Japan VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp H
Japan

Japan

Det japanska landslaget imponerade i sin VM-kvalgrupp och bjöd på underhållande matcher med en possessioninriktad fotboll vilket ledde till att dom dominerade majoriteten av sina matcher. Trots en världsranking på 55 så bör Japan inte räknas som en slagpåse i fotbolls-VM 2018, istället hoppas nationen kunna utmana om en slutspelsplats.

Japan Grupp H - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
ColombiaColombia3201+36
JapanJapan311104
SenegalSenegal311104
PolenPolen310203

Japans spelschema VM 2018

 • Tisdag 19:e Juni kl 14.00 Colombia - Japan (Saransk)
 • Söndag 24:e Juni kl 17.00 Japan - Senegal (Jekaterinburg)
 • Torsdag 28:e Juni kl 16.00 Japan - Polen (Volgograd)

Startelva och laguppställning för Japan i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-2-3-1
 • Målvakt: Kawashima
 • Försvarare: Sakai - Yoshida - Shoji - Nagatomo
 • Def mittfältare: Hasebe - Shibasaki
 • Off mittfältare: Haraguchi - Kagawa - Inui
 • Anfallare: Osako

Japan Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Japans chanser i VM

Japan Chi

Folkets röst: Supportern Chi Stocklassa om Japans chanser i VM

11 juni 2018

Japan spelar i år sitt sjätte raka världsmästerskap och börjar bli en riktig VM nation. Efter en stökig period med sparkad tränare bara två månader innan mästerskapet, hopas nu ... Läs mer

Spela på att Japan vinner VM

Japans VM-trupp 2018

 • Målvakter: Eiji Kawashima, Masaaki Higashiguchi, Kosuke Nakamura
 • Försvarare: Yuto Nagatomo, Tomoaki Makino, Maya Yoshida, Hiroki Sakai, Gotoku Sakai, Gen Shoji, Wataru Endo, Naomichi Ueda
 • Mittfältare: Makoto Hasebe, Keisuke Honda, Takashi Inui, Shinji Kagawa, Hotaru Yamaguchi, Genki Haraguchi, Takashi Usami, Gaku Shibasaki, Ryota Oshima
 • Anfallare: Shinji Okazaki, Yuya Osako, Yoshinori Muto

Analys av Japans VM Trupp:

Japan kommer till VM i ett stökigt tillstånd då tränaren Vahid Halilhodzic fick sparken bara två månader innan mästerskapet. Nu ska nya tränaren Akira Nishino hinna sätta sin spelidé vilket blir tufft. Tittar vi på truppen är det några namn som sticker ut i form av Okasaki, Kagawa, Honda, Yoshida och Nagatomo som alla har erfarenhet på hög nivå i Europa. Spetsen i truppen finns alltså där men det är bredden som oroar med spelare som inte riktigt håller på denna nivå. Japan har generellt sett ett tekniskt lag med bollskickliga spelare och mycket av spelidén under Halilhodzic hängde på att ge bollen till nyckelspelarna som skulle lösa det. Japan har den billigaste truppen i sin grupp sett till spelarlöner och ett avancemang från sin grupp vore mer än godkänt med denna trupp. 

Japans största stjärna - Keisuke Honda

Keisuke Honda

Den japanska storstjärnan är ett grymt vapen på fasta situationer

Keisuke Honda är en av få spelare i Japan som verkligen slagit igenom inom den europeiska fotbollen. Med fyra säsonger i CSKA Moskva och fyra säsonger i AC Milan har de flesta koll på mittfältaren som med sin känsliga vänsterfot är en av världens bästa frisparksläggare. 31 år gamla Keisuke Honda är Japans storstjärna och spelar numera i den Mexikanska ligan för laget Pachuca.

Japans största talang - Yosuke Ideguchi

Yosuke Ideguchi

Det blev tre matcher i VM-kvalet för Ideguchgi, i sommar hoppas dock mittfältaren på mer speltid!

Den 21 år gamla innermittfältaren blev förra sommaren värvad från den japanska storklubben Gamba Osaka till Leeds United. Nu är Ideguchi utlånad till spanska Leonesa som spelar i den spanska andradivisionen. Ideguchi ses i Japan som ett stort framtidslöfte och måste ses som Japans största talang för tillfället.

Bettingstugans videoklipp på Japan

Japan säkrade VM-avancemang efter att man slog Australien hemma med 2-0 efter två vackra mål

Japan VM Kval 2018

Det japanska landslaget imponerade i sin VM-kvalgrupp där man slutade som segrare framför Saudiarabien och Australien. Japan bjöd på en underhållande fotboll under VM-kvalet där dom med en possession-inriktad fotboll dominerade majoriteten av sina matcher. 

Trots en världsranking på 55 så bör Japan inte räknas som en slagpåse i fotbolls-VM 2018

Trots en världsranking på 55 så bör Japan inte räknas som en slagpåse i fotbolls-VM 2018, istället hoppas nationen kunna utmana om en slutspelsplats. Truppen är förvisso inte särskilt namnstark då nästan hälften av spelarna till vardags spelar i den inhemska ligan, men ligan har tagit stora lyft dom senaste åren och står sig starkt i Asien. Det finns dock en del spelare som man bör hålla ett extra öga på och det är Okazaki (Leicester), Honda (ex Milan) och Kagawa (Dortmund).