Australien VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp C
Australia

Australien

​Australien stod för ett knackigt kvalspel men det visade sig ändå vara tillräckligt för att nå en playoff-plats, då man hamnade på tredje plats bakom Japan och Saudiarabien.

Ryssland Grupp C - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
FrankrikeFrankrike3210+27
DanmarkDanmark312015
PeruPeru310103
AustralienAustralien3012-31

Australiens spelschema VM 2018

 • Lördag 16:e Juni kl 12:00 Frankrike - Australien (Kazan)
 • Torsdag 21:a Juni kl 14:00 Danmark - Australien (Jekaterinburg)
 • Tisdag 26:e Juni kl 16:00 Australien - Peru (Sotji)

Startelva och laguppställning för Australien i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-5-1
 • Målvakt: Ryan
 • Försvarare: Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich
 • Mittfält: Mooy, Jedinak, Kruse, Rogic, Leckie
 • Anfall: Nabbout
Australien Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Australiens chanser i VM

Australien 1

Folkets röst: George Ellem om Australiens chanser i VM

5 juni 2018

Australien spelar i sommar sitt 4:e raka världsmästerskap efter ett inte helt övertygande VM-kval. The socceroos kunde efter mycket om och men ta sig vidare genom play-off kval ... Läs mer

Spela på att Australien vinner VM

Australiens VM-trupp 2018

 • Målvakter: Brad Jones, Mat Ryan, Danny Vukovic
 • Försvarare: Aziz Behich, Milos Degenek, Matthew Jurman, James Meredith, Josh Risdon, Trent Sainsbury
 • Mittfältare: Jackson Irvine, Mile Jedinak, Robbie Kruse, Massimo Luongo, Mark Milligan, Aaron Mooy, Tom Rogic
 • Anfallare: Daniel Arzani, Tim Cahill, Tomi Juric, Mathew Leckie, Andrew Nabbout, Dimitri Petratos, Jamie Maclaren

Analys av Australiens VM Trupp:

Australien är en av världsmästerskapets största underdog och står i över 400x pengarna på att vinna guld. Inte särskilt konstigt när man kollar på den VM-trupp som tränaren Bert Van Marwijk tagit ut. Många av spelarna i Australiens VM-trupp 2018 spelar i lägre divisioner i England eller i den inhemska A-League som inte står sig särskilt högt. Lagets största stjärna under denna generation Tim Cahill är uttagen men har nu blivit 38 år gammal och borde egentligen inte ta en startplats i Australiens landslag. Centrallinjen är dock ganska stark i Australien med spelare som Aaron Mooy, Tom Rogic och lagkapten Jedinak men denna trupp kommer få det tufft redan i gruppspelet. 

Australiens största stjärna - Aaron Mooy

Aaron Mooy

Aaron Mooy på språng

Både Jedinak och Cahill bör anses som två vitala pjäser för Australien i sommar men den bästa spelaren i Socceroos är ändå Aaron Mooy. Mittfältaren stod för en grym säsong i Championship säsongen 16/17 och har denna säsong visat att han även är en duktig spelare i Premier League.

Australiens största talang - Milos Degenek

Milos Degenek

Talangen Milos Degenek gör en klockren glidtackling

Degenek startade i åtta av dom tio senaste matcherna och den 23-årige mittbacken bör ha goda chanser till att vara en av dom tre försvarare som startar i sommarens VM. Den aggressiva och spelskickliga mittbacken kan dock även användas som wing back eller mittfältare vilket bör öka hans chanser till spel.

Klipp från VM-kvalet

Tim Cahills drömmål mot Holland i VM 2014 har vi inte glömt bort!

Australien VM Kval 2018

Australien stod för ett knackigt kvalspel men det visade sig ändå vara tillräckligt för att nå en playoff-plats, då man hamnade på tredje plats bakom Japan och Saudiarabien. Första playoff-mötet blev mot Syrien, ett dubbelmöte som avgjordes på förlängning i den efter att Cahill smällt dit 2-1 i 109:e minuten. I nästa playoff-runda väntade Honduras vilket visade sig vara en enklare uppgift, och trots 0-0 borta vann Australien relativt enkelt i den avgörande matchen med 3-1 efter ett hattrick av lagkaptenen och mittfältaren Mile Jedinak. 

Just Jedinak och Cahill blir två nyckelspelare under fotbolls-VM i Ryssland och trots åldern på 33 och 37 har båda spelarna visat sig vara i god form.

Just Jedinak och Cahill blir två nyckelspelare under fotbolls-VM i Ryssland och trots åldern på 33 och 37 har båda spelarna visat sig vara i god form. Med den trupp och startelva Australien kan formera idag är det dock inga stora förhoppningar folket har på sitt landslag och ett avancemang från VM-gruppspelet vore mer än godkänt för Australien.