Camp Sweden VM 2018 » Allt inför din resa till Ryssland & Fotbolls-VM
  • Hem
  • Nyheter
  • Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?
Camp Sweden
Nyhet

Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?

Fotbolls VM 2018 17 maj 2018

Sedan Sverige tog sig vidare till Fotbolls-VM i Ryssland har det varit ett flitigt jobb för att få ihop ett Camp-Sweden som traditionsenligt brukar sammanföra de svenska supportrarna för att skapa bästa möjliga stämningen. I år är upplägget lite annorlunda, men festen lika stor. Hur går det till och vågar man åka till Ryssland?

Inför Fotbolls-VM i Ryssland jobbas det stenhårt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för de svenska fansen på plats. I år spelas alla Sveriges matcher på olika orter, vilket har försvårat processen. Denna sommar kommer det därför inte finnas något gemensamt boende på plats men det kommer inte sätta stopp för den härliga stämningen och gemenskapen. Så här kommer upplägget se ut:

Sverige - Sydkorea

Första matchen för det svenska landslaget i VM är mot Sydkorea. Matchen spelas i staden Nizhny Novgorod kl 15.00 lokal tid (14.00 svensk tid). Här kommer fan-zone ligga på Kremlintorget och från Fan Zone utmed gågatan hela vägen till tunnelbanestationen Gorkyskaya ska färgas gul och blå. Det är på denna gata de svenska fansen kommer samlas och sjunga upp för att sedan ta tunnelbanan från Gorkyskaya över floden Volga för att sedan marschera till arenan.

Inför Sverige - Sydkorea

Tyskland - Sverige 

Matchen mellan Sverige och Tyskland spelas i Sotji-Adler kl 21.00 lokal tid (20.00 svensk tid). Om du inte redan har firat midsommar med Camp Sweden så är samlingsplatsen i Adler där arenan ligger. De svenska fansen samlas på PS Academics för att värma upp tillsammans. Därifrån sker gemensam marsch till arenan som ligger intill.

Inför Tyskland - Sverige VM 2018

Mexiko - Sverige

Sista gruppspelsmatchen för Sverige är den mot Mexiko och spelas i Yekaterinburg 19.00 lokal tid (16.00 svensk tid). Från kl 12.00 samlas fansen på Fan Zones restaurang vid Ratskeller. För att värma upp och sedan ta sig till arenan gemensamt.

Inför Mexiko - Sverige VM 2018

Vågar man åka till Ryssland?

Inför din resa till Ryssland kan det vara så att man känner sig osäker inför det rådande läget. Faktum är att Sveriges ambassad har tillsammans med Ryssland satt upp särskilda säkerhetsåtgärder för att du inte ska vara osäker på din resa.

Säkerhet

Genom samarbete mellan Sverige och Ryssland kommer det utöver lokal polis även finnas svensk supporterpolis på plats. Även ambassadpersonal kommer finnas på plats för att ge råd.

Inför resan

Se till att ha ett giltigt pass och ett Fan-ID med dig på din resa och anmäl din resa till Ryssland på ambassadens hemsida eller via “UD-Resklar appen”.

Fan-ID

När du skaffat biljett till din match måste du registrera dig för ett så kallat Fan-ID. Med detta reser du in och ut ur Ryssland utan visum tidigast 10 dagar innan och 10 dagar efter VM. Med Fan-ID reser du även gratis på vissa tåg.

Läs mer om hur du skaffar ett Fan-ID.

På arenan

För att ta dig in till arenan behöver du gå igenom en del säkerhetskontroller. Arenan är öppen tre timmar innan matchstart för att fansen ska ha god tid att ta sig in. För att ta dig in på arenan behöver du ha giltig biljett, Fan-ID och ett giltigt pass.

Läs mer om din resa till Ryssland.

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

LeoVegas kommer med en ny STOR bonus

16 oktober 2019

LeoVegas lanserar idag en ny bonus som tilltalar precis alla typer av spelare. Vare sig du är nybörjare eller riktig storspelare. Bonusen är nämligen indelad i fem olika nivåer. ... Läs mer

Sverige mot Spanien - MAXADE odds

EM-kval 15 oktober 2019

Sverige möter Spanien i ett rykande hett EM-kvalmöte. Vad passar inte bättre till det än några maxade odds? 888sport skruvar upp oddsen för hemma- respektive bortaseger rejält! Läs mer

TÄVLING: Vinn FräckisGretzky & få 10 000kr presentkort!

11 oktober 2019

På lördag morgon sätter vi igång en ny tävling med Yobetit. Tävlingen går ut på att placera spel för 99kr och den som sätter ett spel för högst odds vinner ett presentkort för 10 ... Läs mer

Läget i EM-kvalet - så kommer det att gå

EM-kval 11 oktober 2019

EM-kvalet går in i sitt slutskede och i många grupper kommer nu helt avgörande matcher. Vi tar tempen på Sveriges grupp där mycket kan avgöras denna vecka. Det kommer bli kamp, ... Läs mer