Nyhet

Inför Dreamhack Masters Stockholm

Counter-Strike 27 augusti 2018

Världens bästa Counter-Strike-lag samlas nu i veckan i Stockholm för att slåss om $250 000 i Dreamhack Masters Stockholm. Eventet börjar med gruppspel under onsdagen, för att ta sig i mål med slutspel i ett fullsatt Globen under lördag-söndag. Ska du titta? Vill du betta på Dreamhack Masters? Läs denna guide och lär känna lagen.

Om Dreamhack Masters Stockholm

När är evenemanget?

Dreamhack Masters Stockholm inleds onsdagen 29/8 och avslutas söndagen 2/9.

Var spelas Dreamhack Masters Stockholm?

I Stockholm. Slutspelet går i Globen under lördag-söndag.

Var kan jag se Dreamhack Masters Stockholm?

Eventet kommer att streamas på Twitch.

Vilka är favoriterna?

Astralis

Danska Astralis är världens bästa lag. De blandar individuell skicklighet med den absolut bästa taktiska förmågan. Mycket kan man tacka “gla1ve” för. Den 23-årige in-game-leadern har ofta kallats världens främste i den rollen och hans många strategiska idéer och snabba beslut har skapat en sånär oslagbar maskin. Sedan “Magisk” ersatte “Kjaerbye” i vintras har Astralis tagit sig till final i nästan alla event man ställt upp i. Att de är favoriter till titeln i Stockholm är inte alls förvånande.

FaZe

FaZe är CS-världens motsvarighet till Real Madrids “Galacticos”. Med fyra internationella storstjärnor och en skarp IGL (in-game-leader) som håller ihop laget så har man alla verktyg. Dock är det inte alltid man lyckas. Ofta övertygar FaZe långt in i turneringar, men har haft svårt att knyta ihop säcken vid flera tillfällen. Med den nuvarande uppställningen har man bara vunnit ett stort event sedan november. Det ska dock tilläggas att man har två segrar till, men dessa två kom med 4 ordinarie spelare och en stand-in per turnering.

Natus Vincere (NaVi)

NaVi har länge haft stor potential med “s1mple”, världens bästa spelare, i laget. Däremot kom NaVi inte riktigt till sin rätt förrän man värvade in “electronic” från Flipside. Nu består laget av riktigt hög “fire-power” med de två + “flamie”, samtidigt som man har en bra IGL i “Zeus” och en helt okej support-spelare i “Edward”. Av de tre senaste stora eventen har NaVi vunnit två.

Made in Brazil (MIBR)

Den legendariska, brasilianska Luminosity/SK-trion med “FalleN”, “fer” och “coldzera” hade det svårt mellan november och mars och plockade därför in två av de bästa amerikanska spelarna i gamet. Först “Stewie2K” och sedan “tarik”. På pappret känns MIBR riktigt bra balanserat, men man har haft lite svårigheter med kommunikationen under den första tiden. Förra veckan vann man ZOTAC Cup Masters i övertygande stil. Visst, inget annat topp-10-lag var med, men MIBR visade ändå prov på sin kapacitet.

Svenskhoppen

Fnatic

Det enda svenska laget som fortfarande är topp-10 på världsrankingen är fnatic. Grundpelaren består av tre fnatic-legendarer (“JW”, “flusha” och “KRIMZ”) och de kompletteras av “Xizt” och “draken”. “Xizt” var länge IGL i Ninjas in Pyjamas, men fick lämna i vintras. “draken” tillbringade också det senaste året i NiP, men hans spelstil är ofta lite väl aggressiv och han fick lämna för ett fnatic där han teoretiskt borde komma mer till sin rätt. fnatic är i sina bästa stunder fortfarande världsklass, och kan de få till det denna vecka kan de mycket väl vinna turneringen.

Ninjas in Pyjamas (NiP)

Det andra svensklaget är klassiska Ninjas in Pyjamas. Från det att CS:GO blev det dominerande CS-spelet 2012 till 2015 var NiP det bästa laget i världen, i konkurrens med fnatic. Efter det har det varit tuffare för NiP, och de flesta som kommit in för att ersätta spelarna runt stjärnor som “GeT_RiGhT” och “f0rest” har misslyckats. Nu är det dock ett nytt NiP, som inger en del hopp. Istället för att bygga laget kring taktik så har man istället kompletterat “GeT_RiGhT” och “f0rest” med mycket “fire-power”.

