Camp Sweden VM 2018 » Allt inför din resa till Ryssland & Fotbolls-VM
  • Hem
  • Nyheter
  • Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?
Camp Sweden
Nyhet

Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?

Fotbolls VM 2018 17 maj 2018

Sedan Sverige tog sig vidare till Fotbolls-VM i Ryssland har det varit ett flitigt jobb för att få ihop ett Camp-Sweden som traditionsenligt brukar sammanföra de svenska supportrarna för att skapa bästa möjliga stämningen. I år är upplägget lite annorlunda, men festen lika stor. Hur går det till och vågar man åka till Ryssland?

Inför Fotbolls-VM i Ryssland jobbas det stenhårt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för de svenska fansen på plats. I år spelas alla Sveriges matcher på olika orter, vilket har försvårat processen. Denna sommar kommer det därför inte finnas något gemensamt boende på plats men det kommer inte sätta stopp för den härliga stämningen och gemenskapen. Så här kommer upplägget se ut:

Sverige - Sydkorea

Första matchen för det svenska landslaget i VM är mot Sydkorea. Matchen spelas i staden Nizhny Novgorod kl 15.00 lokal tid (14.00 svensk tid). Här kommer fan-zone ligga på Kremlintorget och från Fan Zone utmed gågatan hela vägen till tunnelbanestationen Gorkyskaya ska färgas gul och blå. Det är på denna gata de svenska fansen kommer samlas och sjunga upp för att sedan ta tunnelbanan från Gorkyskaya över floden Volga för att sedan marschera till arenan.

Inför Sverige - Sydkorea

Tyskland - Sverige 

Matchen mellan Sverige och Tyskland spelas i Sotji-Adler kl 21.00 lokal tid (20.00 svensk tid). Om du inte redan har firat midsommar med Camp Sweden så är samlingsplatsen i Adler där arenan ligger. De svenska fansen samlas på PS Academics för att värma upp tillsammans. Därifrån sker gemensam marsch till arenan som ligger intill.

Inför Tyskland - Sverige VM 2018

Mexiko - Sverige

Sista gruppspelsmatchen för Sverige är den mot Mexiko och spelas i Yekaterinburg 19.00 lokal tid (16.00 svensk tid). Från kl 12.00 samlas fansen på Fan Zones restaurang vid Ratskeller. För att värma upp och sedan ta sig till arenan gemensamt.

Inför Mexiko - Sverige VM 2018

Vågar man åka till Ryssland?

Inför din resa till Ryssland kan det vara så att man känner sig osäker inför det rådande läget. Faktum är att Sveriges ambassad har tillsammans med Ryssland satt upp särskilda säkerhetsåtgärder för att du inte ska vara osäker på din resa.

Säkerhet

Genom samarbete mellan Sverige och Ryssland kommer det utöver lokal polis även finnas svensk supporterpolis på plats. Även ambassadpersonal kommer finnas på plats för att ge råd.

Inför resan

Se till att ha ett giltigt pass och ett Fan-ID med dig på din resa och anmäl din resa till Ryssland på ambassadens hemsida eller via “UD-Resklar appen”.

Fan-ID

När du skaffat biljett till din match måste du registrera dig för ett så kallat Fan-ID. Med detta reser du in och ut ur Ryssland utan visum tidigast 10 dagar innan och 10 dagar efter VM. Med Fan-ID reser du även gratis på vissa tåg.

Läs mer om hur du skaffar ett Fan-ID.

På arenan

För att ta dig in till arenan behöver du gå igenom en del säkerhetskontroller. Arenan är öppen tre timmar innan matchstart för att fansen ska ha god tid att ta sig in. För att ta dig in på arenan behöver du ha giltig biljett, Fan-ID och ett giltigt pass.

Läs mer om din resa till Ryssland.

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer