• Hem
  • Nyheter
  • EXPERTANALYS: Så stor är risken att IFK Göteborg eller AIK åker ut
AIK och IFK Goteborg riskerar aka ur Allsvenskan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

EXPERTANALYS: Så stor är risken att IFK Göteborg eller AIK åker ut

Allsvenskan 11 oktober 2023

Allsvenskan är 26 omgångar gammal och nu ska allt avgöras. Två storlag som inte ligger så bra till är AIK och IFK Göteborg. Spelbolaget Bet365 har oddslista på hur stor sannolikheten är att dessa storklubbar från och med nästa säsong inte längre huserar i det svenska finrummet och i den här nyheten går vi igenom oddslistan, lag för lag!

Skapa konto hos Unibet och betta på vilka som åker ut ur Allsvenskan 2023

Unibet


Fortfarande risk för AIK & Göteborg att åka ur i år

Med 26 omgångar genomförda av Allsvenskan 2023 går vi in i slutskedet av säsongen. Det är nu de sista fyra matcherna som allt ska avgöras. Vi ska alltså upp i 30 avklarade omgångar innan vi vet hur det slutar och spänningen inför den säsongsavslutning som nu smyger sig på är stor då det finns två storklubbar där ute som i allra högsta grad är involverade i en rafflande bottenstrid.

Fyra omgångar kvar alltså, det innebär att det finns 12 poäng kvar att ta för samtliga lag och ser vi på AIK och IFK Göteborg som just nu har en bottenstrid att ta sig ur. Båda lagen har dock förbättrat sina odds rejält och den stora krisen är nu över. Dock får man inte slappna av för då kan man snabbt dras ner igen.

AIK Pittas

Pittas har varit en lyckoträff för "Gnaget"

Oddslista på vilka lag som åker ur Allsvenskan 2023 - direkt eller via kval

Bettingstugans spelexpert Jonas Weimer kommenterar oddsen
Jonas Weimer

Jonas Weimer

VARBERG

Såhär lät analysen i omgång 22: Varberg tog en livsviktig seger mot BP senast. Men, det är för sent. Man är åtta poäng efter AIK på kvalplatsen och har redan mött dem. Det blir för svårt att ta in framförallt eftersom man bantat truppen dessutom. Oddset är förstås inte spelbart.

Analys omgång inför omg 27: Varberg är precis som väntat avsågat i botten och kommer spela i Superettan nästa säsong.

SIRIUS

Såhär lät analysen i omgång 22: Sirius ligger illa till och oddset 2.20 är absolut spelbart. Dock tittar jag på deras spelschema och tycker mig se matcher man ska kunna vinna. Exempelvis har man Varberg, Degerfors och BP nu i tre raka hemmamatcher. Jag tror man grejar det helt enkelt.

Analys omgång inför omg 27: Sirius har precis som jag trodde nu spelat in rejält med poäng senaste matcherna och kommer inte ramla ur. Man har spelat bra under säsongen och nu börjar man få betalt för det också.

AIK

Såhär lät analysen i omgång 22: AIK till 6 gånger pengarna lockar. Det är ett högt odds och det är ett lag som läcker rejält. Samtidigt har man fem hemmamatcher och bara tre bortamatcher vilket kanske kan rädda laget. Jag tror dock man hamnar på kvalplats som bäst. Henning Berg spelar på med samma uppställning 4-4-2 och fast spelarna roteras och man har fått in nyförvärv så verkar inte defensiven gå att lösa. Så 6 gånger pengarna på AIK är riktigt bra odds att chansa med.

Analys omgång inför omg 27: Jag tyckte det såg oroande ut för AIK men man kraftsamlade och vann mot Djurgården vilket var en oerhört viktig skalp. Spelet har sett klart bättre ut under Berg och nyförvärven har levererat. Framförallt Pittas och Saletros som ser ut att rädda AIK. En vinst till bör räcka vilket man förstås klarar.

GÖTEBORG

Såhär lät analysen i omgång 22:Göteborg stod i 2 gånger pengarna att åka ut för några omgångar sedan. Efter det har man löst 10 av 12 poäng och dessutom mot tre av topplagen. Göteborg med sina nyförvärv och den glöd man nu har kommer spela Allsvenskan 2024 och oddset 4.50 kastar vi i papperskorgen.