Analys

Som vanligt när det gäller e-sport så är det svårt att sia om utgången. Alla lag kan på en bra dag vinna mot alla. Med det sagt så har Astralis varit det lag som ofta kunnat hitta en stabilitet och inte alls släppa till lika mycket som andra lag. Att Astralis går till final är dock så lågt som 1.20 hos Unibet och a-b-s-o-l-u-t inte spelbart. Vinnarspelet till 2.40, drygt 40% sannolikhet, känns dock som ett korrekt odds.

Bakom dem ligger FaZe, på 5.00 gånger insatsen. De har visserligen en svårare grupp än Astralis, men borde kunna ta sig vidare ganska enkelt. Men har dock haft ganska svårt mot de flesta av topplagen under det senaste halvåret. Därmed är man kanske inte riktigt värd positionen som andrahandsfavorit. Även om man är där och nosar.

MIBR står i 8.00 gånger pengarna, och även om de har en ganska bra chans att utmana, känns det som att det finns mer spelvärda alternativ.

Speciellt som favorit nummer fyra är NaVi till 9.00 gånger pengarna. Med tanke på deras nuvarande form, plus att de har världens bästa spelare, känns det som ett ganska spelvärt alternativ. Speciellt som att de har imponerat mer än både FaZe och MIBR på sistone.

Bakom dessa lag finns ju självklart chans för de båda svensklagen fnatic (17.00) och NiP (21.00), även om de normalt sett är lite sämre än tidigare nämnda lag. Hemmaplan har hjälpt båda lagen förr, och NiP vann exempelvis Dreamhack Masters Malmö 2016, trots att man var långt ifrån favoriter då.

Andra spännande outsider är välorganiserade NRG (26.00), som imponerat under våren, och självklart mousesports (15.00), som varit i toppen under en längre tid.

Bettingstugans bästa långtidsspel

Spela på Dreamhack Masters

Sett till oddsen och utbudet så här innan turneringen verkar Kambi-bolagen, alltså LeoVegas, Unibet och Mr Green, vara de bästa bolagen för att spela på Dreamhack Masters Stockholm. Oddsen ligger generellt sett lite högre än hos andra bolag. Både när det gäller långtidsspel och enskilda matcher. Andra bolag som också erbjuder stort utbud är Betway och Bet365.

Bästa spelbolag för Dreamhack Masters

  1. 500% upp till 500 SEK
    200% upp till 2000 SEK

  2. 200% upp till 1000 SEK

  3. 100% Oddsboost

  4. 100% upp till 1000 SEK

  5. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Bettingstugans Veckosummering

Ishockey 24 september 2018

Vi summerar veckan som har gått och lyfter fram dom speltips som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Vilka Tipsters har imponerat och vem tar hem priset som Veckans Tipster? Läs mer

Boosta oddset på Stockholmsderbyt!

Förhöjda odds Allsvenskan 23 september 2018

Sporthelgens höjdpunkt är utan tvekan stockholmsderbyt i Allsvenskan mellan serieledarna AIK och tabelltvåan Hammarby. LeoVegas erbjuder nu alla nya kunder ett superodds på AIK. ... Läs mer

Förhöjts odds på Barcelona mot Girona

Förhöjda odds La Liga 21 september 2018

Skapa konto hos Betfair och spela på att Barcelona vinner mot Girona så boostas ditt odds. Istället för lågs 1.04 så får du hela 6 x pengarna på att Barcelona vinner. Vinst betalas ... Läs mer

Boosta oddset på Man City-seger

Förhöjda odds Premier League 21 september 2018

Betfair boostar oddset på Premier League. Skapa konto och spela på att Man City vinner mot Cardiff så boostas oddset upp till 6x pengarna. Vinst betalas ut i gratisspel. Läs mer

Inför AIK - Hammarby

Allsvenskan 21 september 2018

Ett stekhett Stockholmsderby väntar på söndag när serieledarna AIK tar emot ligatvåan Hammarby i en seriefinal! AIK går in som favoriter men det finns även faktorer som talar för ... Läs mer