• Hem
  • CS: GO Betting
Csgo

CS:GO Betting

Bettingstugan ger dig allt du behöver veta för att spela på CS:GO, dessutom kan ni läsa om förutsättningarna inför alla stora Majors i CS:GO!

SPELTIPS TILL CS:GO

SpelstoppSpeltips
20 feb
15:15
Team Liquid - Avangar
Counter-Strike
Bet: Team Liquid -4.5
 
20 feb
13:00
ENCE - Renegades
Counter-Strike
Bet: Renegades
 
13 feb
16:30
FURIA - NiP
Counter-Strike
Bet: NiP -3.5
 
13 feb
14:00
Cloud9 - Grayhound
Counter-Strike
Bet: Cloud9 och under 26.5 rundor
 
13 feb
14:00
TYLOO - Team Vitality
Counter-Strike
Bet: Team Vitality -4.5
 
13 feb
13:00
Renegades - Avangar
Counter-Strike
Bet: Över 26.5 rundor
 

Nyheter för CS:GO

Allt du behöver veta inför CS:GO IEM Katowice Major 2019

Counter-Strike 8 februari 2019

Den 13 februari inleds huvudkvalet i årets första major, detta för att den 20 februari gå över till main event. Du kommer kunna följa CS:GO av absoluta världsklass och följa ... Läs mer

Uppsnack IEM Katowice 2019 med Janek Bergman

Om CS:GO

CS:GO eller Counter Strike: Global Offensive som det heter utan förkortning är ett förstapersonsskjutarspel som är utgivet av Valve 2012. Det är den fjärde upplagan i Counter-Strikeserien. De turneringar som spelas av de bästa lagen kallas för majors och är sponsrade av grundaren Valve. Varje år lockas allt fler att följa evenemangen och tiotusentals övernattar på arenorna runt om i världen för att följa sin favoritlag. Detta samtidigt som turneringarna streamas av miljoner tittare. E-sport överlag växer så det knakar, och i och med detta blir marknaden kring betting på E-sport och CS:GO allt större.  

CS:GO Majors 2019

CS:GO Majors 2019

Standard är att det spelas två majors per år, den första kommer att spelas i Katowice, Polen. Vart den andra majorn för 2019 kommer att spelas är ännu inte klart, eller iallafall inte kommunicerat. Det finns vissa rykten om att den kommer att arrangeras i Berlin, detta är dock endast rykten och inget som är bekräftat. När info om år 2019 andra major släpps kommer den gå att finna här.  

IEM Katowice 2019

Plats

Denna major som ser ut att bli enormt stort i E-sportsvärlden kommer hålla till i Katowice, Polen. Evenemang av denna karaktär har genom tiderna engagerat många människor och denna major förväntas inte bli något undantag. Många av biljetterna är redan slutsålda och en stor folkfest förväntas göra detta evenemang oförglömligt för alla E-sportsfantaster. 

Datum

Detta evenemang inleds den 13 februari med ett kvalspel som slutar den 17:e. De lag som då tagit sig vidare kommer gå vidare och spela om majorn, Detta startar den 20 februari och slutar med att ett lag vinner den 3 mars. 

Antal lag

I kvalspelet för att ta sig vidare kommer det vara 16 lag som gör upp om åtta platser. När åtta lag kvalificerat sig vidare går de in i majorn där det redan finns åtta på förhand kvalificerade lag. Totalt kommer det alltså finnas 24 lag som gör upp om att vinna detta spektakulära evenemang, men endast 16 kommer att ta sig vidare från kvalspelet och få göra upp om at höja bucklan. 

Pris

E-sport har vuxit lavinartat de senaste åren och det visar sig de enorma summor pengar som finns inom sporten. I prispotten för denna major ligger det $1,000,000 vilket i svenska kronor skulle värderas till ca 9,250,000. Som delas upp efter följande upplägg: 

  • 1:a placering, $500 000
  • 2:a placering, $150 000
  • 3-4 placering, $70 000
  • 5-8 placering, $35 000 
  • 9-16 placering, $8 750 

Svenskar i IEM Katowice 2019

Det finns en hel del spännande svenskar att följa i IEM Katowice 2019, hela 12 svenskar är med och spelar, självklart uppdelade i olika lag. I laget Cloud9 hittar vi "flusha" eller Robin Rönnquist som han egentligen heter. I ett av de allra bästa lagen Faze Clan hittar vi en annan svensk denne med alias "olofmeister". I lagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas så är hela startfemman med ursprung från Sverige. Det finns med andra ord en hel del svenskar på plats i Polen att stötta om du inte redan har ett favoritlag. 

