Speltips Heroic - ENCE

Bild från Bildbyrån

Semifinal i Gamers8!

Vi närmar oss en spännande dag i Gamers8 med två efterlängtade semifinalmatcher som väntar. Jag tar fram mitt speltips inför den första drabbningen som kommer att utspela sig mellan Heroic och ENCE.

ENICE har verkligen etablerat sig på ett imponerande sätt med sin nuvarande lineup och har visat prov på starka prestationer i stora turneringar. För bara några månader sedan stod de som segrare i IEM Dallas. Därefter nådde man ännu en final i den prestigefyllda turneringen IEM Cologne, eller Köln som vi svenskar säger. Man besegrade starka lag som Fnatic, Heroic samt Vitality, men föll dessvärre mot G2 i finalmatchen.

ENCE besegrade Heroic i början av månaden i Köln. Jag tror att de har goda chanser att göra det än en gång

I Gamers8 har ENCE fortsatt att leverera starka resultat, om inte ännu bättre. De inledde med en imponerande 2-0-seger över Liquid. Därefter ställdes de mot det nya Cloud9 och visade ingen tvekan när de krossade motståndet med siffrorna 16-7, 16-6. Varje enskild spelare i ENCE briljerade individuellt och laget visade upp ett otroligt imponerande spel.

Heroic spelar inte som en världsetta just nu

Heroic är inte heller att leka med, och deras position som världsetta är ingen slump. Dock har de haft en svacka på sistone och har inte riktigt presterat på samma nivå som tidigare under förra säsongen. De visade inte upp sitt bästa spel i Köln, och deras svaga prestation mot Astralis resulterade i att de blev utslagna från turneringen, och de hade faktiskt ingen chans överhuvudtaget. I Gamers8 har man vunnit sina matcher med 2-0 respektive 2-1, men det har långt ifrån varit starka prestationer eller övertygande för den delen.

Speltips i Gamers8

ENCE lyckades slå Heroic i Köln-turneringen med 2-1, och nu känns ENCE ännu starkare. Med tanke på hur de har spelat under denna turnering har de mycket goda chanser att återigen besegra Heroic. Jag väljer därför ENCE att gå segrande ur denna match.