Speltips FunPlus Phoenix - Copenhagen Flames

Bild från Bildbyrån

FunPlus öppnar gruppen med en vinst

Idag slår portarna till IEM Fall Europe upp och gruppspelet bjuder på många spännande matcher. Grupperna består av 6 lag, alla möter alla en gång och det spelas i bo1 som alltid är lite lurigt då båda lagen kommer få spela en karta dom är bekväma på.

FunPlus Phoenix

FunPlus kommer från en lite knackig period där man inte fått resultaten med sig, man har rasat från en 14:e plats på världsrankingen ner till plats 38 senaste månaderna. I grund och botten är man dock ett riktigt stabilt lag med mycket kvalité, Farlig håller en ruggig klass och man har rutinerade Devilwalk som coach. Man har varit borta från tävlingsspel i 3 veckor nu, vilket tyder på att man kört en bootcamp inför detta eventet, slipat på taktikerna och tränat hårt och jag tror vi kommer få se ett uppsving i form på FunPlus, även om det kanske inte kommer räcka hela vägen till att gå vidare ur en riktigt tuff grupp. Ska man ha chansen är det i den här matchen grunden ska läggas, det är en måstematch om man ska kunna utmana och jag tror man bara vinner.

Copenhagen Flames

Copenhagen Flames har bra form, man har vunnit 9 av dom senaste 10 matcherna mot blandat motstånd och har tagit ett par fina skalper som HAVU och SKADE under den perioden. Dom spelar otroligt många tävlingsmatcher och har fått ihop laget bra efter alla ändringar tidigare i år, man har även plockat in svenska pita som coach. Det blir ett kul coach-möte, där Fnatics gamla coach Devilwalk möter NiPs gamla coach pita, en klassisk batalj i CS-världen. Man har en bra map pool och spelar alla kartor utom Dust2, men det kommer inte ge dom den fördel det brukar ge, då det är en bo1, och även om man har ett par skickliga spelare som roeJ så tror jag man kommer få det svårt att spela ut FunPlus på individuell skicklighet.

Spelet

Vi spelar FunPlus Phoenix som vinnare till 1.80 då dom är det bättre laget i grunden, har haft några veckor på sig att få alla bitar på plats och kommer ha en bra read på Copenhagen Flames då dom har spelat så många officiella matcher senaste tiden.