Cs Go Betting Odds IEM Katowice 2019

Bettingstugans CS:GO-expert Janek delar med sig av speltips inför varje Major

CS:GO Betting

Intresset kring att betta på CS:GO har dom senaste blivit enormt och i skrivande stund finns det ett stort utbud i vad som går att spela på när det kommer till CS:GO. Här kommer vi beskriva några av de vanliga spelen på CS:GO och vad de innebär. 

Pistolrundan 

Ett vanligt spel för den som inte orkar vänta tills hela matchen är slut är att spela på vilket lag som vinner pistolrundan, alternativt om något av lagen vinner båda pistolrundorna. Detta spel går ut på att i den första rundan av CS:GO har inte spelarna råd att köpa andra vapen än pistoler. Detta resulterar i att taktikerna förändras en hel del i jämförelse med när spelarna har tillräckligt med pengar att välja sin favoritvapen. Detta är något som spelbolagen uppmärksammat, och nu gjort det möjligt att spela på vilket lag som vinner denna inledande pistolrunda. 

Matchvinnare 

Självklart är även matchvinnare ett vanligt spel när det kommer till CS:GO. Denna spelform går ut på att försöka förutspå vilket av lagen som står som segrare när matchen är slut. 

Antal vunna maps 

Ett annat vanligt spel när det kommer till CS:GO är att spela på hur många "maps" eller kartor som respektive lag kommer att vinna. En match i CS:GO spelas normalt i bäst av tre kartor. Alla spelare och lag har olika favoritkartor och olika taktiker på olika kartor. Spelformen "antal vunna maps" kan därför ge en fördel om du som spelare har information om vilka lag som gillar vilka banor. Detta är en av anledningarna till att denna spelform är populär. 

CS:GO Betting Sites

Betway

Ett av de allra största spelbolagen när det kommer till E-sport är Betway. Det här är ett spelbolag som tar betting på E-sport ett steg längre än vad konkurenterna gör. I samband med att E-sporten blir allt större så växer även Betway som är ett av de stora spelbolagen som förknippas allra mest med E-sport. I och med denna satsning på E-sport har Betway skaffat sig ett enormt utbud när det kommer till spel inom denna kategori. Betway erbjuder även en blogg där du kan läsa om E-sport och CS:GO där du kan få både speltips och strategier som hjälper dig i bettingen.  

I satsningen på E-sport är Betway med och stöttar det det legendariska svenska CS:GO laget Ninjas in Pyjamas som huvudsponsorer. Detta tillsammans med att de har en helt egena avdelning på sin hemsida för E-sport är ett av många bevis på att de är i den absoluta framkanten när det kommer till betting på E-sport. 

Bet365

Bet365 är ett utmärkt val för dig som tycker om att betta på E-sport. Detta är världens största bettingsajt och självklart har de en bra utbud även när det kommer till E-sport. Bet365 marknadsför inte sin E-sport på samma sätt som tidigare nämnda Betway men trotts det är de ett bra alternativ för dig som vill betta på E-sport. 

Bet365 som överlag har ett väldigt brett utbud erbjuder även under E-sport en stor spelmarknad. Du som spelare kan spela på baland annat CS:GO, DOTA2, LoL och WoW. Det som sticker ut extra hos Bet365 är att de erbjuder livestream till sina E-sportmatcher, detta är väldigt ovanligt och gör att Bet365 blir ännu lite mer attraktiva.

CS:GO Betting Tips

CS:GO Speltips

På Bettingstugan kommer du kunna läsa speltips till CS:GO inför varje Major. Bettingstugans Tipster Janek har bred kunskap inom CS:GO och kommer dela med sig av sina spel både på hemsidan och i vår speltipsgrupp på Facebook

"Gilla" sidan nu om du tycker den är bra.