Juni kl 14.00 Belgien - Tunisien (Moskva)
 • Torsdag 28:e Juni kl 20.00 Panama - Tunisien (Saransk)

Startelva och laguppställning för Tunisien i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-3-3
 • Målvakt: Ben Mustapha
 • Försvarare: Bronn - Ben Yousseff - Meriah - Maaloul
 • Mittfältare: Skhiri - Badri - Sassi
 • Anfallare: Ben Youseff - Khazri - Sliti
Tunisien Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Tunisiens chanser i VM

Tunisien

Folkets röst: Supportern Eminn Ghozzi om Tunisiens chanser i VM

8 juni 2018

Tunisien hittar vi i grupp G och det inte så namnkunniga laget spelar ett världsmästerskap för 5 gången i historien. Aldrig tidigare har man tagit sig vidare från gruppen. Nu åker ... Läs mer

Spela på att Tunisien vinner VM

Tunisiens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Farouk Ben Mustapha, Moez Hassen, Aymen Mathlouthi
 • Försvarare: Rami Bedoui, Yohan Benalouane, Syam Ben Youssef, Dylan Bronn, Oussama Haddadi, Ali Maaloul, Yassine Meriah, Hamdi Nagguez
 • Mittfältare: Mohamed Amine Ben Amor, Ghaylene Chaalali, Ahmed Khalil, Saifeddine Khaoui, Ferjani Sassi, Ellyes Skhiri
 • Anfallare: Naim Sliti, Bassem Srarfi, Fakhreddine Ben Youssef, Saber Khalifa, Wahbi Khazri, Anice Badri

Analys av Tunisiens VM Trupp:

Det är ingen speciellt namnstark trupp som Tunisien skickar till VM-2018 och de flesta av spelarna spelar till vardags i bottenlag i franska Ligue 1 eller ligor i mellanöstern som i Saudiarabien och i den inhemska tunisiska ligan. Den stora snackisen har handlat om anfallaren Youssef Msakni. Den notoriska målskytten som gjort 25 mål på 22 matcher i sitt klubblag denna säsong har skadat sig och missar sommarens VM. Många glömmer dock bort att det finns andra starka namn i offensiven och framförallt bör man ha koll på Whabi Khazri som är Tunisiens stora stjärna i VM. Tunisien har på pappret ett starkare lag än Panama i gruppen men mycket ska till för att denna trupp ska kunna ställa till det för England och Belgien. 

Tunisiens största stjärna - Wahbi Khazri

Khazri är en av få i den tunisiska landslagstruppen som till vardags spelar i Europa. Anfallaren Khazri med nummer tio på ryggen i landslaget är till vardags startspelare i Rennes i franska Ligue 1. Khazri har sedan flera år tillbaka varit en nyckelspelare i Tunisien och lär så vara även under VM-2018.

Tunisiens största talang - Bassem Srafi

Bassem Srarfi

En fin säsong i klubblaget kan göra att han kniper en plats i Tunisiens startelva!

Det kryllar inte direkt av talanger i Tunisiens landslagstrupp men yttermittfältaren Bassem Srarfi är värd att hålla ett extra öga på. Srarfi fick begränsat med speltid under VM-kvalet, men efter en stark säsong i Nice kan 20-åriga Srarfi absolut konkurrera om en startplats för Tunisien.

Bettingstugans klipp på Tunisien

Summering av Tunisiens väg till VM-2018 med mål och highlights från samtliga matcher.

Tunisien VM kval 2018

Efter att ha besegrat Mauretanien med 4-2 i ett dubbelmöte så kvalificerade sig Tunisien för det afrikanska VM-kvalet. Väl i gruppspelet stod Tunisien för flera starka prestationer och kunde med ett suveränt försvarsspel säkra gruppsegern och avancemang till VM 2018 i Ryssland.

“Karthagos Örnar” som det tunisiska landslaget även kallas, kommer nu att medverka i fotbolls-VM för femte gången och målsättningen är helt klart att försöka nå slutspel

“Karthagos Örnar” som det tunisiska landslaget även kallas, kommer nu att medverka i fotbolls-VM för femte gången och målsättningen är helt klart att försöka nå slutspel, Tunisien har nämligen aldrig lyckats ta sig förbi gruppspelet. Den främsta målsättningen för Tunisien bör dock vara att  vinna en av matcherna i gruppspelet då det är något man endast lyckats med en gång tidigare, 1978 mot Mexiko.