Polen VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp H
Poland

Polen

Polen vann sin VM-kvalgrupp relativt enkelt framför nationer som Danmark, Montenegro och Rumänien. Mycket har man att tacka sin kapten och superstjärna Lewandowski för som vann skytteligan i Europas VM-kval med sina 16 mål på tio matcher.

Polen Grupp H - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
ColombiaColombia3201+36
JapanJapan311104
SenegalSenegal311104
PolenPolen310203

Polens spelschema VM 2018

 • Tisdag 19:e Juni kl 17.00 Polen - Senegal (Moskva)
 • Söndag 24:e Juni kl 20.00 Polen - Colombia (Kazan)
 • Torsdag 28:e Juni kl 16.00 Japan - Polen (Volgograd)

Startelva och laguppställning för Polen i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-4-2
 • Målvakt: Szczesny
 • Försvarare: Piszczek - Cionek - Pazdan - Rybus
 • Mittfältare: Grosicki - Zielinski - Krychowiak - Blaszczykowski
 • Anfallare: Lewandowski - Milik
Polen Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-20

Intervju om Polens chanser i VM

Polen Cieslack

Folkets röst: Supportern Michael Cieslak om Polens chanser i VM

8 juni 2018

Polen vann sin grupp i VM-kvalet ock kunde knipa en direktplats till Fotbolls-VM i Ryssland. Mycket tack vare Robert Lewandowski som stod för hela 16 mål på 10 matcher. Om han ... Läs mer

Spela på att Polen vinner VM

Polens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Bartosz Bialkowski, Lukasz Fabianski, Wojciech Szczesny
 • Försvarare: Jan Bednarek, Bartosz Bereszynski, Thiago Cionek, Kamil Glik, Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan, Lukasz Piszczek
 • Mittfältare: Jakub Blaszczykowski, Karol Linetty, Slawomir Peszko, Jacek Goralski, Maciej Rybus, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski, Rafal Kurzawa
 • Anfallare: Dawid Kownacki, Lukasz Teodorczyk, Robert Lewandowski

Analys av Polens VM Trupp:

Det finns mer kvalité än bara Robert Lewandowski i Polens VM-trupp 2018. Visst är Lewandowski landets stora stjärna, kapten samt målskytt och mycket av Polens eventuella framgångar hänger på just Lewandowski. Polen har en stark defensiv med mittbacken Glik och målvakten Szczesny som har blivit Buffons ersättare i Juventus. Polen har en rutinerad trupp med god erfarenhet i internationella sammanhang, men i truppen finns det också stora talanger. På mittfältet finns kreativitet i form av unga Zielinski som haft en strålande säsong i ett flygande Napoli. Med denna trupp ska Polen ha goda chanser att ta sig vidare från sin grupp, men mer än så bör man inte förvänta sig av Polen.

Polens största stjärna - Robert Lewandowski

FotbollsEM 2021 Sverige Polen

En formtoppad Lewandowski så kan Polen absolut vara ett lag att räkna med!

Som Europas skyttekung i VM-kvalet och som en av världens bästa anfallare är Robert Lewandowski Polens absolut största stjärna. Lewandowski har under flera år burit Polens landslag på sina axlar och under VM-kvalet stod anfallaren för 16 mål på tio matcher. Ska Polen lyckas under VM-2018 hänger mycket på den 29-årige anfallaren.

Polens största talang - Piotr Zielinski

Piotr Zielinski

Zielinski har varit en enorm tillgång för Napoli den här säsongen, kommer han vara lika viktig för Polen?

Den 23 år gamla offensiva mittfältaren Piotr Zielinski har verkligen slagit igenom den här säsongen och har både tagit en startplats i såväl landslaget som i Napoli där Zielinski stått för en riktigt bra säsong. Med en bra teknik, farliga passningar och en riktigt fin spelförståelse är Zielinski en spelare att hålla koll på under VM.

Bettingstugans videoklipp på Polen

Kamil Grosickis 1-0 mål borta mot Rumänien var en riktig pärla

Polen VM Kval 2018

Polen vann sin VM-kvalgrupp relativt enkelt framför nationer som Danmark, Montenegro och Rumänien. 

Mycket har man att tacka sin kapten och superstjärna Lewandowski för som vann skytteligan i Europas VM-kval med sina 16 mål på tio matcher.

Mycket har man att tacka sin kapten och superstjärna Lewandowski för som vann skytteligan i Europas VM-kval med sina 16 mål på tio matcher. Mycket hänger såklart på honom i VM-2018 och med en formtoppad Lewandowski kan Polen absolut bli att räkna med. 

Polen har dock fler bra spelare och framförallt fungerar Polen starkt som ett lag till skillnad mot andra nationer som endast förlitar sig på individuella prestationer. Förhoppningsvis kan Polen få tillbaka sin andra stjärnanfallare Milik som för tillfället återhämtar sig från en korsbandsskada, kommer Milik tillbaka i tid och blir redo att placeras bredvid Lewandowski i anfallet så har Polen ett mycket slagkraftigt anfallspar.