Camp Sweden VM 2018 » Allt inför din resa till Ryssland & Fotbolls-VM
  • Hem
  • Nyheter
  • Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?
Camp Sweden
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?

Fotbolls VM 2018 17 maj 2018

Sedan Sverige tog sig vidare till Fotbolls-VM i Ryssland har det varit ett flitigt jobb för att få ihop ett Camp-Sweden som traditionsenligt brukar sammanföra de svenska supportrarna för att skapa bästa möjliga stämningen. I år är upplägget lite annorlunda, men festen lika stor. Hur går det till och vågar man åka till Ryssland?

Inför Fotbolls-VM i Ryssland jobbas det stenhårt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för de svenska fansen på plats. I år spelas alla Sveriges matcher på olika orter, vilket har försvårat processen. Denna sommar kommer det därför inte finnas något gemensamt boende på plats men det kommer inte sätta stopp för den härliga stämningen och gemenskapen. Så här kommer upplägget se ut:

Sverige - Sydkorea

Första matchen för det svenska landslaget i VM är mot Sydkorea. Matchen spelas i staden Nizhny Novgorod kl 15.00 lokal tid (14.00 svensk tid). Här kommer fan-zone ligga på Kremlintorget och från Fan Zone utmed gågatan hela vägen till tunnelbanestationen Gorkyskaya ska färgas gul och blå. Det är på denna gata de svenska fansen kommer samlas och sjunga upp för att sedan ta tunnelbanan från Gorkyskaya över floden Volga för att sedan marschera till arenan.

Inför Sverige - Sydkorea

Tyskland - Sverige 

Matchen mellan Sverige och Tyskland spelas i Sotji-Adler kl 21.00 lokal tid (20.00 svensk tid). Om du inte redan har firat midsommar med Camp Sweden så är samlingsplatsen i Adler där arenan ligger. De svenska fansen samlas på PS Academics för att värma upp tillsammans. Därifrån sker gemensam marsch till arenan som ligger intill.

Inför Tyskland - Sverige VM 2018

Mexiko - Sverige

Sista gruppspelsmatchen för Sverige är den mot Mexiko och spelas i Yekaterinburg 19.00 lokal tid (16.00 svensk tid). Från kl 12.00 samlas fansen på Fan Zones restaurang vid Ratskeller. För att värma upp och sedan ta sig till arenan gemensamt.

Inför Mexiko - Sverige VM 2018

Vågar man åka till Ryssland?

Inför din resa till Ryssland kan det vara så att man känner sig osäker inför det rådande läget. Faktum är att Sveriges ambassad har tillsammans med Ryssland satt upp särskilda säkerhetsåtgärder för att du inte ska vara osäker på din resa.

Säkerhet

Genom samarbete mellan Sverige och Ryssland kommer det utöver lokal polis även finnas svensk supporterpolis på plats. Även ambassadpersonal kommer finnas på plats för att ge råd.

Inför resan

Se till att ha ett giltigt pass och ett Fan-ID med dig på din resa och anmäl din resa till Ryssland på ambassadens hemsida eller via “UD-Resklar appen”.

Fan-ID

När du skaffat biljett till din match måste du registrera dig för ett så kallat Fan-ID. Med detta reser du in och ut ur Ryssland utan visum tidigast 10 dagar innan och 10 dagar efter VM. Med Fan-ID reser du även gratis på vissa tåg.

Läs mer om hur du skaffar ett Fan-ID.

På arenan

För att ta dig in till arenan behöver du gå igenom en del säkerhetskontroller. Arenan är öppen tre timmar innan matchstart för att fansen ska ha god tid att ta sig in. För att ta dig in på arenan behöver du ha giltig biljett, Fan-ID och ett giltigt pass.

Läs mer om din resa till Ryssland.

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer