Spelarbetyg Sverige - Sydkorea » Nyhet » Bettingstugan.se
Bjorns Magasin Sverige Sydkorea
Nyhet

Spelarbetyg Sverige - Sydkorea

Fotbolls VM 2018 18 juni 2018

Sverige besegrade Sydkorea i gruppspelets första VM-match efter straffmål av lagkaptenen Andreas Granqvist. Läs Björn Johnsons spelarbetyg efter matchen.

Spelarbetyg Sverige - Sydkorea

Betyg 1-5

 • Robin Olsen 2

Har en ganska lugn VM-debut och behöver inte kliva fram med några matchavgörande räddningar. En ganska skön dag på jobbet helt enkelt.

 • Mikael Lustig 3

En av landslagets rutinerade spelare som var precis så där stabil som vi förväntar oss. Stark i närkampsspelet och hade några vassa inlägg offensivt.

 • Pontus Jansson 3

Stark trea. Snudd på fyra. Får sent reda på att han ska ersätta Victor Nilsson Lindelöf pga sjukdom och gör det som om han startat varenda VM-kval. Man kan verkligen argumentera för att Jansson ska starta mot Tyskland.

 •  Andreas Granqvist 4

Är man matchhjälte så är man, även om det är på en VAR-straff. Ruggigt stabil defensivt och (faktiskt) en pådrivare offensivt, speciellt i första halvlek. Vilket jobb han gör. Landslagets statsminister. 

 • Ludwig Augustinsson 2

Står för en riktigt svag första halvlek med många enkla tekniska misstag, men höjer sig i andra halvlek. Godkänd.

 • Victor Claesson 2

Var en av få som skapade chanser även om det var lite trevande till en början. Finns mer att ta av här. Fixade straffen som Granqvist drog in.

 • Sebastian Larsson 3

Sveriges slitvarg på mitten som agerade försvarare, mittfältare och lite allt möjligt. Väldigt nyttig.

 • Albin Ekdal 2

Skicklig på att vinna tillbaka boll och fixa frisparkar. Men lite väl lågt tempo emellanåt. Klart godkänd.

 • Emil Forsberg 2

Knappt godkänd om vi ska vara ärliga. Många tekniska misstag och två ganska svaga avslut på kontot. Men ständigt rörlig och farlig mot det sydkoreanska försvaret. Måste vässa formen nu.

 • Marcus Berg 2

Har flera klara målchanser i första halvlek och borde gjort mål på läget han serverades av Toivonen. Tar sig fram till lägena, det ska han ha cred för, men borde som sagt resulterat i något bättre.

 • Ola Toivonen 2

Spelar fram Berg till ett superläge i första halvlek, i övrigt ganska anonym. Till Toivonens försvar får han inte särskilt mycket att jobba med.

 Ersättare

 • Oscar Hiljemark (in 71 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 • Isaac Kiese-Thelin (in 77 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 • Gustav Svensson (in 81 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

LeoVegas kommer med en ny STOR bonus

16 oktober 2019

LeoVegas lanserar idag en ny bonus som tilltalar precis alla typer av spelare. Vare sig du är nybörjare eller riktig storspelare. Bonusen är nämligen indelad i fem olika nivåer. ... Läs mer

Sverige mot Spanien - MAXADE odds

EM-kval 15 oktober 2019

Sverige möter Spanien i ett rykande hett EM-kvalmöte. Vad passar inte bättre till det än några maxade odds? 888sport skruvar upp oddsen för hemma- respektive bortaseger rejält! Läs mer

TÄVLING: Vinn FräckisGretzky & få 10 000kr presentkort!

11 oktober 2019

På lördag morgon sätter vi igång en ny tävling med Yobetit. Tävlingen går ut på att placera spel för 99kr och den som sätter ett spel för högst odds vinner ett presentkort för 10 ... Läs mer

Läget i EM-kvalet - så kommer det att gå

EM-kval 11 oktober 2019

EM-kvalet går in i sitt slutskede och i många grupper kommer nu helt avgörande matcher. Vi tar tempen på Sveriges grupp där mycket kan avgöras denna vecka. Det kommer bli kamp, ... Läs mer