Analys omgång inför omg 27: Göteborg går fortsatt starkt även om man lyckades förlora mot Sirius senast. Kan inte helt andas ut då man har några knepiga matcher framöver exempelvis Värnamo och AIK borta men även Elfsborg kvar att möta. Men med tanke på hur spelet sett ut senaste tiden samt att man har Varberg kvar i sista matchen ska det mycket till om laget ska blandas in. Jag lovar nytt kontrakt här.

DEGERFORS

Såhär lät analysen i omgång 22: Degerfors tog en otrolig seger mot Häcken senast och kravlade sig upp igen på säker mark. Dock har man enligt mig det sämsta laget i bottenstriden (bortsett Varberg) och man ska möta flera av bottenkonkurrenterna på bortaplan. Matchen mot AIK i nästa omgång blir helt avgörande! 1.66 är ganska lågt men spelbart.

Analys omgång inför omg 27: Precis som väntat har man haft det oerhört jobbigt de senaste omgångarna. Nu väntar några kritiska matcher. Matchen mot Kalmar i nästa omgång blir helt avgörande. Vinner man den tror jag man klarar sig till kval.

BP

Såhär lät analysen i omgång 22: BP, de har skrapat ihop tillräckligt med poäng för att ändå greja det. En vinst till och något kryss så är man i hamn. Dock har man ett knepigt spelschema nu med Göteborg borta, Norrköping, Malmö borta, Elfsborg, Sirius borta. Jag har svårt att se exakt när vinsten ska komma. Men det är klart, har man detta läge så ska man ju greja det. 7 gånger pengarna kan vara en rolig chansning för närmaste fem tror jag inte man tar mer än 1-2 poäng.

Analys omgång inför omg 27: Precis som jag trodde har det inte blivit många poäng senaste tiden. En pinne mot Norrköping kommer man inte långt med. Är nu inblandad i nedflyttningsstriden på allvar. Har också ett knepigt schema kvar. Det luktat minst kval och då kan fortfarande 2,70 vara en intressant peng. Men 7ggr som vi sitter med sedan omgång 22 är förstås klart bättre! Kritiskt läge för BP!

HALMSTAD

Analys omgång inför omg 27: Halmstad är nu på riktigt indragna i bottenstriden efter fyra raka matcher utan vinst. Däribland 0-0 mot Degerfors hemma. Det är matcher man behöver vinna om man ska klara sig. Nu har man en livsviktig match mot redan klara Mjällby hemma i nästa omgång. Kommer vinsten där? Jag tror det. Dock är oddset 10 ggr pengarna på Halmstad det mest spelbara oddset just nu, så en liten peng här vore kul! Har svåra matcher efter matchen mot Mjällby och det är mycket möjligt man kammar noll sista tre.

Allsvenska tabellen efter 26 omgångar

Skarmavbild 2023 10 11 kl 09 47 14

Så spelas nästa omgång

Nästa speldag i Allsvenskan 2023 är söndagen 27:e augusti, då har vi fem matcher med avspark från 15:00 till 17:30. Sedan kompletteras omgång 21 under måndagen, 28:e augusti då ytterligare tre matcher ska spelas. 

Allsvenskan 2023 - Omgång 27

  • Degerfors - Kalmar
  • Sirius - BP
  • Djurgården - Hammarby
  • Halmstad - Mjällby
  • Malmö - Varberg
  • Häcken - Norrköping
  • Värnamo - IFK Göteborg
  • Elfsborg - AIK

Spela på Allsvenskan hos Bet365

Bet365

Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

Hitta ditt nästa allsvesnka spel med Bet365

Hämta 1600 kr bonus

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.


Fler artiklar om spelbolaget Bet365

Så maxar du Bet365 bonus spelkrediter

20 juni 2022

Bet365 ger just nu ett attraktivt erbjudande vilket ger samtliga nya spelare upp till 1250 spelkrediter att spela för. I den här artiklen går vi igenom om hur erbjudandet kring ... Läs mer

Bet365 vs Unibet - vilka är bäst i Sverige!

3 november 2020

Det är dags att ta tempen på två av de största spelbolagen i Sverige sett till antal kunder - Unibet och Bet365. I detta test rankar vi spelbolagen i kategorier som exempelvis ... Läs mer