Danmark VM 2018 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp C
Denmark

Danmark

Det danska landslaget stod, precis som Sverige, för ett mycket starkt VM-kval då dom först slutade tvåa i gruppspelet för att sedan besegra Irland i Playoff.

Ryssland Grupp C - Fotbolls VM 2018

LagSMVOFMSP
FrankrikeFrankrike3210+27
DanmarkDanmark312015
PeruPeru310103
AustralienAustralien3012-31

Danmarks spelschema VM 2018

 • Lördag 16:e Juni kl 18:00 Peru - Danmark (Saransk)
 • Torsdag 21:a Juni kl 14:00 Danmark - Australien (Jekaterinburg)
 • Tisdag 26:e Juni kl 16:00 Danmark - Frankrike (Moskva)

Startelva och laguppställning för Danmark i Fotbolls-VM 2018

 • Formation: 4-3-3
 • Målvakt: Schmeichel
 • Försvarare: Ankersen, Kjær, Bjelland, Larsen
 • Mittfält: Kvist, Eriksen, Delaney
 • Anfall: Poulsen, Jörgensen, Sisto
Danmark Startelva VM 2018

Uppdaterat: 2018-06-18

Intervju om Danmarks chanser i VM

Danmark Thomas

Folkets röst: Thomas Ottosen Jr. om Danmarks chanser i VM

7 juni 2018

Danmark tog sig vidare till VM efter att ha slagit ut Irland i Play-off spelet. Med Tottenhams stjärna Christian Eriksen och stortalangen Kasper Dolberg i laget, kan Danmark ... Läs mer

Spela på att Danmark vinner VM

Danmarks VM-trupp 2018

 • Målvakter: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow, Jonas Lössl
 • Försvarare: Simon Kjaer, Andreas Christensen, Mathias Jorgensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger, Jonas Knudsen
 • Mittfältare: William Kvist, Thomas Delaney, Lukas Lerager, Lasse Schone, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli
 • Anfallare: Pione Sisto, Martin Braithwaite, Andreas Cornelius, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen, Nicolai Jorgensen, Kasper Dolberg

Analys av Danmarks VM Trupp:

Danmark besitter en väldigt stark VM-trupp och kan med en relativt enkel grupp bli en outsider att räkna med i VM. I Danmark talas det om att det här är den bästa truppen landet har haft sedan Danmark vann EM 1992. Danmarks självklara stjärna är Cristian Eriksen som stod för elva mål i VM-kvalet och smällde dit ett hattrick i den avgörande playoff-matchen mot Irland. Även om Eriksen drar ett stort lass i Danmark finns det andra spelare som blir viktiga under mästerskapet. Danmark har ett stabilt försvar som tillsammans med sin målvakt Schmeichel blir tufft för alla nationer att få hål på. I offensiven hittar vi stora talanger i Pione Sisto, Kasper Dolberg, Poulsen och Andreas Cornelius. Danmark har på pappret ett lag som ska avancera från gruppspelet.

Danmarks största stjärna - Christian Eriksen

Christian Eriksen

Christian Eriksen har en fin säsong bakom sig i Tottenham

Tottenham frisparksspecialist Christian Eriksen är utan tvivel Danmarks viktigaste spelare i VM. Han ledde laget i VM-kvalet med sina elva(!) mål, tre av dessa gjorde mittfältaren i playoff-matchen mot Irland.

Talangen: Pione Sisto

Pione Sisto

Pione Sisto förväntas ställa till problem för försvararna i VM

Den vindsnabbe yttern slog igenom i Midtjylland när han målade både på hemma- och bortaplan mot Manchester United i Europa League. Hans prestationer i den danska klubben ledde till ett kontrakt med spanske laget Celta Vigo, och i La Liga har Sisto snabbt visat att han platsar.

Klipp från VM-kvalet

Brian Laudrup med sin klassiska målgest! Kan Lord Bentner lösa en liknande i sommar?

Danmark VM Kval 2018

Det danska landslaget stod, precis som Sverige, för ett mycket starkt VM-kval då dom först slutade tvåa i gruppspelet för att sedan besegra Irland i Playoff. Danmark hade det dock tufft i det första playoff-mötet mot Irland då man endast fick 0-0 på hemmaplan, och pressen på Danmark inför returen var stor. Den stora stjärnan i Danmark Christian Eriksen visade dock vägen när han i returmötet stänkte in tre mål vilket gjorde att Danmark tillslut kunde vinna matchen med 5-1.

Mannen som leder det danska landslaget heter Åge Hariede, en tränare som dom flesta fotbollsälskare i Sverige känner igen då han var en extremt framgångsrik tränare för Malmö FF åren 2014-2015.

Mannen som leder det danska landslaget heter Åge Hariede, en tränare som dom flesta fotbollsälskare i Sverige känner igen då han var en extremt framgångsrik tränare för Malmö FF åren 2014-2015. Dom fina insatserna i Malmö FF ledde till jobbet som Danmarks förbundskapten och det ska nu bli otroligt spännande att följa vårat grannland i VM 21018 i Ryssland.