Panama VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp G
Panama

Panama

Panama fick stor internationell uppmärksamhet när man kvalificerade sig till sitt första VM någonsin. Den stora snackisen blev dock sättet Panama tog sig till VM. Panama gjorde ett mål som på tv-bilder tydligt visar att bollen aldrig var inne, i och med detta segermål knep Panama alltså den sista platsen till fotbolls-VM 2018.

Panama Grupp G - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
BelgienBelgien3300+79
EnglandEngland3201+56
TunisienTunisien3102-33
PanamaPanama3003-90

Panamas spelschema VM 2018

 • Måndag 18:e Juni kl 17.00 Belgien - Panama (Sotji)
 • Söndag 24:e Juni kl 14.00 England - Panama (Nizjnij Novgorod)
 • Torsdag 28:e Juni kl 20.00 Panama - Tunisien (Saransk)

Startelva och laguppställning för Panama i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-5-1
 • Målvakt: Penedo
 • Försvarare: Murillo - Torres- Escobar  - Davis
 • Mittfältare: Barcenas - Cooper - Gomez - Godoy - Rodriguez
 • Anfallare: Perez
Panama Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Panamas chanser i VM

Panama Isper

Folkets röst: Supportern Isper Igualikinya om Panamas chanser i VM

8 juni 2018

För första gången någonsin spelar Panama ett världsmästerskap och för första gången ska det lilla landet i Central Amerika visa up sig för hela världen. Har Panaman något att ... Läs mer

Spela på att Panama vinner VM

Panamas VM-trupp 2018

 • Målvakter: Jose Calderon, Jaime Penedo, Alex Rodríguez
 • Försvarare: Felipe Baloy, Harold Cummings, Eric Davis, Fidel Escobar, Adolfo Machado, Michael Murillo, Luis Ovalle, Roman Torres
 • Mittfältare: Edgar Barcenas, Armando Cooper, Anibal Godoy, Gabriel Gomez, Valentin Pimentel, Alberto Quintero, Jose Luis Rodriguez
 • Anfallare: Abdiel Arroyo, Ismael Diaz, Blas Perez, Luis Tejada, Gabriel Torres

Analys av Panamas VM Trupp:

Panama har tagit ut sin första VM-trupp någonsin och trots att ingen spelare tidigare spelat ett VM så är det en erfaren trupp. Panama har nämligen VM-2018 äldsta trupp med en snittålder på 29.4 år. Panama kommer utan tvekan prioritera defensiven i VM och mönstra en fembackslinje och satsa på 0-0 sålänge som möjligt. Panama är ett frustrerande lag att möta som spelar fult och snackar mycket. Kollar vi på specifika spelare man bör ha koll är det svårt att hitta några välkända namn. Endast tre spelare huserar i ett europeiskt klubblag och då är det i klubblag i Rumänien, Belgien och spanska tredjeligan. De flesta av spelarna spelar till vardags i MLS eller den inhemska ligan i Panama som inte håller särskilt hög nivå. Panama har en snittlön som är överlägset lägst i VM-2018 och kollar vi på spelarlönerna motsvarar det ett lag i engelska fjärdedivisionen. Panama har inga förväntningar på sig och skulle denna trupp lyckas ta en enda poäng i sin svåra grupp vore det en stor prestation.

Panamas största stjärna - Gabriel Torres

Gabriel Torres

Torres är ingen notorisk målskytt men en viktig spelare att ha på planen!

Gabriel Torres till vardags i det Schweiziska topplaget Lausanne var Panamas främsta målskytt under VM-kvalet med sina tre mål. Torres har sedan en lång tid tillbaka varit en startspelare för Panama och hade en stor bidragande faktor till Panamas avancemang. Ska Panama lyckas överraska i VM så krävs det att Gabriel Torres presterar. 

Panamas största talang - Michael Murillo

Michael Murillo

Michael Murillo (till vänster) hoppas kunna utmana om en startplats till sommarens mästerskap

Högerbacken Murillo har inte riktigt tagit en startplats för Panama men efter en stark säsong för New York Red Bulls ska Murillo absolut kunna konkurrera om en startplats under VM-2018. Den 21-år gamla högerbacken har en väldigt offensiv spelare och har stått för en hel del poäng i MLS.

Bettingstugans videoklipp på Panama

Panamas spökmål i sista matchen mot Costa Rica. Trots att bollen aldrig var inne dömdes det som mål vilket innebar att Panama knep en VM-plats till USA’s ilska då landet åkte ut i.o.m detta.

Panama VM Kval 2018

Panama fick stor internationell uppmärksamhet när man kvalificerade sig till sitt första VM någonsin.

Den stora snackisen blev dock på sättet Panama tog sig till VM då man gjorde ett så kallat spökmål i den avgörande matchen mot Costa Rica. 

Den stora snackisen blev dock på sättet Panama tog sig till VM då man gjorde ett så kallat spökmål i den avgörande matchen mot Costa Rica. Laget gjorde ett mål som på tv-bilder tydligt visar att bollen aldrig var inne i och med detta segermål knep man alltså den sista platsen till fotbolls-VM 2018 i Ryssland, framför bland annat USA som nu missar VM. Panama bör anses som den största underdogen under VM-2018 tillsammans med Saudiarabien, i alla fall om man ska tro spelbolagen. Just nu står Panama i över 1000 gånger pengarna på att vinna VM-guld. I truppen hittar vi en hel del spelare som till vardags spelar i den amerikanska ligan MLS, och det är nog många spelare i Panama som nu hoppas på få sitt stora genombrott. Men precis som spelbolagen antyder så förväntas Panama få det otroligt tufft i VM och ska dom lyckas ta sig vidare från gruppspelet behöver Panama en enkel grupp och en massa tur.