Speltips Natus Vincere - Astralis

Bild från Bildbyrån

BLAST Premier Fall Groups 2023

Tier 1-CS är tillbaka och det är dags för BLAST-turneringen som spelas på LAN i Danmark.

Laget Natus Vincere, eller Navi som de ofta kallas, har varit aktiva under uppehållet och genomfört förändringar i sin spelaruppställning. ElectroNic, Perfecto och npl har alla lämnat laget. Att npl skulle lämna var förväntat, men det var överraskande för många att även electroNic, som varit en del av laget i över fem år, skulle lämna. Även Perfecto, en mycket skicklig spelare, fick gå. Navi kände att de behövde ny energi efter en rad dåliga turneringar under 2023. De nya spelarna som har tillkommit är iM från GamerLegion, som imponerade stort i majorn i Paris och bidrog starkt till lagets framgång. Den andra spelaren är jL från Apeks, en mycket talangfull spelare som även han presterade på topp under majorn. Den tredje tillskottet är ingen mindre än Aleksib, som kommer att agera in-game-ledare för Navi.

Matchen spelas i bäst av tre-format

Astralis är ett annat lag som har genomgått förändringar i sin lineup. Det känns som om Astralis har experimenterat med sin uppställning i princip hela året, och det verkar vara svårt för dem att hitta rätt form och samspel. Det är inte förvånande, med tanke på att många av deras beslut har ifrågasatts redan från början. Nu har de återigen gjort ändringar, och den här gången har den erfarna veteranen gla1ve tvingats lämna laget efter att ha varit deras ledare i över sex år. Även Altekz fick gå och har skickats tillbaka till Astralis Talent. Det är möjligt att de kommer att ge honom en andra chans i framtiden. Istället har de välkomnat b0RUP till laget, en spelare med en intressant bakgrund som tidigare spelade för Heroic, men efter att ha lämnat laget har det inte gått så bra för honom och han har bytt mellan olika lag. Nu får han dock möjligheten att bevisa sig i Astralis.

Navis lag känns bättre!

I denna match väljer jag Navi som vinnare. Det är självklart att Navi behövde göra förändringar i sin lineup för att fräscha upp laget och återfinna sin form. Att byta ut tre spelare kan verka drastiskt, men den nya lineupen ger en spännande kombination av skickliga spelare som dessutom befinner sig i toppform. Samtidigt känns Astralis lineup inte alls spännande. Det verkar som att de inte har en tydlig plan med sina beslut, och det skulle faktiskt inte förvåna mig ifall man gör ytterligare ändringar snart igen. Den nuvarande femman skrämmer inte många lag, och just därför känns Navi också som det bättre valet i den här matchen. Båda lagen har integrerat nya spelare, vilket innebär att allt kan hända och att det kan ta tid för dem att finna sin rytm & roll. Men Navis femma känns bättre och betydligt mer spännande.